Hírek

Alföldi és Závada: két nem

Published on

Korábbi tervével ellentétben nem megy el Alföldi Róbert, a Nemzeti direktora a parlament kulturális és sajtó tevékenységét ellenőrző albizottság ülésére – értesült a Népszava a Nemzeti Színháztól.

A lap azt írja: Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatója azzal indokolta döntését, hogy leváltásáról nem illetékes napirenden tárgyalni az említett albizottság. Hétfőn a Fidesz képviselői is közölték, hogy nem vesznek részt a parlament kulturális és sajtóbizottsága ellenőrző albizottságának csütörtökre tervezett ülésén, amelyre a testület jobbikos elnöke, Novák Előd meghívta Alföldi Róbertet, a Nemzeti Színház igazgatóját.

Az Alföldi Róbert leváltását sürgető jobbikos lendület akkor indult be, amikor kiderült: a Nemzeti Színház igazgatója az épületet bérbe adta a román nagykövetségnek, hogy állófogadással egybekötött előadás keretében ünnepeljék november 30-án az anyaország nemzeti ünnepét, Erdély Romániához csatolásának 92. évfordulóját. Alföldi később közleményben kért elnézést azoktól, akiknek érzékenységét megsértette ezzel, és visszamondta az eseményt.

Závada Pál eközben nem kapott magyarázatot, miért száműzték a Művészetek Palotájából a Magyar ünnepet. A háború előtti és alatti szélsőségeket és az 50-es éveket idézi számára az Alföldi Róbert elleni kirohanás. A mai politikával nem óhajt kollaborálni, és úgy véli, össze kell fogniuk a demokráciáért aggódóknak. A Závada Pállal készült interjút elolvashatja: ITT, kattintson!

 

 

Exit mobile version