Connect with us

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Hírek

Idén újra Bujtor Filmfesztivál

Bujtor István emlékére filmfesztivált rendez független/amatőr filmes alkotók, alkotóközösségek számára augusztus 18. és 20. között Balatonszemesen, a Nyár-marasztó rendezvénysorozat keretében a Magyar Versmondók Egyesülete, a Latinovits Zoltán Művelődési Ház, Balatonszemes Önkormányzata és a Latinovits Zoltán Alapítvány. Július 31-ig lehet nevezni.

Két kategóriában jelentkezhetnek a filmesek. Olyan kisjátékfilmek alkotására és bemutatására hívják fel a független filmes alkotókat, alkotóközösségeket, amelyek Bujtor István szellemi örökségét vállalva elsősorban a vidámság, a könnyedség és a humor jegyében készülnek, mivel a művész munkásságából ezt a szegmenset szeretnénk elsősorban kiemelni. Nevezni lehet ezen kívül szabadon választott műfajú és tematikájú filmmel, hiszen a pályázat kiírói azokat az alkotókat sem akarják kizárni a fesztiválról, akik nem kívánnak ilyen filmet készíteni: a második kategóriában szélesre tárják a kaput, minden műfajú és témájú filmet befogadnak.

A fesztivál ideje alatt a Balatonszemesi Kertmoziban, illetve a fesztivál helyszínén a Bujdosó pince különtermében folyamatosan Bujtor és Latinovits filmeket vetítenek.

Nevezési határidő: július 31. Nevezni írásban lehet, meg kell adni az alkotó/k nevét, lakcímét, elérhetőségét, továbbá meg kell jelölni, melyik kategóriában kíván/nak indulni. Egy alkotó vagy alkotó csoport összesen két filmmel nevezhet (bármelyik kategóriában), amelyeknek hossza nem haladhatja meg a 30 percet.

Az alkotásokat DVD-n, július 31-ig lehet eljuttatni a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház címére (8636 Balatonszemes, Szabadság u. 1.), és csatolni kell a mellékelt részletes nevezési lapot. Kérik az alkotókat, hogy a filmhez mellékelten küldjenek egy maximum 1 flekkes műleírást (ismertetőt), és egy fotót a filmből. A több helyszínen zajló fesztiválon az előzsűri által kiválasztott filmek vesznek részt.

Részletek és jelentkezés: vers.hu/versenyek

 

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top