Barion Pixel
Connect with us

“REGÖSÖK HÚRJÁN…” – TÁLTOS VILÁG

Versenyek

“REGÖSÖK HÚRJÁN…” – TÁLTOS VILÁG

Lehetőség nyílik a páratlanul gazdag magyar költészet mellett a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére.

A Magyar Versmondók Egyesülete,

a NépmesePontok

és a TEMI Fővárosi Művelődési Háza meghirdetik a


„REGÖSÖK HÚRJÁN…”

vers- és prózamondó versenyt,

valamint a

TÁLTOS VILÁG
népmese- és balladamondó találkozót.

A két verseny sok területi döntőn összekapcsolódik.

Mivel az ország hét NépmesePontján is meghiredtjük a versenyeket,
ezért kérünk mindenkit alaposan tájékozódni, hogy a területileg illetékes verseny lebonyolító felhívását és jelentkezési lapját töltsék le, és a megfelelő e-mail címre küldjék el a jelentkezést!

A kialakult helyzetre való tekintettel a NépmesePontos elődöntőket jelentő regionális találkozókat digitális formában tartjuk meg. A versenyekre a feltüntetett időpontokig lehet jelentkezni a csatolt videóra vett előadással és a mellékelt kitöltött nevezési lappal, amelyen konkrétan meg kell jelölni, hogy melyik NépmesePontban zajló elődöntőre jelentkezik a versenyző.

 

A videó elnevezését az alábbi módon kérjük: Jelentkező neve_elődöntő helyszíne. pl: Kiss Béla_Miskolc

 

A beérkezett felvételeket nem tesszük nyilvánossá, csak a szakmai zsűri felé továbbítjuk elbírálásra.

 

A területi versenyek az alábi helyszíneken zajlanak,
ezekre a helyszínekre lehet jelentkezni:

Budapest, Dunaújváros, Ikervár, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza,  Lendva, Miskolc, Nagyatád, Nyíregyháza, Sopron, Szekszárd, Tatabánya, Vál, Veszprém

Az egyes területi helyszínek folyamatosan teszik közzé a felhívásukat.

 

A MEGJELENT FELHÍVÁSOK, TERÜLETI DÖNTŐK SZERINT:

Budapest:

FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP

Nagyatád:

FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP

Veszprém:

FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP

Vál:

FELHÍVÁS

Kecskemét

FELHÍVÁS

Ikervár:

FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI LAP

Szekszárd:

FELHÍVÁS

Jászfényszaru

FELHÍVÁS

 

valamint a NépmesePontok, az alábbi helyszíneken:

Nyíregyháza, Miskolc, Kiskunfélegyháza, Dunaújváros,
Tatabánya, Keszthely, Sopron, egységesen:

NP FELHÍVÁS 2021

NP JELENTKEZÉSI LAP 2021

A NépmesePontok megnyitásával a nagy hagyományú „Regösök húrján…” vers- és prózamondó verseny és a „Táltos világ” népmese és népballada találkozó útja keresztezi egymást, és lehetőség nyílik a páratlanul gazdag magyar költészet mellett a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére, határokon és generációkon átívelő módon. A gálára május végén a TEMI Fővárosi Művelődési Házában kerül sor. A két főszervező hagyományosan magas színvonalú találkozója keretében versenybe hívjuk a gyermekeket és a felnőtteket is.

A jelentkezési lapot a NépmesePontok esetében egységesen a versmondoversenyek@gmail.com címre kell elküldeni, megjelölve a területileg illetékes NépmesePontot a jelentkezési lapon.

TOVÁBBI RÉSZLETEK: WWW.NEPMESEPONT.HU

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a járványügyi helyzet végett, az aktuális szabályozásokat betartva rendezzük meg a versenyeket. Korlátozások esetén online formában tartjuk az elődöntőket. Szíves megértésüket köszönjük!

Continue Reading
You may also like...

További Versenyek

 • Versenyek

  Pilinszky János II. verseny

  By

  Jelentkezési határidő: 2021. május 1. Balatonkenese Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Magyar Versmondók Egyesületével és a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal együttműködésben, Pilinszky János születésének 100. halálának 40. évfordulója alkalmából megrendezi a Pilinszky János...

 • Versenyek

  V. Baranyi Ferenc szavalóverseny

  By

  A pilisi könyvtár a Gubányi Károly Általános Iskolával közösen V. alkalommal szervezi meg a Baranyi Ferenc szavalóversenyt, ezúttal a járvány miatt online középiskolások és felnőttek részére.

 • Versenyek

  Országos Piliszky János versmondó verseny – Balatonkenese

  By

  Szeretettel hívjuk az irodalom iránt érdeklődőket, úgy a versenyzőket és kísérőiket, mint a kedves versbarátokat. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár 2019. október 19-én, szombaton, 9:00-17:00 óra között megrendezi az I. ORSZÁGOS...

 • Versenyek

  “A Szó becsülete”

  By

  Regionális vers– és prózamondó verseny Wacha Imre tiszteletére Töltéstaván. Két kategóriában lehet indulni:általános iskola felső tagozatos (5.-8. évfolyam) és nyugdíjaskorú. FELHIVÁS 2020 JELENTKEZÉS „A szó becsülete” regionális vers– és prózamondó verseny KISS...

 • Versenyek

  Dsida Jenő versmondó és verséneklő verseny

  By

  Dsida Jenő egyénisége elütött a történelemmel viaskodó hitvallókétól, ő nem a végzettel kívánt pereskedni, egyszerűen énekelni akart.

To Top