Barion Pixel
Connect with us

Weöres Sándor Szavalóverseny

Versenyek

Weöres Sándor Szavalóverseny

A Magyar Írószövetség
WEÖRES SÁNDOR SZAVALÓVERSENYT
hirdet 9-12. osztályos középiskolás diákok számára.

Nevezni Weöres Sándor két szabadon választott költeményével lehet.
A versenyre egy iskolából legfeljebb öt diák nevezhet! Egyéni nevezéseket nem fogadunk el, az adatokat iskolánként kérjük elküldeni a következő e-mail címre: titkarsag@iroszovetseg.hu.

Nevezési határidő:
2012. március 3.

Az e-mailben kérjük elküldeni: az iskola nevét, a versenyre nevező diákok nevét, születési évét, diákonként a két választott vers pontos címét.

A tárgyban kérjük feltüntetni: SZAVALÓVERSENY.
A válogatók időpontjáról a nevezési határidő lejártát követően
az érdekelteknek e-mailben értesítést küldünk.

A verseny döntőjének időpontja:
2012. április 11., költészet napja,

helyszíne a Magyar Írószövetség díszterme.
A verseny díjazottjairól (első három helyezett és különdíj) szakmai zsűri dönt.

A legjobbak 2013. július 22. és 31. között részt vehetnek
a III. Székelyföldi Verstáborban.

A tábor előadói, tréningvezetői:

Kubik Anna színművész (versválasztás-előadásmód), Ráckevei Anna színművész (színész-mesterség), Jónás Sándor televíziós műsorvezető (beszédtechnika), Dékány O. Sixtus zirci főapát (a hit ereje), Gergely István – Tiszti (rendhagyó történelem óra), Dezső Tibor református székelyföldi lelkész (dallam és magyarság tudat), Nagy Zoltán Péter újságíró (verselemzés), Varga Sándor András rádiós szerkesztő (helyzetgyakorlat), Csíki Játékszín színészei (a székely-magyar nyelv), valamint a Mistral együttes (megzenésített vers).

Támogatók: NKA, MASZRE

 

Continue Reading
You may also like...

További Versenyek

 • Versenyek

  Pilinszky János II. verseny

  By

  Jelentkezési határidő: 2021. május 1. Balatonkenese Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Magyar Versmondók Egyesületével és a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal együttműködésben, Pilinszky János születésének 100. halálának 40. évfordulója alkalmából megrendezi a Pilinszky János...

 • Versenyek

  V. Baranyi Ferenc szavalóverseny

  By

  A pilisi könyvtár a Gubányi Károly Általános Iskolával közösen V. alkalommal szervezi meg a Baranyi Ferenc szavalóversenyt, ezúttal a járvány miatt online középiskolások és felnőttek részére.

 • Versenyek

  Országos Piliszky János versmondó verseny – Balatonkenese

  By

  Szeretettel hívjuk az irodalom iránt érdeklődőket, úgy a versenyzőket és kísérőiket, mint a kedves versbarátokat. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár 2019. október 19-én, szombaton, 9:00-17:00 óra között megrendezi az I. ORSZÁGOS...

 • Versenyek

  “A Szó becsülete”

  By

  Regionális vers– és prózamondó verseny Wacha Imre tiszteletére Töltéstaván. Két kategóriában lehet indulni:általános iskola felső tagozatos (5.-8. évfolyam) és nyugdíjaskorú. FELHIVÁS 2020 JELENTKEZÉS „A szó becsülete” regionális vers– és prózamondó verseny KISS...

 • Versenyek

  “REGÖSÖK HÚRJÁN…” – TÁLTOS VILÁG

  By

  Lehetőség nyílik a páratlanul gazdag magyar költészet mellett a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére.

To Top