Barion Pixel
Connect with us

Jótékony célon fut: Nagy László emléktúra

Hírek

Jótékony célon fut: Nagy László emléktúra

Idén május 21-én rendezik a Nagy László emléktúrát, a rendezvény bevételének egy részét és az összegyűlt adományokat a vörösiszap-károsultak javára ajánlják fel.

A túra célja, hogy a résztvevő természetjárók és irodalombarátok megismerjék Nagy László, Ágh István, Döbrentei Gábor szülőföldjét, a Somló Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékeit, a többi között Somló várát, a Taposó-kutat, forrásokat, kápolnákat, a Kinizsi-sziklát.

A túrára nevezni a rajthelyen, a hegy lábánál található Csordás-Fodor Borháznál lehet, célállomás az iszkázi Nagy László Emlékház – közölte a szervező szerdán az MTI-vel.

A túrán – amelyet a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány és a Noszlopakodók, a Noszlop SE Természetjáró Szakosztálya rendez – részt vesznek a Magyar Írószövetség tagjai és irodalmi meglepetésekkel várják a vállalkozó szellemű természetjárókat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Ők a 2023-as irodalmi Nobel-díj esélyesei

  By

  A fogadóirodák szerint a kínai Can Xue lehet a befutó októberben, de Jon Fosse, Gerald Murnane, Anne Carson vagy Murakami Haruki győzelmére is jó esélyt látnak. Nádas Péter idén nem szerepel az...

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

To Top