Connect with us

Regösök Húrján után Latinovits

Hírek

Regösök Húrján után Latinovits

Négy területi döntő után befejeződött a Regösök Húrján országos vers- és prózamondó verseny sorozatának regionális szakasza, már megvannak az őszi gála versmondói. Most Latinovits Zoltáné a főszerep: Balatonszemesen három napon át emlékeznek.

Budapesten, a TEMI Fővárosi Művelődési Házban indult el az idei Regösök Húrján vers- és prózamondó versenyének területi döntő-sorozata, június 5-én. Innentől kezdve minden szombaton újabb regionális döntőt szerveztek a Magyar Versmondók Egyesülete és helyi szakmai partnerei: június 12-én a Veszprémi Művelődési Központ, június 19-én a Nagyatádi Művészeti Iskola, június 26-án pedig a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ adott otthont az egyre népesebb versmondóseregnek.

Az MVE immár közel húsz éve szervez vers-és szépprózamondó versenyt 10-14 év közötti gyermekeknek. A Regösök Húrján felmenő rendszerű verseny, az iskolai versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, egy hagyományosan színvonalas találkozó keretében. A felhívás szerint olyan költészetet és szépprózát szerető (iskolás) fiatalokat várunk, akik a vers és próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken. Budapesten a Fővárosi Művelődési Ház új helyszínt, új környezetet jelentett, a Kondor Béla Közösségi Házból átigazolt területi döntővel végleges miliőt teremt a Versmondók Egyesülete a rendezvénynek, különösképp, hogy az őszi gála helyszíne is ez lesz. Nagyatád vadonat új területi megmérettetésként 2012-ben kapcsolódott be a programsorozatba. A debütálás nem akármilyen volt: évekre visszamenőleg a legerősebb mezőnyt termelte ki. A Veszprémi Városi Önkormányzat idén is egy nyári verstáboros részvétellel jutalmazta a legjobb veszprémi diákot. Kunszentmiklóson pedig a zsűri soraiban foglalt helyet idén is Buda Ferenc Kossuth- és József Attila díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének örökös tagja. Az őszi gálára érkezők száma harmincon felül van.

A versenyeken készült fotók megtekinthetők a Versmondó folyóirat elektronikus változatán, a versmondo.hu honlapon, a Galériában:

VERSMONDO.HU – GALÉRIA

A hétvégén Balatonszemesen zajlik a Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozó. Pénteken este tájékoztatóval, koszorúzással indul a program, szombaton kerül sor az elődöntőre, vasárnap pedig a döntőre és a gálára. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Versmondók és a Latinovits Zoltán Művelődési Ház.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top