Connect with us

Vadonatúj sztárok a Sorok között

Hírek

Vadonatúj sztárok a Sorok között

Sváby Andrással indul a stílusában és tartalmában is rendhagyónak számító irodalmi talkshow második évada, a Sorok között Lutter Imrével, méghozzá az ATV-n, online és rádióban is, szeptember 12-én.

A hetente jelentkező műsorban a legkülönbözőbb hivatású és habitusú ismertségekkel beszélget Lutter Imre. Pásztor Erzsi, Vitray Tamás, Charlie, Győrfi Pál, Németh Lajos, Gianni, Szabados Ágnes, Hajdu Steve, a Bagossy Brothers, Farkas Bertalan és Rakonczay Gábor is a vendégek között szerepel.

Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője 2017-ben, 10 év kihagyás után tért vissza a képernyőre és azóta műsorvezetője és egyben főszerkesztője Magyarország vezető riport magazinjának. A műsorból kiderül többek között, hogyan lett Karcsikából az ország egyetlen négylábú társműsorvezetője. Betekintést nyerünk a Heti Napló műsorvezetőjének zaklatott mindennapjaiba és az is kiderül, hogyan fér meg egymás mellett a család és a főszerkesztői lét.


Sváby András saját elmondása szerint nem egy rendszeres versfogyasztó, a nehéz pillanataiban viszont előveszi a köteteket, mert a versek tudnak igazán segíteni neki. Sajnálatos módon az utóbbi időben több ilyen pillanat is jutott számára. Édesanyja elvesztése után pár hete édesapja, Sváby Lajos festőművész is elhunyt. Ezúttal Tóth Árpád Lélektől lélekig című versét választotta. Azt a verset, amely az emberek közötti kapcsolatról, a magányról és elhidegüléséről szól. A műsorvezető őszintén vall érzelmeiről. Arról, hogy sokkal érzékenyebb, mint azt a nézők gondolnák – ezért is viseli meg annyira a lélektől lélekig tartó hosszú, néha áthidalhatatlan távolság az emberek között.

A szezonnyitó adás ajánlója Sváby Andrással:

Az első évad 12 adásának kényszerű, a járványhelyzet miatti leállása után a második évadban 41 újabb sztárvendég osztja meg életét és gondolatait a nézőkkel, úgy mint Németh Kristóf, Király Viktor és Király Linda, Magyar György, Aradi Tibor és Varga Ferenc József, Mácsai Pál, Koltai Róbert, Azurák Csaba, Tornózky Anita vagy Joshi Bharat.

Lutter Imre beszélgetéseit és a verseket Várkonyi Attila, DJ Dominique ajánlja minden adásban, hogy a költészet nem az elitkultúra része, hanem mindenkinek a sajátja, és nem valami elvont és a hétköznapokban nem használható fogalom, hanem maga az élet, a versek pedig konkrét segítséget adhatnak a legkülönbözőbb helyzetekben.

Évadindító promó:

A műsor mély és közben szórakoztató beszélgetéseket tartogat a nézőknek. Nem ritka, hogy elszakad a cérna egy-egy sztárvendégnél, miközben a múlt és a jelen találkozik a vendég által hozott, Lutter Imre tolmácsolásában filmen látható vers vagy dalszöveg, valamint a hozzá fűződő személyes történet révén. A műsorban ugyanis az ismert vendégek arról beszélnek, hogyan változtatta meg az életüket egy vers, és hogy mit gondolnak a világról. Eközben soha nem hallott sztorik kerülnek felszínre, megismerjük a vendégek legfontosabb gyerekkori élményeit, szóba kerül a szülőkkel és a gyerekekkel való kapcsolat, szakmájuk kulisszatitkai és a gyakran titkolt érzelmek is. Szerelmek, barátság, hit, közélet, hétköznapi játszmák, küzdelmek, érzelmek és egyéni tragédiák kerülnek fókuszba, miközben a vendég életében fontos verset és annak szerzőjét, a párhuzamos életutakat is megismerjük.

Az adások premiere az ATV-n jelentkezik, minden szombaton este 22:20-kor, majd tíz nappal később debütál az online nézhető extra adás, bővített tartalommal Lutter Imre YouTube csatornáján (www.youtube.com/lutterimredr). A beszélgetések rádiós változata a Spirit FM-en, illetve a Spotify-on is hallható lesz, az egyes adások vendégei által választott versek filmes változatai szintén a YouTube-on lesznek elérhetők.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top