Connect with us

Bestseller memoár

Hírek

Bestseller memoár

Száz évvel Mark Twain halála után bestseller lett az amerikai író önéletrajza. A The Times és a The New York Times című napilapok szerint az önéletrajzot szinte azonnal elkapkodták.

A november 12-én megjelent könyv kiadója, a University of California Press nem számolt ekkora érdeklődéssel, így a nyomdának már hatszor adtak újabb megbízást további példányok utánnyomására.

A Twain biográfia első részének példányszáma már 275 ezernél tart.

A háromkötetes önéletrajz első része 744 oldalas, és a The New York Times bestseller-listáján máris a hetedik helyet szerezte meg. A kiadványt ezen a héten egy cd is követi Mark Twain: Words & Music (Mark Twain: Szavak és zene) címmel, amelyen Clint Eastwood kölcsönzi hangját a világhírű írónak.

A hangfelvételeket olyan folk- és countryénekesek kísérik dalaikkal, mint Emmylou Harris, Brad Paisley und Ricky Skaggs. A cd producere a kétszeres Grammy-díjas Carl Jackson country-énekes.

A lemezt kedden mutatják be először közönség előtt Hannibalban, a Mark Twain gyermekkori otthonában helyet kapott emlékmúzeumban.
“Senki sem képes úgy festeni a szavakkal, mint Mark Twain. Dalszerzőként ezt teszem én is” – mondta Jackson, aki hét évvel ezelőtt kezdett bele a projektbe Cindy Lovellel, a múzeum igazgatójával.

Tom Sawyer és Huckleberry Finn “szülőatyja” több mint ötezer oldalnyi, két kilót nyomó emléket hagyott hátra az utókornak, de kikötötte, hogy csak halála után száz évvel olvashatja a nagyközönség.

Twain 1835-ben dszületett, polgári nevén Samuel L. Clemes már életében az ország és az emberek éles nyelvű kritikusaként volt ismert, aki nem félt közhírré tenni politikai véleményét és pellengérre állítani a társadalmi visszásságokat.

Memoárja publikálását azért akarta ilyen sokáig visszatartani, hogy teljesen szabadon fejezhesse ki magát benne és ne kelljen attól tartania, hogy családja számára ez negatív következményekkel járhat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top