Barion Pixel
Connect with us

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Hírek

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Bujtor István emlékére filmfesztivált rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára augusztus 18. és 20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és a Latinovits Zoltán Alapítvány. Július 31-ig lehet nevezni.

Két kategóriában jelentkezhetnek a filmesek. Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására hívják fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni. Nevezni lehet ezen kívül szabadon választott műfajú és tematikájú filmmel, hiszen a pályázat kiírói azokat az alkotókat sem akarják kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen filmet készíteni: a második kategóriában szélesre tárják a kaput, minden műfajú és témájú filmet befogadnak.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor és Latinovits filmeket vetítenek.

Nevezési határidő: július 31. Nevezni írásban lehet, meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, továbbá meg kell jelölni, melyik kategóriában kíván/nak indulni. Egy alkotó vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelyeknek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérik az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjenek egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből. A több helyszínen zajló fesztiválon az előzsűri által kiválasztott filmek vesznek részt.

Részletek és jelentkezés: vers.hu/versenyek

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

 • Hírek

  Elhunyt Czakó Gábor, a nemzet művésze

  By

  Családja jelentette be, hogy szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg Czakó Gábor. 82 éves volt.

 • Hírek

  Átadták az idei Balassi Bálint-emlékkardot

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve huszonnyolcadik alkalommal adták át a magyar alapítású nemzetközi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot, melyet idén Fekete Vince költő és Abdallah Abdel-Ati Abdel-Szalam Mohamed...

 • Hírek

  Meghalt Szurdi Miklós

  By

  73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

 • Hírek

  Meghalt Grétsy László

  By

  Az ország legismertebb és legkedveltebb nyelvésze 91 éves volt. Grétsyt országon ismertté és népszerűvé a Vágó Istvánnal közösen vezetett Álljunk meg egy szóra című nyelvművelő műsor tette híressé.

To Top