Barion Pixel
Connect with us

Jótékony célon fut: Nagy László emléktúra

Hírek

Jótékony célon fut: Nagy László emléktúra

Idén május 21-én rendezik a Nagy László emléktúrát, a rendezvény bevételének egy részét és az összegyűlt adományokat a vörösiszap-károsultak javára ajánlják fel.

A túra célja, hogy a résztvevő természetjárók és irodalombarátok megismerjék Nagy László, Ágh István, Döbrentei Gábor szülőföldjét, a Somló Tájvédelmi Körzet természeti és kultúrtörténeti értékeit, a többi között Somló várát, a Taposó-kutat, forrásokat, kápolnákat, a Kinizsi-sziklát.

A túrára nevezni a rajthelyen, a hegy lábánál található Csordás-Fodor Borháznál lehet, célállomás az iszkázi Nagy László Emlékház – közölte a szervező szerdán az MTI-vel.

A túrán – amelyet a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány és a Noszlopakodók, a Noszlop SE Természetjáró Szakosztálya rendez – részt vesznek a Magyar Írószövetség tagjai és irodalmi meglepetésekkel várják a vállalkozó szellemű természetjárókat.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top