Barion Pixel
Connect with us

VERSMONDÓ VERSENY TURCSÁNY PÉTER ÍRÓ EMLÉKÉRE

Versenyek

VERSMONDÓ VERSENY TURCSÁNY PÉTER ÍRÓ EMLÉKÉRE

JELENTKEZÉSI LAP

A Kölcsey-díjas költő születésének 65. és halálának egy éves évfordulója alkalmából a Kráter Műhely Egyesület és Könyvkiadó Turcsány Péter verseiből versmondó versenyt szervez.

A részvétel módja:

A Kráter M.E. és Könyvkiadó honlapján és az alább található nevezési lap kitöltése, és a kiválasztott vers felmondása elektronikus hanghordozóra, és MP3-as formátumban eljuttatása a kitöltött nevezési lappal együtt a krater@krater.hu e-mail címre, 2016. június 30-ig.

Turcsány Péter verseit megtalálja az alábbi honlapon:

http://tp.krater.hu/konyveim.php

vagy felbélyegzett, megcímzett válaszboríték és kitöltött ajánlási blanketta május 30-ig történő elküldése ellenében egy verseskötetet térítésmentesen eljuttatunk a részt venni szándékozóknak (a készlet erejéig).

Határidő: 2016. június 30.
Nevezési díj: nincs

 

Eredményhirdetés és jutalmak:

Az első tíz legjobb versmondó 2016. szeptember 9-én (pénteken) 15 órától az Új Színházban (Budapest, VI. kerület, Paulay Ede u. 35.) Dörner György színművész-igazgató elnökletével megalakított zsűri előtt mutatja be versmondó készségét. A tíz kiválasztottat erről e-mail címükön értesítjük.

I. díj: 100 000 Ft összegű könyvjutalom,
II. díj: 50 000 Ft összegű könyvjutalom,
III. díj: 25 000 Ft összegű könyvjutalom.

 

Continue Reading
You may also like...

További Versenyek

 • Versenyek

  Pilinszky János II. verseny

  By

  Jelentkezési határidő: 2021. május 1. Balatonkenese Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Magyar Versmondók Egyesületével és a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal együttműködésben, Pilinszky János születésének 100. halálának 40. évfordulója alkalmából megrendezi a Pilinszky János...

 • Versenyek

  V. Baranyi Ferenc szavalóverseny

  By

  A pilisi könyvtár a Gubányi Károly Általános Iskolával közösen V. alkalommal szervezi meg a Baranyi Ferenc szavalóversenyt, ezúttal a járvány miatt online középiskolások és felnőttek részére.

 • Versenyek

  Országos Piliszky János versmondó verseny – Balatonkenese

  By

  Szeretettel hívjuk az irodalom iránt érdeklődőket, úgy a versenyzőket és kísérőiket, mint a kedves versbarátokat. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár 2019. október 19-én, szombaton, 9:00-17:00 óra között megrendezi az I. ORSZÁGOS...

 • Versenyek

  “A Szó becsülete”

  By

  Regionális vers– és prózamondó verseny Wacha Imre tiszteletére Töltéstaván. Két kategóriában lehet indulni:általános iskola felső tagozatos (5.-8. évfolyam) és nyugdíjaskorú. FELHIVÁS 2020 JELENTKEZÉS „A szó becsülete” regionális vers– és prózamondó verseny KISS...

 • Versenyek

  “REGÖSÖK HÚRJÁN…” – TÁLTOS VILÁG

  By

  Lehetőség nyílik a páratlanul gazdag magyar költészet mellett a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére.

To Top