Connect with us

Új bemutatókkal vár a Thália Színház

Hírek

Új bemutatókkal vár a Thália Színház

A Komédia egy bankrablásról című különleges produkcióval nyitja meg évadát október 1-jén a Thália Színház. Emellett láthatják a Killer Joe című Broadway-sikert, Shakespeare Szentivánéji álmát, Varázslat egy nyáréjszakán címmel, a Farsang című komédiát és Csehov klasszikusát, a Ványa bát.

Az 1958 nyarán játszódó történet szerint éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Az előadás Kelemen József rendezésében, a Mischief Productions közreműködésével érkezik a teátrumba. A darab szereplői: Jámbor Nándor, Ember Márk, Sóvári-Fehér Anna, Csőre Gábor, Vida Péter, Udvarias Anna, Tamási Zoltán, Hevesi László, Domokos László és Zayzon Zsolt.

 

A hazánkban még soha nem látott, fergeteges replika előadást egy másik ősbemutató követi a Thália Télikertben – Tracy Letts (az Augusztus Oklahomában Pulitzer- és Tony-díjas írója) Killer Joe című Broadway-sikere október 7-én kerül színre, Mózes András rendezésében. Texas, rozsdazóna, lerohadt lakókocsipark. Nem a habcsókos lánymesék díszlete. A drogos Chris pedig illik a műfajba: a dílerét és egyéb tartozásait anyja spontán megöletésével – és az ebből remélt, húgát illető örökséggel – igyekezne rendezni. Killer Joe rendőr, emellett félállásban bérgyilkos, simán elfogadja a megbízást…

A fekete komédiában Szabó Győző, Kuttner Bálint, Tóth Eszter, Bede-Fazekas Szabolcs és Szabó Erika lép színpadra.

(Forrás: thalia.hu)

A jövő év első bemutatóját a nagyszínpadon – Béres Attila rendezésében – 2023. január 14-én láthatja a közönség. A vígjátékok alfája, Shakespeare Szentivánéji álma új címmel: Varázslat egy nyáréjszakán, Székely Csaba új, prózai fordításában bizonyítja, hogy ötszáz éve semmi sem változott: ha eljön a nyári napforduló, a vágyak mindent elsöpörnek, mert a szerelem ellen sem ember, sem tündér nem tehet semmit.

A klasszikus komédia úgy szólal meg, ahogy Shakespeare ma írta volna – és minden benne van, amit tündérmese formájában a szerelemről gondolt.

A történet pedig örök érvényű, legyen szó az ókori Athénról vagy napjaink Budapestjéről. Az előadásban Szervét Tibor, Csarnóy Zsuzsa, Ember Márk, Jámbor Nándor, Mórocz Adrienn, Tóth Eszter, Hunyadkürti István, Molnár Piroska, Tamási Zoltán, Zayzon Zsolt, Bokor Barna, Bede-Fazekas Szabolcs, Domokos László és Mózes András szerepel.

 

Szintén a nagyszínpadon nézhetik meg 2023. március 11-től Ion Luca Caragiale a nagyvárosi kisemberről írt megcsalós, félreértős, egymást körbehajszolós vígjátékát, a Farsangot. Az intrikus komédia főszerepében egy telhetetlen nőcsábász áll.

A világon mindennel ügyeskedő és üzletelő vállalkozó két nőt hajt egyszerre, közben mindkettőnek férje van, és amikor jön a farsang, a jelmezekben hirtelen már az sem egyértelmű, kinek kire is kell féltékenynek lennie. Az álarcok felkerülnek, a gátlások le, és a szerelmi sokszögben már nincs se igazság, se szégyen, se lelkifurdalás. A Keszég László rendezte darab szereplői Vida Péter, Gubás Gabi, Csőre Gábor, Bokor Barna, Mózes András, Szabó Erika, Hevesi László és Domokos László.

A 2022/23-as évad utolsó bemutatójaként a Thália Télikertben mutatják be Anton Csehov Ványa Bá című klasszikusát, Kelemen József rendezésében.

Ványa imádott húgát Alekszánder vette feleségül. Ványa álmát, a tudományos karriert Alekszánder teljesítette be. Ványa dolgozott a családi birtokon, a pénzt Alekszándernek küldte. Ványa szerelmét a megözvegyült Alekszánder vette feleségül. Helyette él ez a másik? A hírre, hogy Alekszánder a házat is eladná a feje fölül, Ványa felkapja a régi revolvert… A mai történet szereplői Görög László, Szabó Győző, Szervét Tibor, Czakó Julianna, Martos Hanga, Molnár Piroska, Csarnóy Zsuzsa és Zayzon Zsolt.

Az évad folyamán a bemutatók mellett újra láthatják a Thália Télikert színpadán a Trainspotting, a Művészet című előadásokat, és új szereposztásban a Martin McDonagh misztikus, fekete komédiáinak sorát erősítő A nagy kézrablás is visszatér, amely pár éve a teátrum nagyszínpadán volt látható.

(Forrás: Magyar Nemzet, thalia.hu)

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Meghalt Mányoki Endre

  By

  A Mozgó Világ, a Kortárs, a Hitel, az Irodalmi Jelen egykori szerkesztője, író, kritikus 68 éves volt.

 • Hírek

  Halasi parasztverselőkre emlékeztek

  By

  Megtartotta első összejövetelét a Pásztortűz Egyesület berkein belül működő kiskunhalasi Gózon István Irodalmi Kör. Érdeklődéssel gyülekeztek a verskedvelők  szeptember 17-én, a helyi Vasutas Művelődési Házban.

 • Hírek

  Nemzetközi Irodalmi Nagydíj

  By

  A magyar irodalom ismét nemzetközileg is jegyzett, rangos elismerésben részesül: Turczi István kapja a boszniai Szerb Köztársaság idei Nemzetközi Irodalmi Nagydíját. A kitüntetést a szeptember 16. és 18. közötti Nemzetközi Irodalmi Napok...

 • Hírek

  Lutter Imre verset írt a királynőhöz

  By

  Lutter Imre egy gyönyörű vers kíséretében rótta le a tiszteletét az elhunyt II. Erzsébet királynő előtt a Buckingham-palotánál. Az előadóművész hétfőn utazott ki Londonba, ahol elmondása szerint szinte tapintható a szívszorító gyászhangulat.

 • Hírek

  Decemberig tart a Latinovits kiállítás

  By

  2022. december 4-ig látogatható a Bajor Gizi Színészmúzeum „Embernek röpülni boldogság” – Latinovits Zoltán (1931–1976) című időszaki kiállítása.

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top