Connect with us

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Hírek

Újabb kurzus az Írószövetségnél

Februártól ismét lehet csatlakozni a Magyar Írószövetség íróiskolájához. A 2008-ban indult iskolának jelenleg mintegy negyven hallgatója van. A szövetség tavaly novemberben megválasztott új elnöke, Szentmártoni János is úgy látja, az intézményt érdemes és kell is fejleszteni.

A Magyar Írószövetség 2008-ban azzal a céllal indította útjára íróiskoláját, hogy az írás iránt érdeklődők számára összetett és magas színvonalú, Magyarországon korábban nem létező képzést teremtsen. A hallgatók amellett, hogy előadásokat hallgathatnak a magyar- és a világirodalomról, szemináriumokon sajátíthatják el az írói mesterség megtanulható fogásait, továbbá hasznos ismereteket szerezhetnek az irodalmi élet mindennapjaiban való eligazodáshoz.

A diákok legjobban az írói műhelytitkok sorozat előadásait szeretik, ahol az elmúlt két és fél évben vendég volt Jókai Anna, Szilágyi István, Tóth Krisztina, Kányádi Sándor, Horváth Viktor, Vathy Zsuzsa, Grecsó Krisztián, Ambrus Lajos, Háy János, Kukorelly Endre, Marék Veronika – sorol az íróiskola eddigi vendégei közül néhányat Szentmártoni János. – De azt is nagyon fontosnak tartom, hogy hallgatóink írásai sorra jelennek meg különböző folyóiratokban, illetve a végzőseink által alapított Kárókatona című internetes újságban.

A Magyar Írószövetség íróiskolája kétéves, akkreditált felnőttképzés, amely két szakirányt – szépirodalmi, valamint kritika-, esszé-, publicisztika-, magazincikk-írói – kínál hallgatóinak. A diákok a négy féléves, félévenként 64 órás képzés végén tanúsítványt kapnak.

Az első kurzus résztvevői tavaly nyáron végeztek, de tízen azt kérték, hogy további kurzusokat szervezzünk nekik – folytatja az írószövetség elnöke. – Így most az első- és másodéves, valamint az angol prózafordító és a magyar irodalom külföldi fordítói kurzusokra járókkal együtt összesen 40 hallgatója van az íróiskolának.

A képzéshez február elején ismét lehet csatlakozni. Az íróiskolát Menyhért Anna irányítja, aki egyben szemináriumot is vezet Mezey Katalin és Szentmártoni János mellett. A szervezők az íróiskolát ajánlják mindenkinek, akik írni szeretnének, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá, és azoknak is, akik már írnak, de szeretnék íráskészségüket fejleszteni, írásaikat másokkal megvitatni.

forrás: kultura.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top