Barion Pixel
Connect with us

Bestseller memoár

Hírek

Bestseller memoár

Száz évvel Mark Twain halála után bestseller lett az amerikai író önéletrajza. A The Times és a The New York Times című napilapok szerint az önéletrajzot szinte azonnal elkapkodták.

A november 12-én megjelent könyv kiadója, a University of California Press nem számolt ekkora érdeklődéssel, így a nyomdának már hatszor adtak újabb megbízást további példányok utánnyomására.

A Twain biográfia első részének példányszáma már 275 ezernél tart.

A háromkötetes önéletrajz első része 744 oldalas, és a The New York Times bestseller-listáján máris a hetedik helyet szerezte meg. A kiadványt ezen a héten egy cd is követi Mark Twain: Words & Music (Mark Twain: Szavak és zene) címmel, amelyen Clint Eastwood kölcsönzi hangját a világhírű írónak.

A hangfelvételeket olyan folk- és countryénekesek kísérik dalaikkal, mint Emmylou Harris, Brad Paisley und Ricky Skaggs. A cd producere a kétszeres Grammy-díjas Carl Jackson country-énekes.

A lemezt kedden mutatják be először közönség előtt Hannibalban, a Mark Twain gyermekkori otthonában helyet kapott emlékmúzeumban.
“Senki sem képes úgy festeni a szavakkal, mint Mark Twain. Dalszerzőként ezt teszem én is” – mondta Jackson, aki hét évvel ezelőtt kezdett bele a projektbe Cindy Lovellel, a múzeum igazgatójával.

Tom Sawyer és Huckleberry Finn “szülőatyja” több mint ötezer oldalnyi, két kilót nyomó emléket hagyott hátra az utókornak, de kikötötte, hogy csak halála után száz évvel olvashatja a nagyközönség.

Twain 1835-ben dszületett, polgári nevén Samuel L. Clemes már életében az ország és az emberek éles nyelvű kritikusaként volt ismert, aki nem félt közhírré tenni politikai véleményét és pellengérre állítani a társadalmi visszásságokat.

Memoárja publikálását azért akarta ilyen sokáig visszatartani, hogy teljesen szabadon fejezhesse ki magát benne és ne kelljen attól tartania, hogy családja számára ez negatív következményekkel járhat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  A szeretet versei és történetei

  By

  Exkluzív verses ajánlással juthatnak hozzá az érdeklődők a szeretet ünnepére készülve a szeretet könyvéhez a vers.hu oldalon. Lutter Imre: Ha szeretsz… című verses interjúkötetéhez egy különleges ünnepi idézetet dedikál a szerző mindenkinek, aki családtagjainak, barátainak vagy...

 • Hírek

  Király Viktor 15 – jubileumi koncert-show

  By

  November 25-én, szombaton este 7-kor különleges találkozásra invitálja Király Viktor a zene szerelmeseit, s azokat, akik kíváncsiak az amerikai és a hazai zenei élet izgalmas kulisszáira. Pályafutásának fontos állomása a 15 éves...

 • Hírek

  Lemondott Vidnyánszky Attila

  By

  Sokkolta a Nemzeti Színház társulatát az a súlyos baleset, ami a kollégáikat érte péntek este a Rómeó és Júlia előadásán.

 • Hírek

  A 22. Győri Könyvszalon Alkotói Díj átadása

  By

  A 22. Győri Könyvszalon Alkotói Díját november 10-én, pénteken délelőtt dr. Dézsi Csaba András polgármester és Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke nyújtotta át Zalán Tibornak a Győri...

 • Hírek

  Meghalt Reményi József Tamás

  By

  2023. november 10-én, ma hajnalban váratlanul elhunyt Reményi József Tamás szerkesztő, kritikus, többek között a Mozgó Világ, a Filmvilág, a Magyar Rádió, a Holnap és a Palatinus Kiadó egykori szerkesztője, a Litera...

To Top