Barion Pixel
Connect with us

Kiss László Gyermekversmondó Tábor

Táborok

Kiss László Gyermekversmondó Tábor

Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

GYERMEKVERSMONDÓ TÁBOR 2023

Időpont: 2023. július 08-15.

Kiss László Gyermekversmondó Tábor a 10-14 éves korosztály, az általános iskola felső tagozatosai részére. Valódi alkotótábor Neszmélyben,
népszerű költők, írók, színészek, előadóművészek,
ismert televíziós személyiségek társaságában!

 

 

A jelentkezési szakasz elindult, ne maradj le! Jelentkezz ITT!

 

A tehetséggondozó művészeti tábor, amit a Magyar Versmondók Egyesülete alapítóelnökéről, Kiss Lászlóról neveztünk el, egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

A tematikus órák felhőtlen hangulatban, kifejezetten gyerekekre épített módszerek szerint zajlanak, neves szakemberek: művészek és pedagógusok közreműködésével. A kurzus hasznos felkészítést nyújt a különféle iskolai- és egyéb költészeti rendezvényeken való részvételhez, valamint versmondó versenyekhez. Mindemellett a tábor a sajátos drámapedagógiai módszertan miatt egyén- és közösségépítő jellegű. A versmondó palánták a tábor végén közös, nyilvános gálaműsort adnak.

 

A tábor kipróbált szakmai struktúrában működik!

Délelőtt tematikus előadások és foglalkozások, kora délután egyéni foglalkozások, késő délután csoportos tréning és próbák, este a próbák mellett vendégművészek előadásai várják a növendékeket.

 • Hangképzés: légzés- és beszédtechnikai gyakorlatok
 • Előadói attitűd: színpadi viselkedés, koncentráció, felkészülés és előadás, közönségismeret
 • Pódiumi technikák: stílusjegyek, értelmi és érzelmi elemzés, formai megvalósítás, mimika
 • Mozgástréning: alapvető pódiumi mozgás, gesztikuláció
 • Kommunikáció: beszédfejlesztő gyakorlatok, improvizáció
 • Drámapedagógia: versek feldolgozása a tanítási dráma módszerével
 • Próbák: darabbemutató esetén csoportos próbák, egyébként egyénenkénti versmondások

 

Részvételi díj
Alapár: 128.000.-Ft
Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak: 115.000,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést,
a szakmai és a közösségi foglalkozások díjait.

A részvételi díjat az alábbi linken keresztül tudják befizetni:

Teljes áron ITT!

Tavalyi táborozóknak kedvezményes áron ITT!

Regösök húrján… és a Táltos Világ Országos gála résztvevőinek kedvezményes áron ITT!

 

A részvételi díjat, vagy annak egy részét az iskolák és cégek is átvállalhatják!

 

Az egyes kiemelt vers és prózamondó versenyeken nyereményként kapott kedvezményeket a jelentkezési lapon tudják megjelölni a jelentkezők, amit a szervezők ellenőriznek és visszaigazolnak. A különböző versenyeken kapott tábori kedvezmények nem összevonhatók, a legnagyobb kedvezmény érvényesítésére van lehetőség. A nyeremények nem átruházhatók.

A kurzus hasznos felkészítést nyújt a különféle iskolai- és egyéb költészeti rendezvényeken való részvételhez, valamint versmondó versenyekhez. A tábor a sajátos drámapedagógiai módszerek alkalmazásával egyén- és közösségépítő jellegű. A versmondó a tábor végén közös, nyilvános gálaműsort adnak.

 

Jelentkezési feltételek:

A táborozókat a jelentkezések sorrendjében fogadjuk, a rendelkezésre álló résztvevői keret betöltéséig. A jelentkezéseket akkor tekintjük érvényesnek, amikor a jelentkezési díj a Magyar Versmondók Egyesülete megjelölt bankszámlájára befolyt (legkésőbb  a megjelölt határidőig). A befizetést a helyszínre érkezéskor igazolni kell. Visszafizetést a jelentkezési határidő után nem tudunk vállalni. A befizetett összegeket visszatéríteni nem tudjuk. Megértésüket köszönjük!

Végső jelentkezési határidő: 2023. június 25.

 

Ízelítő az elmúlt évi verstáborok munkájáról a Versmondóban olvasható (www.versmondo.hu).

Látogasd meg és lájkold a Versművészeti Táborok Facebook oldalát!

 

Információ:
Szennik Éva

06 (20) 512-8004

Continue Reading
You may also like...

További Táborok

 • Táborok

  Bella István Versművészeti Szeminárium

  By

  Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

 • Táborok

  Latinovits Színész Felkészítő Műhely

  By

  Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

 • Táborok

  Turczi István Írásművészeti Műhely

  By

  Irány a Parnasszus! - Itt az alkalom! Tizedszer is indul Turczi István nyári kreatív írás műhelytábor, amelynek szakmai partnere a Magyar PEN Club és a Magyar Versmondók Egyesülete. Kreatív írás, írásművészet, irodalom...

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

 • Táborok

  Szép Szó Műhely Vajdaság

  By

  A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók...

To Top