Barion Pixel
Connect with us

Bestseller memoár

Hírek

Bestseller memoár

Száz évvel Mark Twain halála után bestseller lett az amerikai író önéletrajza. A The Times és a The New York Times című napilapok szerint az önéletrajzot szinte azonnal elkapkodták.

A november 12-én megjelent könyv kiadója, a University of California Press nem számolt ekkora érdeklődéssel, így a nyomdának már hatszor adtak újabb megbízást további példányok utánnyomására.

A Twain biográfia első részének példányszáma már 275 ezernél tart.

A háromkötetes önéletrajz első része 744 oldalas, és a The New York Times bestseller-listáján máris a hetedik helyet szerezte meg. A kiadványt ezen a héten egy cd is követi Mark Twain: Words & Music (Mark Twain: Szavak és zene) címmel, amelyen Clint Eastwood kölcsönzi hangját a világhírű írónak.

A hangfelvételeket olyan folk- és countryénekesek kísérik dalaikkal, mint Emmylou Harris, Brad Paisley und Ricky Skaggs. A cd producere a kétszeres Grammy-díjas Carl Jackson country-énekes.

A lemezt kedden mutatják be először közönség előtt Hannibalban, a Mark Twain gyermekkori otthonában helyet kapott emlékmúzeumban.
“Senki sem képes úgy festeni a szavakkal, mint Mark Twain. Dalszerzőként ezt teszem én is” – mondta Jackson, aki hét évvel ezelőtt kezdett bele a projektbe Cindy Lovellel, a múzeum igazgatójával.

Tom Sawyer és Huckleberry Finn “szülőatyja” több mint ötezer oldalnyi, két kilót nyomó emléket hagyott hátra az utókornak, de kikötötte, hogy csak halála után száz évvel olvashatja a nagyközönség.

Twain 1835-ben dszületett, polgári nevén Samuel L. Clemes már életében az ország és az emberek éles nyelvű kritikusaként volt ismert, aki nem félt közhírré tenni politikai véleményét és pellengérre állítani a társadalmi visszásságokat.

Memoárja publikálását azért akarta ilyen sokáig visszatartani, hogy teljesen szabadon fejezhesse ki magát benne és ne kelljen attól tartania, hogy családja számára ez negatív következményekkel járhat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top