Barion Pixel
Connect with us

Csodaszarvas Programok

Emlékeznek azokra a programokra, amiket az Oktatási Hivatal 2019-ben a Csodaszarvas programban ingyenesen biztosított a tankerületeknek, iskoláknak? Nos, ezeket a programokat a Magyar Versmondók Egyesülete és szakmai partnerei valósították meg, az Oktatási Hivatal finanszírozásában. 2020-ban már a tankerületek, iskolák maguk tudják igénybe venni, megrendelni a programokat, amivel bővül azon programlehetőségek száma és formája, amikkel élni tudnak. 

A programokat a korábbi pályázatokból szerzett tapasztalatok alapján állítottuk össze, hogy azok igazi közösségi élményt nyújtsanak, és hozzájáruljanak a kompetenciafejlesztéshez. 

Minden kiválasztott programot házhoz visszük, annak teljes technikai igényével, szakmai anyagaival, eszközeivel és kellékeivel, biztosítva nagy létszámú csoportok esetén is a szakembereket. Olyan művészekkel, sportolókkal, szakértőkkel, sztárelőadókkal dolgozunk, akik ismert és népszerű képviselői az adott területnek.

Programjaink lényegében minden, a pályázatban megjelölt modulhoz illeszkednek:

  • nomád, kaland
  • idegennyelv
  • nemzeti és kulturális identitás
  • művészeti nevelés
  • digitális világ, digitális alkotás
  • sport, egészségre nevelés
  • életvezetés, családi életre nevelés, közösségi szerepvállalás

A programok között van drámajátékos foglalkozás, csoportos élsportoló tréning, kalandjáték, filmezési gyakorlat, szerepjáték, kreatív írás, versmondó játék, pályaorientáció, néptánc és diszkótánc, népmese mondás, tradicionális kézműves foglalkozás, kórusalkotó workshop, játékos idegennyelv foglalkozás, képző- és iparművészeti tréning, slam poetry, bűvész- és mutatványos foglalkozás, érzékenyítő tréning és a szabadidős programok között beavató színházi előadás és koncert is.

Az előadások, tréningek, foglalkozások 60-90 perc hosszúságúak, közülük több csoportlétszámtól függetlenül megtartható. 

Programjaink mind napközis, mind bentlakásos táborokban jól működnek, s minden csoporthoz házhoz megyünk, előre egyeztetett időpontokban.

Kiadvány letöltés
Programkínálat
https://www.youtube.com/watch?v=ZrlzNA7trG8

To Top