Connect with us

Ismét versbusz Veszprémben

Hírek

Ismét versbusz Veszprémben

Ötödször indul útjára április 11-én, a költészet napján a versbusz Veszprémben; az ismert színészekhez idén népszerű rock- és operaénekes, valamint egy költő is csatlakozik.

A veszprémi színház és a városi művelődési központ egyedülálló rendezvényén hat helyszínen hat művész, egy zenekar és egy költő több mint száz verset ad elő egyetlen nap alatt – mondta Varga Róbert, a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke, a versbusz ötletgazdája. A “verskommandónak” ezúttal is tagja lesz Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó és Kőrösi Csaba színművész, mellettük Pitti Katalin operaénekes, Zsédenyi Adrienn (Zséda) és Varga Miklós énekes, a Vad Fruttik rockzenekar, valamint Varró Dániel költő vesz részt a programban. A művészek a buszozást hétfőn reggel a veszprémi helyi járatokon kezdik, verseket mondanak az utasoknak. A Vers wurlitzer elnevezésű ajándékműsorban – amelyet a buszpályaudvaron tartanak – a közönség köréből is kérhetnek költeményt (szavalatot) a művészektől.

Varga Róbert kitért arra, hogy a versbuszos programsorozat nyomán legalább nyolcszáz-ezer veszprémi ember hallgathatja meg művészi előadásban a magyar és a világirodalom legszebb verseit, ami lényegében két nagyszínházi telt házas előadásnak felel meg. Az idei, jubileumi ötödik előadásra különleges produkciókkal is készülnek a művészek, egyelőre titok, pontosan mi várható.

A városi Életöröm idősek otthonában is lesz irodalmi műsor – Már vénülő kezemmel címmel – , Rablelkek címmel pedig a veszprémi börtönben lép fel a verselő csapat: Bencze Ilona, Hűvösvölgyi Ildikó, Pitti Katalin, Kőrösi Csaba és Varga Miklós. Előadást tartanak a belvárosi plaza nagyszínpadán és egy középiskolás diákkollégiumban is.

Az egész napos verselés keretében egy irodalomóra részvételi rekordját is szeretnék megdönteni a művészek: rendhagyó irodalomórájukat a város négyszáz felsőtagozatos általános iskolásának tartják meg a művelődési központ nagyszínpadán.

A cél felhívni a figyelmet a költészet napjára, és felhasználni az ünnepi alkalmat a versek, az irodalom népszerűsítésére, a magyar kultúra értékeinek bemutatására – fogalmazott Neveda Amália, a veszprémi művelődési központ igazgatója. Emlékeztetett arra, hogy Veszprémben igen népszerű ez a rendezvény.

forrás: mti

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top