Barion Pixel
Connect with us

Latinovits Színész Felkészítő Műhely

Táborok

Latinovits Színész Felkészítő Műhely

Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

SZÍNÉSZTÁBOR 2024

Időpont: 2024. július 7-14.

Az igazi lehetőség a színészmesterség és a pódiumművészet elsajátítására!

A jelentkezési szakasz elindult, ne maradj le!

JELENTKEZZ ITT, A LINKRE KATTINTVA!

 

A tábor az országban egyedülálló struktúrában működik. A színésztáborba érkező növendékek egy próbafolyamat során sajátíthatják el a szakmai fortélyokat, miközben tematikus előadások és egyéni foglalkozások részesei lehetnek. Csoportos tréning és próbák, vendégművészek előadásai, elismert művészekkel és szakemberekkel!

Vezető művésztanárok:

Bakos-Kiss Gábor Radnóti- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Győri Nemzeti Színház igazgatója

Móczár Bence színész, rendező

 

Jelentkezési korhatár: 16 év fölött

A festői környezetben zajló Színész és Előadóművész Felkészítő Műhely a színészmesterség, a színpadi beszéd és mozgás, a rendezés és a dramaturgia mentén a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának felvételi vizsgájára készít föl, illetve a színjátszás legfőbb kulisszatitkait villantja fel, gyakorlati módszerekkel. A táborban intenzív versszínházi tréning zajlik.

A táborozók egységes hangképzésen, kommunikációs kurzuson és mozgástréningen vesznek részt, előadásokat hallhatnak az irodalom és a média viszonyáról, a hangjáték és a költészet összefüggéseiről, a hangzó vers és próza technikai fortélyairól, valamint a zenés költészet, egyéni igény szerint a musicalszínház világába is elkalauzoljuk a résztvevőket.

 Hangképzés: légzés- és beszédtechnikai gyakorlatok

 • Színészmesterség: drámai készségfejlesztő gyakorlatok. A technikai tudás elsajátítása, a szellemes gyakorlatok jól hasznosíthatók bármilyen színpadi vagy filmszerep eljátszásakor. Az önismeretet és az önkifejezést fejlesztő szórakoztató játékok hasznosak azok számára is, akik gyakran kerülnek stresszhelyzetbe a nyilvános szereplés miatt.
 • Mozgástréning: természetes mozgás, színpadi mozgás, és a tánc alapelemei
 • Kommunikáció: beszédfejlesztő gyakorlatok a kommunikáció valamennyi színterén, helyzetgyakorlatokra építve
 • Próbák: csoportos próbák, egyénenkénti versmondások

Színész képzés:
a színházművészet, a színpadi beszéd és mozgás, a rendezés és a dramaturgia mentén a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának felvételi vizsgájára készít föl.

Előadóművész képzés:
a pódiumművészet, a versrendezés, az előadóestek készítésének érzelmi és technikai hátterének megismerése és elsajátítása révén a közeljövőben rendezendő előadóművészi vizsga gyakorlati oldalára készít föl.

A felkészülési folyamat során a két szakmai képzés együtt, egymást kiegészítve működik a Műhelyben.

 Miben más, mint a Versművészeti Szeminárium, és miért éri meg?

 • A Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételijére épít…
 • A Magyar Versmondók Egyesülete az előadóművész vizsga letéteményese, és segítünk a vizsgára felkészülésben. A Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő rendszerében színész vizsgaelőadásokat szervez, amelybe bekerülhetsz.
 • Saját pódiumi ested is elkészülhet a műhelyben!
 • A legjobb szakemberek egyénileg foglalkoznak a résztvevőkkel!
 • Egy alkalmi társulat alakításában vehetsz részt, amely darabbemutatót tart…

Az elmúlt években számos növendékünket vették fel a Színművészeti Egyetemre Budapesten és Kaposvárott, többen pedig színházak vagy színházi stúdiók tagjai.

A Műhely végén az alkalmi társulatok darabbemutatót tartanak! A foglalkozások helyszíne a VersPark és a közeli közösségi színtér.

 

Helyszín: Horizont-idéző ParkMotel és VersPark, Orfű

A szállás a Parkban 4-6 személyes, légkondicionált, több hálószobás, nappalival, saját fürdőszobával, konyhával, hűtőszekrénnyel, önálló terasszal rendelkező, kétszintes apartmanházakban van. A Nyugat-Mecsek legszebb hegyeivel körülölelve, az orfűi tó partjától száz lépésre, évtizedes fák árnyékában, varázslatos környezetben, meghitt, csendes, idilli miliővel, egy hangulatos közösségi terasz és szórakoztató közösségi tér körül 11 apartmanház bújik meg, a csillagos égtől karnyújtásnyira. A Verspark egésze a költészetről és az ihletettségről szól. Az apartmanok mindegyike önálló épület, egy-egy költő ihlette verssel díszítve, a mindennapi igényeknek megfelelően felszerelve, a költői életművekhez kapcsolódó verseskötetekkel, prózairodalommal. A helyszínről bővebben: www.ParkMotel.hu

Részvételi díj:
Alapár: 135.000,-Ft
Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak: 125.000,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést, a szakmai és a közösségi foglalkozások díjait.

A részvételi díjat az alábbi linken keresztül tudják befizetni:

Teljes áron ITT!

Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak kedvezményes áron ITT!

A részvételi díjról számlát adunk, amely képzési költségként is elszámolható.

A díjat, vagy annak egy részét az iskolák és cégek is átvállalhatják!

Az egyes kiemelt vers- és prózamondó versenyeken nyereményként kapott kedvezményeket a jelentkezési lapon tudják megjelölni a jelentkezők, amit a szervezők ellenőriznek és visszaigazolnak. A különböző versenyeken kapott tábori kedvezmények nem összevonhatók, a legnagyobb kedvezmény érvényesítésére van lehetőség. A nyeremények nem átruházhatók és csak az aktuális évre érvényesek.

 Jelentkezési feltételek:

A táborozókat a jelentkezések sorrendjében fogadjuk, a rendelkezésre álló résztvevői keret betöltéséig. A jelentkezéseket akkor tekintjük érvényesnek, amikor a jelentkezési díj a Magyar Versmondók Egyesülete megjelölt bankszámlájára befolyt (legkésőbb a megjelölt határidőig). A befizetést a helyszínre érkezéskor igazolni kell. Visszafizetést a jelentkezési határidő után nem tudunk vállalni, a befizetett összegeket visszatéríteni nem tudjuk.

Végső jelentkezési határidő: június 25.

 Látogasd meg és lájkold a Versművészeti Táborok facebook oldalát!

 Információ:
Szennik Éva

+36 (20) 512-8004

verstaborok@gmail.com 

Continue Reading
You may also like...

További Táborok

 • Táborok

  Kiss László Gyermekversmondó Tábor

  By

  Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

 • Táborok

  Bella István Versművészeti Szeminárium

  By

  Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

 • Táborok

  Szép Szó Műhely Vajdaság

  By

  A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók...

To Top