Connect with us

Versel a város

Hírek

Versel a város

„Versel a város” címmel nagyszabású versmondó napot tartanak 2012. április 11-én (szerdán) a Költészet Napján Tatán. A város különböző pontjain, közterületeken, iskolák és intézmények közelében a nap folyamán összesen 2012 magyar vers hangzik fel. A költeményeket a legkisebbektől kezdve az iskolásokon keresztül a középiskolásokig mindenki kívülről mondja majd.

Nem mindennapi teljesítmény, hogy több mint húsz helyszínen körülbelül kétezer résztvevővel kétezer-tizenkettő magyar verset hallhatnak a járókelők. Az önkormányzat a gyermekbarát város program keretében valósítja meg ezt a különleges akciót, melyben minden tatai iskola, s szinte minden óvoda részt vesz. A magyartanárok is tevékenyen részt vesznek a szervezésben, a versek összehangolásában. A rendezvényre még jelentkezhetnek önkéntes versmondók, felnőttek is, korhatár nélkül. Ők a Tatai Református Gimnáziumban adhatják le adataikat a választott vers címével Geiszelhardt Zsófia igazgató-helyettesnél személyesen vagy az 586-576-os telefonszámon.

Meglehet, hogy ilyen nagyszabású versmarathont még nem rendeztek az országban, ez akár rekord is lehetne. A szervezők bíznak benne, hogy nagy élmény lesz minden résztvevő számára!

A Magyar Versmondók Egyesülete ezúttal nem április 11-én ünnepel, tekintettel arra, hogy a szervezet fennállásának huszadik évéhez érkezett. Fergeteges zenés versszínházi showműsorral és szakmai konferenciával készül a vers megünneplésére a Költészet Napját követő hétvégén. Április 14-én szombaton tudósok, történészek, drámapedagógiai szakemberek és irodalomszervezők részvételével zajlik konferencia a versmondásról, majd egy nappal később, április 15-én, vasárnap pedig Versmondók 20′ címen sztárokkal, népszerű művészekkel, az Első Magyar Versszínházzal és a Versrádióval közösen tartanak zenés versszínházi showt az FMH-ban.

Részletek:
a vers.hu oldalon itt

és a facebook-on,
a 20 éves a Magyar Versmondók Egyesülete oldalon.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top