Barion Pixel
Connect with us

Ismét versbusz Veszprémben

Hírek

Ismét versbusz Veszprémben

Ötödször indul útjára április 11-én, a költészet napján a versbusz Veszprémben; az ismert színészekhez idén népszerű rock- és operaénekes, valamint egy költő is csatlakozik.

A veszprémi színház és a városi művelődési központ egyedülálló rendezvényén hat helyszínen hat művész, egy zenekar és egy költő több mint száz verset ad elő egyetlen nap alatt – mondta Varga Róbert, a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke, a versbusz ötletgazdája. A “verskommandónak” ezúttal is tagja lesz Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó és Kőrösi Csaba színművész, mellettük Pitti Katalin operaénekes, Zsédenyi Adrienn (Zséda) és Varga Miklós énekes, a Vad Fruttik rockzenekar, valamint Varró Dániel költő vesz részt a programban. A művészek a buszozást hétfőn reggel a veszprémi helyi járatokon kezdik, verseket mondanak az utasoknak. A Vers wurlitzer elnevezésű ajándékműsorban – amelyet a buszpályaudvaron tartanak – a közönség köréből is kérhetnek költeményt (szavalatot) a művészektől.

Varga Róbert kitért arra, hogy a versbuszos programsorozat nyomán legalább nyolcszáz-ezer veszprémi ember hallgathatja meg művészi előadásban a magyar és a világirodalom legszebb verseit, ami lényegében két nagyszínházi telt házas előadásnak felel meg. Az idei, jubileumi ötödik előadásra különleges produkciókkal is készülnek a művészek, egyelőre titok, pontosan mi várható.

A városi Életöröm idősek otthonában is lesz irodalmi műsor – Már vénülő kezemmel címmel – , Rablelkek címmel pedig a veszprémi börtönben lép fel a verselő csapat: Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba és Varga Miklós. Előadást tartanak a belvárosi plaza nagyszínpadán és egy középiskolás diákkollégiumban is.

Az egész napos verselés keretében egy irodalomóra részvételi rekordját is szeretnék megdönteni a művészek: rendhagyó irodalomórájukat a város négyszáz felsőtagozatos általános iskolásának tartják meg a művelődési központ nagyszínpadán.

A cél felhívni a figyelmet a költészet napjára, és felhasználni az ünnepi alkalmat a versek, az irodalom népszerűsítésére, a magyar kultúra értékeinek bemutatására – fogalmazott Neveda Amália, a veszprémi művelődési központ igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy Veszprémben igen népszerű ez a rendezvény.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Második kiadás: Ünnepi Könyvhét

  By

  Június 16-án, vasárnap délelőtt 11 órakor találkozhatnak a nézők és az olvasóközönség Lutter Imrével az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol két legutóbbi könyvének második kiadását dedikálja, és verset is mond.

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

 • Hírek

  Kulka János lett a Nemzet Színésze

  By

  Kulka János Budapesten született 1958. november 11-én, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ma a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg...

To Top