Barion Pixel
Connect with us

Ismét versbusz Veszprémben

Hírek

Ismét versbusz Veszprémben

Ötödször indul útjára április 11-én, a költészet napján a versbusz Veszprémben; az ismert színészekhez idén népszerű rock- és operaénekes, valamint egy költő is csatlakozik.

A veszprémi színház és a városi művelődési központ egyedülálló rendezvényén hat helyszínen hat művész, egy zenekar és egy költő több mint száz verset ad elő egyetlen nap alatt – mondta Varga Róbert, a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke, a versbusz ötletgazdája. A “verskommandónak” ezúttal is tagja lesz Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó és Kőrösi Csaba színművész, mellettük Pitti Katalin operaénekes, Zsédenyi Adrienn (Zséda) és Varga Miklós énekes, a Vad Fruttik rockzenekar, valamint Varró Dániel költő vesz részt a programban. A művészek a buszozást hétfőn reggel a veszprémi helyi járatokon kezdik, verseket mondanak az utasoknak. A Vers wurlitzer elnevezésű ajándékműsorban – amelyet a buszpályaudvaron tartanak – a közönség köréből is kérhetnek költeményt (szavalatot) a művészektől.

Varga Róbert kitért arra, hogy a versbuszos programsorozat nyomán legalább nyolcszáz-ezer veszprémi ember hallgathatja meg művészi előadásban a magyar és a világirodalom legszebb verseit, ami lényegében két nagyszínházi telt házas előadásnak felel meg. Az idei, jubileumi ötödik előadásra különleges produkciókkal is készülnek a művészek, egyelőre titok, pontosan mi várható.

A városi Életöröm idősek otthonában is lesz irodalmi műsor – Már vénülő kezemmel címmel – , Rablelkek címmel pedig a veszprémi börtönben lép fel a verselő csapat: Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba és Varga Miklós. Előadást tartanak a belvárosi plaza nagyszínpadán és egy középiskolás diákkollégiumban is.

Az egész napos verselés keretében egy irodalomóra részvételi rekordját is szeretnék megdönteni a művészek: rendhagyó irodalomórájukat a város négyszáz felsőtagozatos általános iskolásának tartják meg a művelődési központ nagyszínpadán.

A cél felhívni a figyelmet a költészet napjára, és felhasználni az ünnepi alkalmat a versek, az irodalom népszerűsítésére, a magyar kultúra értékeinek bemutatására – fogalmazott Neveda Amália, a veszprémi művelődési központ igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy Veszprémben igen népszerű ez a rendezvény.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

 • Hírek

  Elhunyt Czakó Gábor, a nemzet művésze

  By

  Családja jelentette be, hogy szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg Czakó Gábor. 82 éves volt.

 • Hírek

  Átadták az idei Balassi Bálint-emlékkardot

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve huszonnyolcadik alkalommal adták át a magyar alapítású nemzetközi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot, melyet idén Fekete Vince költő és Abdallah Abdel-Ati Abdel-Szalam Mohamed...

 • Hírek

  Meghalt Szurdi Miklós

  By

  73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

 • Hírek

  Meghalt Grétsy László

  By

  Az ország legismertebb és legkedveltebb nyelvésze 91 éves volt. Grétsyt országon ismertté és népszerűvé a Vágó Istvánnal közösen vezetett Álljunk meg egy szóra című nyelvművelő műsor tette híressé.

To Top