Connect with us

Udvaros Dorottya első önálló estje

Hírek

Udvaros Dorottya első önálló estje

Első önálló estjének bemutatójára készül Udvaros Dorottya. Régi és új dalok kortárs írók, költők szövegeivel, verseivel tagolva – ez lesz a Mégis szép. Zeneszerzőket és szövegírókat új dalok megírására, kortárs magyar írókat pedig a kissé provokatív “Mi az, amit egy férfi soha nem mondana el egy nőnek?” kérdés szabad formában való megválaszolására kért fel a színész és rendezője, Vörös Róbert.

A kifejezetten erre az alkalomra íródott szerzemények, és a néha verses, néha prózai, néha játékos, néha személyes válaszok mellé pár többször előadott dalt szerkesztve állt össze végül a Mégis szép című est műsora, melyben Udvaros Dorottya személye fogja össze a Zsüti-slágert és a Weill-songot Cseh Tamás, Leonard Cohen, Cole Porter és Kamondy Ági dalaival, Térey János, Lőrinczy Attila, Bartis Attila, Nádas Péter és Závada Pál szövegeivel. Zongorán kísér Silló István, aki egyben Károly Katival az est zenei vezetője is, a ruhákat Szakács Györgyi tervezte.

Udvaros Dorottya így nyilatkozott az estjéről a Fidelio.hu-nak: “Egyben biztos voltam: nem akarok régi szép sikeres szerepeimből egyveleget összerakni, mert az engem nem érdekel, és azt szeretném, ha valami egész más legyen. Az, hogy megnyílik a Rózsavölgyi Szalon, számomra egy nagyon örömteli dolog, mert úgy érzem, hogy a kultúrának az a kicsit nehezebben megközelíthető szelete, az a nem kimondottan könnyű műfaj, nehezebben jut el az emberekhez, mert túl fáradtak, túl hajszoltak, és túlságosan azt gondolják, hogy ha este elmennek valahova, az kizárólag könnyed szórakozás lehet. Én viszont mélységesen hiszem, hogy a komolyabb, nemesebb anyagok befogadása, átélése nézőként időnként jobban kikapcsol. A szalon megnyitása, az, hogy bennem valami most összeállt egy kép arról, milyen önálló estet is szeretnék, az, hogy felkértünk szerzőket, írókat, költőket, dalszerzőket, és egyszer csak elkezdtek érkezni a válaszok, a kész művek, amik kifejezetten erre az alkalomra születtek, összességében olyan erőt adnak nekem, hogy elszállt minden kételyem, mert olyan társaságba kerültem, hogy az őrület…”

A produkció előbemutatójára 2012. május 2-án és 3-án este fél 8-kor kerül sor a nemrég nyílt Rózsavölgyi Szalonban (V. Szervita tér 5.), ahol az őszi hivatalos bemutatót követően több előadásban is látható lesz majd, júliusban pedig a Szentendrei Nyár programján találkozhat vele a közönség.

(forrás: színház.hu)

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top