Connect with us

Latinovits Színész Felkészítő Műhely

Táborok

Latinovits Színész Felkészítő Műhely

Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

SZÍNÉSZTÁBOR 2022

Időpont: 2022. július 17-24.

Az igazi lehetőség a színészmesterség
és a pódiumművészet elsajátítására!

 

 

A táborozók biztonsága elsődleges számunkra. Ennek érdekében 2022-ben a a fertőtlenítőket, amelyek használata kötelező lesz, biztosítjuk mindenki számára, s a szállás és a foglalkoztató helyiségek higiéniája is folyamatos ellenőrzés alatt lesz. A járványhelyzet miatti kormányzati intézkedések betartása számunkra is kötelező, de bízunk benne, hogy a nyári időszakban már túl leszünk a nehezén és a tábor megrendezése akadálytalan lesz.

A jelentkezési szakasz elindult, ne maradj le! Jelentkezz ITT!

 

A tábor az országban egyedülálló struktúrában működik!

A színésztáborba érkező növendékek egy próbafolyamat során sajátíthatják el a szakmai fortélyokat, miközben tematikus előadások és egyéni foglalkozások részesei lehetnek. Csoportos tréning és próbák, vendégművészek előadásai, elismert művészekkel és szakemberekkel!

Csoportvezető:
Bakos-Kiss Gábor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója,
a Magyar Versmondók Egyesületének oktatási alelnöke,
Jászai Mari-díjas, “Ki viszi át a Szerelmet” díjas színész, rendező

Tematikus foglalkozások előadói:
Wiegmann Alfréd, Radnóti-díjas rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője
Móczár Bence,
korábbi táborozó, a Kaposvári Egyetem színész hallgatója

 

Ne maradj le a kedvezményes előregisztrációról! Kedvezményes árak 2022. március 31-ig történő jelentkezésig.

Részvételi díj:
Alapár: 64.000.-Ft
Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak: 61,000,-Ft
Csoportoknak személyenként: 61,000,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést,
a szakmai és a közösségi foglalkozások díjait.

A részvételi díjat, vagy annak egy részét az iskolák és cégek is átvállalhatják!

Kedvezményes jelentkezés:
Az egyes kiemelt vers és prózamondó versenyeken nyereményként kapott kedvezményeket a jelentkezési lapon tudják megjelölni a jelentkezők, amit a szervezők ellenőriznek és visszaigazolnak. A különböző versenyeken kapott tábori kedvezmények nem összevonhatók, a legnagyobb kedvezmény érvényesítésére van lehetőség. A nyeremények nem átruházhatók.

 

A festői környezetben zajló Színész és Előadóművész Felkészítő Műhely a színészmesterség, a színpadi beszéd és mozgás, a rendezés és a dramaturgia mentén a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának felvételi vizsgájára készít föl, illetve a színjátszás legfőbb kulisszatitkait villantja fel, gyakorlati módszerekkel. A táborban intenzív versszínházi tréning zajlik.

A táborozók egységes hangképzésen, kommunikációs kurzuson és mozgástréningen vesznek részt, előadásokat hallhatnak az irodalom és a média viszonyáról, a hangjáték és a költészet összefüggéseiről, a hangzó vers és próza technikai fortélyairól, valamint a zenés költészet, egyéni igény szerint a musicalszínház világába is elkalauzoljuk a résztvevőket.

 

 • Hangképzés: légzés- és beszédtechnikai gyakorlatok
 • Színészmesterség: drámai készségfejlesztő gyakorlatok. A technikai tudás elsajátítása, a szellemes gyakorlatok jól hasznosíthatók bármilyen színpadi vagy filmszerep eljátszásakor. Az önismeretet és az önkifejezést fejlesztő szórakoztató játékok hasznosak azok számára is, akik gyakran kerülnek stresszhelyzetbe a nyilvános szereplés miatt.
 • Mozgástréning: természetes mozgás, színpadi mozgás, és a tánc alapelemei
 • Kommunikáció: beszédfejlesztő gyakorlatok a kommunikáció valamennyi színterén, helyzetgyakorlatokra építve
 • Próbák: darabbemutató esetén csoportos próbák, egyébként egyénenkénti versmondások

Színész képzés:
a színházművészet, a színpadi beszéd és mozgás, a rendezés és a dramaturgia mentén a Színház- és Filmművészeti Egyetem színész szakának felvételi vizsgájára készít föl.

Előadóművész képzés:
a pódiumművészet, a versrendezés, az előadóestek készítésének érzelmi és technikai hátterének megismerése és elsajátítása révén a közeljövőben rendezendő előadóművészi vizsga gyakorlati oldalára készít föl.

A felkészülési folyamat során a két szakmai képzés együtt, egymást kiegészítve működik a Műhelyben.

Miben más, mint a Versművészeti Szeminárium, és miért éri meg?

 • A Színház- és Filmművészeti Egyetem felvételijére épít…
 • A Magyar Versmondók Egyesülete az előadóművész vizsga letéteményese, és segítünk a vizsgára felkészülésben. A Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő rendszerében színész vizsgaelőadásokat szervez, amelybe bekerülhetsz.
 • Saját pódiumi ested is elkészülhet a műhelyben!
 • A legjobb szakemberek egyénileg foglalkoznak a résztvevőkkel!
 • Egy alkalmi társulat alakításában vehetsz részt, amely darabbemutatót tart…

Az elmúlt három évben 10 növendékünket vették fel a Színművészeti Egyetemre Budapesten és Kaposvárott, nyolcan színházak vagy színházi stúdiók tagjai!

A foglalkozások helyszíne a művelődési ház és a nesmélyi Makovecz iskola, valamint a Neszmély Hajó közöségi terei.

 

Jelentkezési feltételek:

A táborozókat a jelentkezések sorrendjében fogadjuk, a rendelkezésre álló résztvevői keret betöltéséig. A jelentkezéseket akkor tekintjük érvényesnek, amikor a jelentkezési díj a Magyar Versmondók Egyesülete megjelölt bankszámlájára befolyt (legkésőbb  a megjelölt határidőig). A befizetést a helyszínre érkezéskor igazolni kell. Visszafizetést a jelentkezési határidő után nem tudunk vállalni. A befizetett összegeket visszatéríteni nem tudjuk.

Végső jelentkezési határidő: június 30.

 

Számlaszám:

Magyar Versmondók Egyesülete
16200106-11646259 MagnetBank
Közlemény rovat: Latinovits-szekció,
résztvevő neve, címe

Külföldről érkező utalásokhoz szükséges adatok:

IBAN: HU57162001061164625900000000

 

Ízelítő az elmúlt évi verstáborok munkájáról a Versmondóban olvasható (www.versmondo.hu).

Látogasd meg és lájkold a Versművészeti Táborok Facebook oldalát!

 

Információ:
06 (20) 512-8004 

Continue Reading
You may also like...

További Táborok

 • Táborok

  Kiss László Gyermekversmondó Tábor

  By

  Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

 • Táborok

  Bella István Versművészeti Szeminárium

  By

  Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

 • Táborok

  Turczi István Írásművészeti Műhely

  By

  Irány a Parnasszus! - Itt az alkalom! Tizedszer is indul Turczi István nyári kreatív írás műhelytábor, amelynek szakmai partnere a Magyar PEN Club és a Magyar Versmondók Egyesülete. Kreatív írás, írásművészet, irodalom...

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

 • Táborok

  Szép Szó Műhely Vajdaság

  By

  A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók...

To Top