Barion Pixel
Connect with us

Alföldi és Závada: két nem

Hírek

Alföldi és Závada: két nem

Korábbi tervével ellentétben nem megy el Alföldi Róbert, a Nemzeti direktora a parlament kulturális és sajtó tevékenységét ellenőrző albizottság ülésére – értesült a Népszava a Nemzeti Színháztól.

A lap azt írja: Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója azzal indokolta döntését, hogy leváltásáról nem illetékes napirenden tárgyalni az említett albizottság. Hétfőn a Fidesz képviselői is közölték, hogy nem vesznek részt a parlament kulturális és sajtóbizottsága ellenőrző albizottságának csütörtökre tervezett ülésén, amelyre a testület jobbikos elnöke, Novák Előd meghívta Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház igazgatóját.

Az Alföldi Róbert leváltását sürgető jobbikos lendület akkor indult be, amikor kiderült: a Nemzeti Színház igazgatója az épületet bérbe adta a román nagykövetségnek, hogy állófogadással egybekötött előadás keretében ünnepeljék november 30-án az anyaország nemzeti ünnepét, Erdély Romániához csatolásának 92. évfordulóját. Alföldi később közleményben kért elnézést azoktól, akiknek érzékenységét megsértette ezzel, és visszamondta az eseményt.

Závada Pál eközben nem kapott magyarázatot, miért száműzték a Művészetek Palotájából a Magyar ünnepet. A háború előtti és alatti szélsőségeket és az 50-es éveket idézi számára az Alföldi Róbert elleni kirohanás. A mai politikával nem óhajt kollaborálni, és úgy véli, össze kell fogniuk a demokráciáért aggódóknak. A Závada Pállal készült interjút elolvashatja: ITT, kattintson!

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

To Top