Táborok

Kiss László Gyermekversmondó Tábor

Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

Published on

Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén túl személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

GYERMEKVERSMONDÓ TÁBOR 2024

Időpont: 2024. július 7-14.

 

Kiss László Gyermekversmondó Tábor a 10-14 éves korosztály részére. 

Valódi alkotótábor Orfűn, népszerű költők, írók, színészek,

előadóművészek, ismert televíziós személyiségek társaságában!

 

A jelentkezési szakasz elindult, ne maradj le!

JELENTKEZZ ITT, A LINKRE KATTINTVA!

 

A tehetséggondozó művészeti tábor, amit a Magyar Versmondók Egyesülete alapítóelnökéről, Kiss Lászlóról neveztünk el, játékos módszertanú, komplex szakmai és személyiségfejlesztő tábor. A tematikus órák felhőtlen hangulatban, kifejezetten gyerekekre épített módszerek szerint zajlanak, neves szakemberek: művészek és pedagógusok közreműködésével. A kurzus hasznos felkészítést nyújt a különféle iskolai- és egyéb költészeti rendezvényeken való részvételhez, valamint versmondó versenyekhez. Mindemellett a tábor a sajátos drámapedagógiai módszertan miatt egyén- és közösségépítő jellegű. A versmondó palánták a tábor végén közös, nyilvános gálaműsort adnak.

Vezető művésztanár:

Komlóczi Zoltán színész, drámatanár, a pécsi Escargo Hajója Színház tagja

Részvételi korhatár: 10-14 év között

 A tábor kipróbált szakmai struktúrában működik. Délelőtt tematikus előadások és foglalkozások, kora délután egyéni foglalkozások, késő délután csoportos tréning és próbák, este a próbák mellett vendégművészek előadásai várják a növendékeket:

  • Hangképzés: légzés- és beszédtechnikai gyakorlatok
  • Előadói attitűd: színpadi viselkedés, koncentráció, felkészülés és előadás, közönségismeret
  • Pódiumi technikák: stílusjegyek, értelmi és érzelmi elemzés, formai megvalósítás, mimika
  • Mozgástréning: alapvető pódiumi mozgás, gesztikuláció
  • Kommunikáció: beszédfejlesztő gyakorlatok, improvizáció
  • Drámapedagógia: versek feldolgozása a tanítási dráma módszerével
  • Próbák: csoportos próbák, egyébként egyénenkénti versmondások

 

Helyszín: Horizont-idéző ParkMotel és VersPark, Orfű

A szállás a Parkban 4-6 személyes, légkondicionált, több hálószobás, nappalival, saját fürdőszobával, konyhával, hűtőszekrénnyel, önálló terasszal rendelkező, kétszintes apartmanházakban van. A Nyugat-Mecsek legszebb hegyeivel körülölelve, az orfűi tó partjától száz lépésre, évtizedes fák árnyékában, varázslatos környezetben, meghitt, csendes, idilli miliővel, egy hangulatos közösségi terasz és szórakoztató közösségi tér körül 11 apartmanház bújik meg, a csillagos égtől karnyújtásnyira. A Verspark egésze a költészetről és az ihletettségről szól. Az apartmanok mindegyike önálló épület, egy-egy költő ihlette verssel díszítve, a mindennapi igényeknek megfelelően felszerelve, a költői életművekhez kapcsolódó verseskötetekkel, prózairodalommal. A foglalkozások helyszíne a VersPark és a közeli közösségi színtér. A helyszínről bővebben: www.ParkMotel.hu 

Részvételi díj:
Alapár: 135.000,-Ft
Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak: 125.000,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a szállást, az étkezést, a szakmai és a közösségi foglalkozások díjait.

A részvételi díjat az alábbi linken keresztül tudják befizetni:

Teljes áron ITT!

Tavalyi táborozóknak és egyesületi tagoknak kedvezményes áron ITT!

A részvételi díjról számlát adunk, amely képzési költségként is elszámolható.

A díjat, vagy annak egy részét az iskolák és cégek is átvállalhatják!

Az egyes kiemelt vers- és prózamondó versenyeken nyereményként kapott kedvezményeket a jelentkezési lapon tudják megjelölni a jelentkezők, amit a szervezők ellenőriznek és visszaigazolnak. A különböző versenyeken kapott tábori kedvezmények nem összevonhatók, a legnagyobb kedvezmény érvényesítésére van lehetőség. A nyeremények nem átruházhatók és csak az aktuális évre érvényesek.

 

Jelentkezési feltételek:

A táborozókat a jelentkezések sorrendjében fogadjuk, a rendelkezésre álló résztvevői keret betöltéséig. A jelentkezéseket akkor tekintjük érvényesnek, amikor a jelentkezési díj a Magyar Versmondók Egyesülete megjelölt bankszámlájára befolyt (legkésőbb a megjelölt határidőig). A befizetést a helyszínre érkezéskor igazolni kell. Visszafizetést a jelentkezési határidő után nem tudunk vállalni, a befizetett összegeket visszatéríteni nem tudjuk.

Végső jelentkezési határidő: június 25.

Látogasd meg és lájkold a Versművészeti Táborok facebook oldalát!

 

Információ:
Szennik Éva

+36 (20) 512-8004

verstaborok@gmail.com 

Exit mobile version