Barion Pixel
Connect with us

Szép Szó Műhely Vajdaság

Táborok

Szép Szó Műhely Vajdaság

A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók tehetségének kibontakozását, és felkészülésüket a versenyekre. Emellett lehetőséget nyújtson a különböző településekről érkező fiataloknak közös műhelymunkában való részvételre, erősítse közösséghez való tartozásukat.

A Szép Szó műhelyt sok évvel ezelőtt, egészen pontosan még 1996-ban hívta életre Krekity Olga, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének alapítója és akkori elnöke, és azóta folyamatosan várja a versmondás iránt érdeklődő fiatalokat az egész Vajdaság területéről. A munka több csoportban folyik.

A legfiatalabbakkal Fekete Ágnes Kaleidoszkóp- és Illyés Gyula-díjas versmondó, a középső csoporttal pedig Hajvert Ákos Kaleidoszkóp- és Radnóti-díjas versmondó foglalkozik, míg a legnagyobbak csoportját Hajós Zsuzsa budapesti drámapedagógus vezeti. Az alapfoglalkozások mellett lehetőség lesz egyéni foglalkozásokon való részvételre is, ugyanis Krekity Olga az egyéni versfelkészítéssel foglalkozik annak érdekében, hogy a különféle versenyeken minél jobban szerepeljenek a versmondók. A délelőtti beszédtechnika órákat Pál Ágnes logopédus tartja.

A műhelyben tanultakat a táborozók a gálaműsor keretében mutatják be.

A jelentkezéseket a vmve.versmondo@gmail.com címre várják.

FELHÍVÁS 2012

Continue Reading
You may also like...

További Táborok

 • Táborok

  Kiss László Gyermekversmondó Tábor

  By

  Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

 • Táborok

  Bella István Versművészeti Szeminárium

  By

  Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

 • Táborok

  Latinovits Színész Felkészítő Műhely

  By

  Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

To Top