Barion Pixel
Connect with us

Regösök Húrján után Latinovits

Hírek

Regösök Húrján után Latinovits

Négy területi döntő után befejeződött a Regösök Húrján országos vers- és prózamondó verseny sorozatának regionális szakasza, már megvannak az őszi gála versmondói. Most Latinovits Zoltáné a főszerep: Balatonszemesen három napon át emlékeznek.

Budapesten, a TEMI Fővárosi Művelődési Házban indult el az idei Regösök Húrján vers- és prózamondó versenyének területi döntő-sorozata, június 5-én. Innentől kezdve minden szombaton újabb regionális döntőt szerveztek a Magyar Versmondók Egyesülete és helyi szakmai partnerei: június 12-én a Veszprémi Művelődési Központ, június 19-én a Nagyatádi Művészeti Iskola, június 26-án pedig a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ adott otthont az egyre népesebb versmondóseregnek.

Az MVE immár közel húsz éve szervez vers-és szépprózamondó versenyt 10-14 év közötti gyermekeknek. A Regösök Húrján felmenő rendszerű verseny, az iskolai versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, egy hagyományosan színvonalas találkozó keretében. A felhívás szerint olyan költészetet és szépprózát szerető (iskolás) fiatalokat várunk, akik a vers és próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken. Budapesten a Fővárosi Művelődési Ház új helyszínt, új környezetet jelentett, a Kondor Béla Közösségi Házból átigazolt területi döntővel végleges miliőt teremt a Versmondók Egyesülete a rendezvénynek, különösképp, hogy az őszi gála helyszíne is ez lesz. Nagyatád vadonat új területi megmérettetésként 2012-ben kapcsolódott be a programsorozatba. A debütálás nem akármilyen volt: évekre visszamenőleg a legerősebb mezőnyt termelte ki. A Veszprémi Városi Önkormányzat idén is egy nyári verstáboros részvétellel jutalmazta a legjobb veszprémi diákot. Kunszentmiklóson pedig a zsűri soraiban foglalt helyet idén is Buda Ferenc Kossuth- és József Attila díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének örökös tagja. Az őszi gálára érkezők száma harmincon felül van.

A versenyeken készült fotók megtekinthetők a Versmondó folyóirat elektronikus változatán, a versmondo.hu honlapon, a Galériában:

VERSMONDO.HU – GALÉRIA

A hétvégén Balatonszemesen zajlik a Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozó. Pénteken este tájékoztatóval, koszorúzással indul a program, szombaton kerül sor az elődöntőre, vasárnap pedig a döntőre és a gálára. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Versmondók és a Latinovits Zoltán Művelődési Ház.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top