Barion Pixel
Connect with us

Kaláka Fesztivál: egri helyszínek

Hírek

Kaláka Fesztivál: egri helyszínek

A Diósgyőri vár átépítése miatt új helyszínre költözik a Kaláka Fesztivál, a rendezvényt idén az Egri várban tartják június 29. és július 1. között. Ez új lehetőségeket is kínál, a hagyományos események mellett új programokkal bővül a fesztivál.

A Dobó téren mindhárom napon zenével és kirakodóvásárral várják a vendégeket. A nyitó koncertre péntek délután kerül sor Dsupin Pál, a Gajdos együttes, az Esztenás együttes és a Kaláka együttes fellépésével. Ezen a helyszínen szombat délelőtt rendezik meg a Gyerekfesztivált, délután pedig újabb együttesek állnak színpadra.

Az Egri várban is több koncertet tartanak. A fellépők között szerepel a Budapest Klezmer Band, a Csík zenekar, a Fabula Rasa, Ferenczi György és a Rackajam, a Kaláka együttes, Kobzos Kiss Tamás és Erdal Salikoglu (Törökország), a Muzsikás együttes, a Neil Young Sétány, a Romengo együttes, Szalóki Ági és zenekara, a Tabulatúra együttes, valamint a Vujicsics együttes.

A rendezvényhez több kiegészítő program is társul Eger több helyszínén, így lesznek kiállítások, filmvetítések, sport és folkkocsma.

 

(forrás: kultography)

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top