Barion Pixel
Connect with us

Stuttgarti színház új művészeti igazgatója

Hírek

Stuttgarti színház új művészeti igazgatója

A következő évadtól Bagossy László rendező lesz a stuttgarti Theater Tri-Bühne művészeti igazgatója, megbízatása 2023 szeptemberétől 2027 augusztusáig szól – számolt be a Népszava.

Bagossy László évek óta rendszeresen rendez a stuttgarti színházban, jelenleg éppen Pintér Béla Szutyok című darabját próbálja, amelyet Lengyel Anna fordított. Először 2005-ben egy vendégjátékon járt a városban a Katona József Színház Top Dogs című előadásával. Azóta a most leköszönő igazgató, Edith Koerber több alkalommal meghívta a színházba, így Bagossy jól ismeri a társulatot és a várost is.

Bagossy László

Már korábban is felmerült, hogy átvegye a Theater Tri-Bühnét, de ahogy azt a Népszavának elmondta, akkor még nem akarta elhagyni a Színház-és Filmművészeti Egyetemet, ahol a Színházművészeti Intézetet vezette, illetve évekig – mások mellett – az Örkény Színházban dolgozott. Az egyetem modellváltása óta azonban távozott az SZFE-ről, és a Freeszfe elnökségében tevékenykedett, illetve tanított. Ő volt a Freeszfe keretein belül tovább tanuló diákok európai diplomamentő (Emergency Exit) programjának egyik fő szervezője.

Bagossy igazgatóként is szeretne segíteni a Freeszfe-n és partneregyetemein a már diplomázott és a jövőben diplomához jutó diákjainak: „Terveim szerint a Tri-Bühne fontos, európai karrier indító bázisa lehet a Freeszfe-n végzett fiataloknak is, ahol akár a diploma munkájukat is elkészíthetik, hiszen egy olyan barátságtalan és egyre inkább elszegényedő közegben, mint Magyarország, nagyon nehéz helyzetbe kerültek.”

(Via Népszava)

Forrás: papageno.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

 • Hírek

  Elhunyt Czakó Gábor, a nemzet művésze

  By

  Családja jelentette be, hogy szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg Czakó Gábor. 82 éves volt.

 • Hírek

  Átadták az idei Balassi Bálint-emlékkardot

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve huszonnyolcadik alkalommal adták át a magyar alapítású nemzetközi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot, melyet idén Fekete Vince költő és Abdallah Abdel-Ati Abdel-Szalam Mohamed...

 • Hírek

  Meghalt Szurdi Miklós

  By

  73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

 • Hírek

  Meghalt Grétsy László

  By

  Az ország legismertebb és legkedveltebb nyelvésze 91 éves volt. Grétsyt országon ismertté és népszerűvé a Vágó Istvánnal közösen vezetett Álljunk meg egy szóra című nyelvművelő műsor tette híressé.

To Top