Barion Pixel
Connect with us

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Hírek

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Februártól ismét lehet csatlakozni a Magyar Írószövetség íróiskolájához. A 2008-ban indult iskolának jelenleg mintegy negyven hallgatója van. A szövetség tavaly novemberben megválasztott új elnöke, Szentmártoni János is úgy látja, az intézményt érdemes és kell is fejleszteni.

A Magyar Írószövetség 2008-ban azzal a céllal indította útjára íróiskoláját, hogy az írás iránt érdeklődők számára összetett és magas színvonalú, Magyarországon korábban nem létező képzést teremtsen. A hallgatók amellett, hogy előadásokat hallgathatnak a magyar- és a világirodalomról, szemináriumokon sajátíthatják el az írói mesterség megtanulható fogásait, továbbá hasznos ismereteket szerezhetnek az irodalmi élet mindennapjaiban való eligazodáshoz.

A diákok legjobban az írói műhelytitkok sorozat előadásait szeretik, ahol az elmúlt két és fél évben vendég volt Jókai Anna, Szilágyi István, Tóth Krisztina, Kányádi Sándor, Horváth Viktor, Vathy Zsuzsa, Grecsó Krisztián, Ambrus Lajos, Háy János, Kukorelly Endre, Marék Veronika – sorol az íróiskola eddigi vendégei közül néhányat Szentmártoni János. – De azt is nagyon fontosnak tartom, hogy hallgatóink írásai sorra jelennek meg különböző folyóiratokban, illetve a végzőseink által alapított Kárókatona című internetes újságban.

A Magyar Írószövetség íróiskolája kétéves, akkreditált felnőttképzés, amely két szakirányt – szépirodalmi, valamint kritika-, esszé-, publicisztika-, magazincikk-írói – kínál hallgatóinak. A diákok a négy féléves, félévenként 64 órás képzés végén tanúsítványt kapnak.

Az első kurzus résztvevői tavaly nyáron végeztek, de tízen azt kérték, hogy további kurzusokat szervezzünk nekik – folytatja az írószövetség elnöke. – Így most az első- és másodéves, valamint az angol prózafordító és a magyar irodalom külföldi fordítói kurzusokra járókkal együtt összesen 40 hallgatója van az íróiskolának.

A képzéshez február elején ismét lehet csatlakozni. Az íróiskolát Menyhért Anna irányítja, aki egyben szemináriumot is vezet Mezey Katalin és Szentmártoni János mellett. A szervezők az íróiskolát ajánlják mindenkinek, akik írni szeretnének, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, és azoknak is, akik már írnak, de szeretnék íráskészségüket fejleszteni, írásaikat másokkal megvitatni.

forrás: kultura.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top