Connect with us

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Hírek

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Februártól ismét lehet csatlakozni a Magyar Írószövetség íróiskolájához. A 2008-ban indult iskolának jelenleg mintegy negyven hallgatója van. A szövetség tavaly novemberben megválasztott új elnöke, Szentmártoni János is úgy látja, az intézményt érdemes és kell is fejleszteni.

A Magyar Írószövetség 2008-ban azzal a céllal indította útjára íróiskoláját, hogy az írás iránt érdeklődők számára összetett és magas színvonalú, Magyarországon korábban nem létező képzést teremtsen. A hallgatók amellett, hogy előadásokat hallgathatnak a magyar- és a világirodalomról, szemináriumokon sajátíthatják el az írói mesterség megtanulható fogásait, továbbá hasznos ismereteket szerezhetnek az irodalmi élet mindennapjaiban való eligazodáshoz.

A diákok legjobban az írói műhelytitkok sorozat előadásait szeretik, ahol az elmúlt két és fél évben vendég volt Jókai Anna, Szilágyi István, Tóth Krisztina, Kányádi Sándor, Horváth Viktor, Vathy Zsuzsa, Grecsó Krisztián, Ambrus Lajos, Háy János, Kukorelly Endre, Marék Veronika – sorol az íróiskola eddigi vendégei közül néhányat Szentmártoni János. – De azt is nagyon fontosnak tartom, hogy hallgatóink írásai sorra jelennek meg különböző folyóiratokban, illetve a végzőseink által alapított Kárókatona című internetes újságban.

A Magyar Írószövetség íróiskolája kétéves, akkreditált felnőttképzés, amely két szakirányt – szépirodalmi, valamint kritika-, esszé-, publicisztika-, magazincikk-írói – kínál hallgatóinak. A diákok a négy féléves, félévenként 64 órás képzés végén tanúsítványt kapnak.

Az első kurzus résztvevői tavaly nyáron végeztek, de tízen azt kérték, hogy további kurzusokat szervezzünk nekik – folytatja az írószövetség elnöke. – Így most az első- és másodéves, valamint az angol prózafordító és a magyar irodalom külföldi fordítói kurzusokra járókkal együtt összesen 40 hallgatója van az íróiskolának.

A képzéshez február elején ismét lehet csatlakozni. Az íróiskolát Menyhért Anna irányítja, aki egyben szemináriumot is vezet Mezey Katalin és Szentmártoni János mellett. A szervezők az íróiskolát ajánlják mindenkinek, akik írni szeretnének, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, és azoknak is, akik már írnak, de szeretnék íráskészségüket fejleszteni, írásaikat másokkal megvitatni.

forrás: kultura.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

 • Hírek

  Ellepik a filmesek Balatonszemest

  By

  147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol az...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top