Barion Pixel
Connect with us

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Hírek

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Februártól ismét lehet csatlakozni a Magyar Írószövetség íróiskolájához. A 2008-ban indult iskolának jelenleg mintegy negyven hallgatója van. A szövetség tavaly novemberben megválasztott új elnöke, Szentmártoni János is úgy látja, az intézményt érdemes és kell is fejleszteni.

A Magyar Írószövetség 2008-ban azzal a céllal indította útjára íróiskoláját, hogy az írás iránt érdeklődők számára összetett és magas színvonalú, Magyarországon korábban nem létező képzést teremtsen. A hallgatók amellett, hogy előadásokat hallgathatnak a magyar- és a világirodalomról, szemináriumokon sajátíthatják el az írói mesterség megtanulható fogásait, továbbá hasznos ismereteket szerezhetnek az irodalmi élet mindennapjaiban való eligazodáshoz.

A diákok legjobban az írói műhelytitkok sorozat előadásait szeretik, ahol az elmúlt két és fél évben vendég volt Jókai Anna, Szilágyi István, Tóth Krisztina, Kányádi Sándor, Horváth Viktor, Vathy Zsuzsa, Grecsó Krisztián, Ambrus Lajos, Háy János, Kukorelly Endre, Marék Veronika – sorol az íróiskola eddigi vendégei közül néhányat Szentmártoni János. – De azt is nagyon fontosnak tartom, hogy hallgatóink írásai sorra jelennek meg különböző folyóiratokban, illetve a végzőseink által alapított Kárókatona című internetes újságban.

A Magyar Írószövetség íróiskolája kétéves, akkreditált felnőttképzés, amely két szakirányt – szépirodalmi, valamint kritika-, esszé-, publicisztika-, magazincikk-írói – kínál hallgatóinak. A diákok a négy féléves, félévenként 64 órás képzés végén tanúsítványt kapnak.

Az első kurzus résztvevői tavaly nyáron végeztek, de tízen azt kérték, hogy további kurzusokat szervezzünk nekik – folytatja az írószövetség elnöke. – Így most az első- és másodéves, valamint az angol prózafordító és a magyar irodalom külföldi fordítói kurzusokra járókkal együtt összesen 40 hallgatója van az íróiskolának.

A képzéshez február elején ismét lehet csatlakozni. Az íróiskolát Menyhért Anna irányítja, aki egyben szemináriumot is vezet Mezey Katalin és Szentmártoni János mellett. A szervezők az íróiskolát ajánlják mindenkinek, akik írni szeretnének, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, és azoknak is, akik már írnak, de szeretnék íráskészségüket fejleszteni, írásaikat másokkal megvitatni.

forrás: kultura.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Ők a 2023-as irodalmi Nobel-díj esélyesei

  By

  A fogadóirodák szerint a kínai Can Xue lehet a befutó októberben, de Jon Fosse, Gerald Murnane, Anne Carson vagy Murakami Haruki győzelmére is jó esélyt látnak. Nádas Péter idén nem szerepel az...

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

To Top