Barion Pixel
Connect with us

Az új évadtól a Vígszínházban

Hírek

Az új évadtól a Vígszínházban

Gál Réka Ágota, a Magyar Versmondók Egyesülete egykori növendéke, Gál Tamás és Kiss Szilvia színművészek lánya, a Vígszínházban tölti a gyakorlatát.

Sikeres évadot zárt a Vígszínház: a teátrum három játszóhelyének összlátogatottsága közel 97 százalékos volt, mintegy 340 ezer néző váltott jegyet az évad 543 előadására.

Az évad végén Puzsa Patrícia színművész távozik a Vígszínház társulatából, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül pedig a hetényi Gál Réka Ágota, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója a következő évadtól a Vígben tölti a gyakorlatát – hívta fel a figyelmet az atempo.sk.

„Először a pozsonyi Színművészeti Egyetemre szerettem volna bejutni, de amikor eljöttem ide felvételizni, teljesen megbabonázott az egyetem. Akkor eldöntöttem, hogy ide akarok járni, a felvételikor pedig már nem is volt kérdés, tudtam, hogy ha ide nem vesznek fel, akkor máshova inkább nem is szeretnék járni. Elismert és szakmabeli tanáraim vannak, akikkel öröm az együttműködés, minden egyes nap új dolgokkal lepnek meg bennünket. Az osztályközösség is csodálatos, a városról már nem is beszélve. Nyilván a mostani helyzet beárnyékolja a vizsgaidőszakot is, a tanítás online formában zajlott. Nem volt könnyű, de minden tőlünk telhetőt megtettünk. Úgy gondolom, hogy osztályszinten is helytálltunk, a tanároktól is jó visszajelzéseket kaptunk” – mesélt tanulmányairól még elsőéves hallgatóként Réka, aki a neszmélyi Színház- és Versművészeti Táborokban is többször vett részt.

 

 

Gál Réka Ágota a komáromi Selye János Gimnázium végzős diákjaként, 2019-ben epizódfőszerepet kapott a Tanár című magyarországi sorozat harmadik évadában.

 

Fotók: Cséfalvay Á. András – archív

Forrás: parameter.sk

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

To Top