Barion Pixel
Connect with us

Az új évadtól a Vígszínházban

Hírek

Az új évadtól a Vígszínházban

Gál Réka Ágota, a Magyar Versmondók Egyesülete egykori növendéke, Gál Tamás és Kiss Szilvia színművészek lánya, a Vígszínházban tölti a gyakorlatát.

Sikeres évadot zárt a Vígszínház: a teátrum három játszóhelyének összlátogatottsága közel 97 százalékos volt, mintegy 340 ezer néző váltott jegyet az évad 543 előadására.

Az évad végén Puzsa Patrícia színművész távozik a Vígszínház társulatából, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül pedig a hetényi Gál Réka Ágota, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója a következő évadtól a Vígben tölti a gyakorlatát – hívta fel a figyelmet az atempo.sk.

“Először a pozsonyi Színművészeti Egyetemre szerettem volna bejutni, de amikor eljöttem ide felvételizni, teljesen megbabonázott az egyetem. Akkor eldöntöttem, hogy ide akarok járni, a felvételikor pedig már nem is volt kérdés, tudtam, hogy ha ide nem vesznek fel, akkor máshova inkább nem is szeretnék járni. Elismert és szakmabeli tanáraim vannak, akikkel öröm az együttműködés, minden egyes nap új dolgokkal lepnek meg bennünket. Az osztályközösség is csodálatos, a városról már nem is beszélve. Nyilván a mostani helyzet beárnyékolja a vizsgaidőszakot is, a tanítás online formában zajlott. Nem volt könnyű, de minden tőlünk telhetőt megtettünk. Úgy gondolom, hogy osztályszinten is helytálltunk, a tanároktól is jó visszajelzéseket kaptunk” – mesélt tanulmányairól még elsőéves hallgatóként Réka, aki a neszmélyi Színház- és Versművészeti Táborokban is többször vett részt.

 

 

Gál Réka Ágota a komáromi Selye János Gimnázium végzős diákjaként, 2019-ben epizódfőszerepet kapott a Tanár című magyarországi sorozat harmadik évadában.

 

Fotók: Cséfalvay Á. András – archív

Forrás: parameter.sk

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Új Petőfi képpel érkezik a szabadakarat

  By

  Egészen új Petőfi-képet próbál a köztudatba ültetni a szabadakarat>>>> című film, amely játékfilmes alkotásként, koncert, színház és film ötvözeteként szippantja be a költészetet és a modernkori trap műfaját. A film, amelyben szakmai...

 • Hírek

  Második kiadás: Ünnepi Könyvhét

  By

  Június 16-án, vasárnap délelőtt 11 órakor találkozhatnak a nézők és az olvasóközönség Lutter Imrével az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol két legutóbbi könyvének második kiadását dedikálja, és verset is mond.

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

To Top