Connect with us

Jótékony célon fut: Nagy László emléktúra

Hírek

Jótékony célon fut: Nagy László emléktúra

Idén május 21-én rendezik a Nagy László emléktúrát, a rendezvény bevételének egy részét és az összegyűlt adományokat a vörösiszap-károsultak javára ajánlják fel.

A túra célja, hogy a résztvevő természetjárók és irodalombarátok megismerjék Nagy László, Ágh István, Döbrentei Gábor szülőföldjét, a Somló Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékeit, a többi között Somló várát, a Taposó-kutat, forrásokat, kápolnákat, a Kinizsi-sziklát.

A túrára nevezni a rajthelyen, a hegy lábánál található Csordás-Fodor Borháznál lehet, célállomás az iszkázi Nagy László Emlékház – közölte a szervező szerdán az MTI-vel.

A túrán – amelyet a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány és a Noszlopakodók, a Noszlop SE Természetjáró Szakosztálya rendez – részt vesznek a Magyar Írószövetség tagjai és irodalmi meglepetésekkel várják a vállalkozó szellemű természetjárókat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top