Barion Pixel
Connect with us

Versel a város

Hírek

Versel a város

„Versel a város” címmel nagyszabású versmondó napot tartanak 2012. április 11-én (szerdán) a Költészet Napján Tatán. A város különböző pontjain, közterületeken, iskolák és intézmények közelében a nap folyamán összesen 2012 magyar vers hangzik fel. A költeményeket a legkisebbektől kezdve az iskolásokon keresztül a középiskolásokig mindenki kívülről mondja majd.

Nem mindennapi teljesítmény, hogy több mint húsz helyszínen körülbelül kétezer résztvevővel kétezer-tizenkettő magyar verset hallhatnak a járókelők. Az önkormányzat a gyermekbarát város program keretében valósítja meg ezt a különleges akciót, melyben minden tatai iskola, s szinte minden óvoda részt vesz. A magyartanárok is tevékenyen részt vesznek a szervezésben, a versek összehangolásában. A rendezvényre még jelentkezhetnek önkéntes versmondók, felnőttek is, korhatár nélkül. Ők a Tatai Református Gimnáziumban adhatják le adataikat a választott vers címével Geiszelhardt Zsófia igazgató-helyettesnél személyesen vagy az 586-576-os telefonszámon.

Meglehet, hogy ilyen nagyszabású versmarathont még nem rendeztek az országban, ez akár rekord is lehetne. A szervezők bíznak benne, hogy nagy élmény lesz minden résztvevő számára!

A Magyar Versmondók Egyesülete ezúttal nem április 11-én ünnepel, tekintettel arra, hogy a szervezet fennállásának huszadik évéhez érkezett. Fergeteges zenés versszínházi showműsorral és szakmai konferenciával készül a vers megünneplésére a Költészet Napját követő hétvégén. Április 14-én szombaton tudósok, történészek, drámapedagógiai szakemberek és irodalomszervezők részvételével zajlik konferencia a versmondásról, majd egy nappal később, április 15-én, vasárnap pedig Versmondók 20′ címen sztárokkal, népszerű művészekkel, az Első Magyar Versszínházzal és a Versrádióval közösen tartanak zenés versszínházi showt az FMH-ban.

Részletek:
a vers.hu oldalon itt

és a facebook-on,
a 20 éves a Magyar Versmondók Egyesülete oldalon.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top