Connect with us

Regösök Húrján után Latinovits

Hírek

Regösök Húrján után Latinovits

Négy területi döntő után befejeződött a Regösök Húrján országos vers- és prózamondó verseny sorozatának regionális szakasza, már megvannak az őszi gála versmondói. Most Latinovits Zoltáné a főszerep: Balatonszemesen három napon át emlékeznek.

Budapesten, a TEMI Fővárosi Művelődési Házban indult el az idei Regösök Húrján vers- és prózamondó versenyének területi döntő-sorozata, június 5-én. Innentől kezdve minden szombaton újabb regionális döntőt szerveztek a Magyar Versmondók Egyesülete és helyi szakmai partnerei: június 12-én a Veszprémi Művelődési Központ, június 19-én a Nagyatádi Művészeti Iskola, június 26-án pedig a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ adott otthont az egyre népesebb versmondóseregnek.

Az MVE immár közel húsz éve szervez vers-és szépprózamondó versenyt 10-14 év közötti gyermekeknek. A Regösök Húrján felmenő rendszerű verseny, az iskolai versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, egy hagyományosan színvonalas találkozó keretében. A felhívás szerint olyan költészetet és szépprózát szerető (iskolás) fiatalokat várunk, akik a vers és próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken. Budapesten a Fővárosi Művelődési Ház új helyszínt, új környezetet jelentett, a Kondor Béla Közösségi Házból átigazolt területi döntővel végleges miliőt teremt a Versmondók Egyesülete a rendezvénynek, különösképp, hogy az őszi gála helyszíne is ez lesz. Nagyatád vadonat új területi megmérettetésként 2012-ben kapcsolódott be a programsorozatba. A debütálás nem akármilyen volt: évekre visszamenőleg a legerősebb mezőnyt termelte ki. A Veszprémi Városi Önkormányzat idén is egy nyári verstáboros részvétellel jutalmazta a legjobb veszprémi diákot. Kunszentmiklóson pedig a zsűri soraiban foglalt helyet idén is Buda Ferenc Kossuth- és József Attila díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének örökös tagja. Az őszi gálára érkezők száma harmincon felül van.

A versenyeken készült fotók megtekinthetők a Versmondó folyóirat elektronikus változatán, a versmondo.hu honlapon, a Galériában:

VERSMONDO.HU – GALÉRIA

A hétvégén Balatonszemesen zajlik a Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozó. Pénteken este tájékoztatóval, koszorúzással indul a program, szombaton kerül sor az elődöntőre, vasárnap pedig a döntőre és a gálára. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Versmondók és a Latinovits Zoltán Művelődési Ház.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top