Barion Pixel
Connect with us

Bestseller memoár

Hírek

Bestseller memoár

Száz évvel Mark Twain halála után bestseller lett az amerikai író önéletrajza. A The Times és a The New York Times című napilapok szerint az önéletrajzot szinte azonnal elkapkodták.

A november 12-én megjelent könyv kiadója, a University of California Press nem számolt ekkora érdeklődéssel, így a nyomdának már hatszor adtak újabb megbízást további példányok utánnyomására.

A Twain biográfia első részének példányszáma már 275 ezernél tart.

A háromkötetes önéletrajz első része 744 oldalas, és a The New York Times bestseller-listáján máris a hetedik helyet szerezte meg. A kiadványt ezen a héten egy cd is követi Mark Twain: Words & Music (Mark Twain: Szavak és zene) címmel, amelyen Clint Eastwood kölcsönzi hangját a világhírű írónak.

A hangfelvételeket olyan folk- és countryénekesek kísérik dalaikkal, mint Emmylou Harris, Brad Paisley und Ricky Skaggs. A cd producere a kétszeres Grammy-díjas Carl Jackson country-énekes.

A lemezt kedden mutatják be először közönség előtt Hannibalban, a Mark Twain gyermekkori otthonában helyet kapott emlékmúzeumban.
“Senki sem képes úgy festeni a szavakkal, mint Mark Twain. Dalszerzőként ezt teszem én is” – mondta Jackson, aki hét évvel ezelőtt kezdett bele a projektbe Cindy Lovellel, a múzeum igazgatójával.

Tom Sawyer és Huckleberry Finn “szülőatyja” több mint ötezer oldalnyi, két kilót nyomó emléket hagyott hátra az utókornak, de kikötötte, hogy csak halála után száz évvel olvashatja a nagyközönség.

Twain 1835-ben dszületett, polgári nevén Samuel L. Clemes már életében az ország és az emberek éles nyelvű kritikusaként volt ismert, aki nem félt közhírré tenni politikai véleményét és pellengérre állítani a társadalmi visszásságokat.

Memoárja publikálását azért akarta ilyen sokáig visszatartani, hogy teljesen szabadon fejezhesse ki magát benne és ne kelljen attól tartania, hogy családja számára ez negatív következményekkel járhat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Balassi-emlékkardot kapott Zalán Tibor

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve 27. alkalommal adták át Bálint napján a Balassi Bálint-emlékkardot Budapesten, a Központi Papnevelő Intézet Boldog Bogdánffy Szilárd termében. Az emlékkarddal a magyar...

 • Hírek

  Magyar idolok és költők párhuzamos élete

  By

  Mi a közös Geszti Péter, Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Balázs Klári, Szabó Győző és Miklósa Erika életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Ezt a helyzetet,...

 • Hírek

  Magyar idolok és költők párhuzamos élete …

  By

  Mi a közös Pásztor Erzsi, Besenyei Péter, Jakupcsek Gabriella, Geszti Péter, Balázs Klári, Sváby András és Szabó Győző életében? Mindannyiuknál volt egy sorsdöntő pillanat, amikor a vers fontossá vált. Ezt a helyzetet,...

 • Hírek

  Ismeretlen Kölcsey-verset tett közzé az OSZK

  By

  A költő a szöveget igyekezett olvashatatlanná tenni, de ez nem sikerült. Eddig ismeretlen vers is szerepel Kölcsey Ferenc azon digitalizált kéziratai között, amelyeket a Hymnus című költemény bicentenáriuma alkalmából tett közzé az Országos...

 • Hírek

  Közös évzáró, díjátadó gála

  By

  Közös évzáró díjátadó gálát tartott a hazai színház- és pódiumművészet, valamint a drámapedagógia alapjait gondozó négy országos szakmai szervezet, a Magyar Szín-Játékos Szövetség, a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Magyar Versmondók Egyesülete és...

To Top