Connect with us

Díjak, kitüntetések, címek

Verskultúra Lovagja

A Magyar Versmondók Egyesülete 2006-ban alapította meg a Verskultúra Lovagja kitüntető címet, amelyet azon magán- és/vagy jogi személyeknek adományoz, akik/amelyek a költészet népszerűsítése érdekében a Magyar Versmondók Egyesületének munkáját támogatják vagy anyagilag segítik.

TOVÁBB →

Örökös Tagság

A Magyar Versmondók Egyesülete 2007. április 11-én megalapította az egyesület Örökös Tagságát, azzal a szándékkal, hogy köszönetét és lelkesedését fejezze ki azoknak az alkotóknak, akik a 21. században is magukénak érzik az anyanyelvi kultúrát, a versművészetet, és azt az utódoknak hagyják hagyatékul.

TOVÁBB →

“Ki viszi át a szerelmet”

A Magyar Versmondók Egyesülete elsőként megalapított kitüntetése, díja, amelyet a mindenkori vezetőség évente legfeljebb három magánszemélynek, egyesületnek vagy öntevékeny művészeti körnek ítél oda.

TOVÁBB →

VersGondok

Az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület VersGondnok címmel jutalmazza minden esztendőben, a Költészet Napján azon művészeket és szervezési szakembereket, akik munkájuk révén a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál valódi bázissá válását, hiteles szakmai környezetté tételét, megszervezését és népszerűsítését szakmai és/vagy populáris körben segítik.

TOVÁBB →

Magiszter Versmondó

A magyar vers-és prózamondásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, nem hivatásos versmondók elismerése, kiemelése, megismertetése céljából a Magyar Versmondók Egyesülete megalapította a Magiszter Versmondó címet.

TOVÁBB →

BEJELENTKEZÉS

EDDIGI VERSEIM

MEGOSZTOTT VERSEK

VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Évfordulós költő: Radnóti MiklósRadnóti Miklós 1909. május 5-én született Budapesten, a mai újlipótvárosi Kádár utca 8.-ban, asszimilált zsidó családban. Születése édesanyja, Grosz Ilona (1881–1909) és utónevet nem kapott fiú ikertestvére életébe került.[9] Édesapja, Glatter Jakab (1874–1921) kereskedő (a kornak megfelelő szóhasználattal: kereskedelmi utazó) TOVÁBB →

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top