Connect with us

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Hírek

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Bujtor István emlékére filmfesztivált rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára augusztus 18. és 20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és a Latinovits Zoltán Alapítvány. Július 31-ig lehet nevezni.

Két kategóriában jelentkezhetnek a filmesek. Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására hívják fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni. Nevezni lehet ezen kívül szabadon választott műfajú és tematikájú filmmel, hiszen a pályázat kiírói azokat az alkotókat sem akarják kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen filmet készíteni: a második kategóriában szélesre tárják a kaput, minden műfajú és témájú filmet befogadnak.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor és Latinovits filmeket vetítenek.

Nevezési határidő: július 31. Nevezni írásban lehet, meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, továbbá meg kell jelölni, melyik kategóriában kíván/nak indulni. Egy alkotó vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelyeknek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérik az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjenek egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből. A több helyszínen zajló fesztiválon az előzsűri által kiválasztott filmek vesznek részt.

Részletek és jelentkezés: vers.hu/versenyek

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top