Barion Pixel
Connect with us

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Hírek

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Bujtor István emlékére filmfesztivált rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára augusztus 18. és 20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és a Latinovits Zoltán Alapítvány. Július 31-ig lehet nevezni.

Két kategóriában jelentkezhetnek a filmesek. Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására hívják fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni. Nevezni lehet ezen kívül szabadon választott műfajú és tematikájú filmmel, hiszen a pályázat kiírói azokat az alkotókat sem akarják kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen filmet készíteni: a második kategóriában szélesre tárják a kaput, minden műfajú és témájú filmet befogadnak.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor és Latinovits filmeket vetítenek.

Nevezési határidő: július 31. Nevezni írásban lehet, meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, továbbá meg kell jelölni, melyik kategóriában kíván/nak indulni. Egy alkotó vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelyeknek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérik az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjenek egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből. A több helyszínen zajló fesztiválon az előzsűri által kiválasztott filmek vesznek részt.

Részletek és jelentkezés: vers.hu/versenyek

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Verses hétvége Latinovits és Petőfi emlékére

  By

  47 évvel ezelőtt, 1976. június 4-én hunyt el Latinovits Zoltán, a „színészkirály”. A posztumusz Kossuth-díjas művész emlékére a Latinovits Emlékmű Alapítvány 28. alkalommal rendezi meg nagyszabású, kétnapos Kárpát-medencei verstalálkozóját Balatonszemesen, ahol a...

 • Hírek

  Folytatódik a színész- és versmondó képzés

  By

  Idén megújult struktúrában várja a táborozókat a Magyar Versmondók Egyesülete nyári egyetemének számító Színház- és Versművészeti Tábor, amely a Neszmélyi Hajóskanzent és a környező közösségi tereket veszi birtokba július 8. és 15....

 • Hírek

  Sajtóközlemény

  By

  Öt új tag, az előadóművészeti törvény módosítása, kulturális államtitkári tájékoztató – közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

 • Hírek

  Vámos Miklós új mesekönyve

  By

  Vámos Miklós először beszélt készülő mesekönyvéről a Jazzy Rádió reggeli műsorában. Az író elmondta, Szív és Lélek című könyve úttörő kezdeményezés, hiszen a kötet illusztrációit a Midjourney nevű mesterséges intelligencia tervezte.

 • Hírek

  Színészpalánták fellépése Bácsfeketehegyen

  By

  Az immáron tizenötödik szemlét a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezte. 

To Top