Barion Pixel
Connect with us

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Hírek

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Bujtor István emlékére filmfesztivált rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára augusztus 18. és 20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és a Latinovits Zoltán Alapítvány. Július 31-ig lehet nevezni.

Két kategóriában jelentkezhetnek a filmesek. Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására hívják fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni. Nevezni lehet ezen kívül szabadon választott műfajú és tematikájú filmmel, hiszen a pályázat kiírói azokat az alkotókat sem akarják kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen filmet készíteni: a második kategóriában szélesre tárják a kaput, minden műfajú és témájú filmet befogadnak.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor és Latinovits filmeket vetítenek.

Nevezési határidő: július 31. Nevezni írásban lehet, meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, továbbá meg kell jelölni, melyik kategóriában kíván/nak indulni. Egy alkotó vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelyeknek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérik az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjenek egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből. A több helyszínen zajló fesztiválon az előzsűri által kiválasztott filmek vesznek részt.

Részletek és jelentkezés: vers.hu/versenyek

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

 • Hírek

  Kulka János lett a Nemzet Színésze

  By

  Kulka János Budapesten született 1958. november 11-én, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ma a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg...

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

To Top