Barion Pixel
Connect with us

Ismét versbusz Veszprémben

Hírek

Ismét versbusz Veszprémben

Ötödször indul útjára április 11-én, a költészet napján a versbusz Veszprémben; az ismert színészekhez idén népszerű rock- és operaénekes, valamint egy költő is csatlakozik.

A veszprémi színház és a városi művelődési központ egyedülálló rendezvényén hat helyszínen hat művész, egy zenekar és egy költő több mint száz verset ad elő egyetlen nap alatt – mondta Varga Róbert, a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke, a versbusz ötletgazdája. A “verskommandónak” ezúttal is tagja lesz Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó és Kőrösi Csaba színművész, mellettük Pitti Katalin operaénekes, Zsédenyi Adrienn (Zséda) és Varga Miklós énekes, a Vad Fruttik rockzenekar, valamint Varró Dániel költő vesz részt a programban. A művészek a buszozást hétfőn reggel a veszprémi helyi járatokon kezdik, verseket mondanak az utasoknak. A Vers wurlitzer elnevezésű ajándékműsorban – amelyet a buszpályaudvaron tartanak – a közönség köréből is kérhetnek költeményt (szavalatot) a művészektől.

Varga Róbert kitért arra, hogy a versbuszos programsorozat nyomán legalább nyolcszáz-ezer veszprémi ember hallgathatja meg művészi előadásban a magyar és a világirodalom legszebb verseit, ami lényegében két nagyszínházi telt házas előadásnak felel meg. Az idei, jubileumi ötödik előadásra különleges produkciókkal is készülnek a művészek, egyelőre titok, pontosan mi várható.

A városi Életöröm idősek otthonában is lesz irodalmi műsor – Már vénülő kezemmel címmel – , Rablelkek címmel pedig a veszprémi börtönben lép fel a verselő csapat: Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba és Varga Miklós. Előadást tartanak a belvárosi plaza nagyszínpadán és egy középiskolás diákkollégiumban is.

Az egész napos verselés keretében egy irodalomóra részvételi rekordját is szeretnék megdönteni a művészek: rendhagyó irodalomórájukat a város négyszáz felsőtagozatos általános iskolásának tartják meg a művelődési központ nagyszínpadán.

A cél felhívni a figyelmet a költészet napjára, és felhasználni az ünnepi alkalmat a versek, az irodalom népszerűsítésére, a magyar kultúra értékeinek bemutatására – fogalmazott Neveda Amália, a veszprémi művelődési központ igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy Veszprémben igen népszerű ez a rendezvény.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Verses hétvége Latinovits és Petőfi emlékére

  By

  47 évvel ezelőtt, 1976. június 4-én hunyt el Latinovits Zoltán, a „színészkirály”. A posztumusz Kossuth-díjas művész emlékére a Latinovits Emlékmű Alapítvány 28. alkalommal rendezi meg nagyszabású, kétnapos Kárpát-medencei verstalálkozóját Balatonszemesen, ahol a...

 • Hírek

  Folytatódik a színész- és versmondó képzés

  By

  Idén megújult struktúrában várja a táborozókat a Magyar Versmondók Egyesülete nyári egyetemének számító Színház- és Versművészeti Tábor, amely a Neszmélyi Hajóskanzent és a környező közösségi tereket veszi birtokba július 8. és 15....

 • Hírek

  Sajtóközlemény

  By

  Öt új tag, az előadóművészeti törvény módosítása, kulturális államtitkári tájékoztató – közgyűlést tartott a Magyar Teátrumi Társaság

 • Hírek

  Vámos Miklós új mesekönyve

  By

  Vámos Miklós először beszélt készülő mesekönyvéről a Jazzy Rádió reggeli műsorában. Az író elmondta, Szív és Lélek című könyve úttörő kezdeményezés, hiszen a kötet illusztrációit a Midjourney nevű mesterséges intelligencia tervezte.

 • Hírek

  Színészpalánták fellépése Bácsfeketehegyen

  By

  Az immáron tizenötödik szemlét a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezte. 

To Top