Barion Pixel
Connect with us

Pataki András lett az Újszínház főrendezője

Hírek

Pataki András lett az Újszínház főrendezője

Az Újszínház főrendezői posztját Pataki András Jászai Mari-díjas rendező tölti be december elsejétől – tájékoztatta a budapesti intézmény az MTI-t.

Az Újszínház közleményében kiemeli, hogy közismert és elismert rendezőt Dörner György, az Újszínház igazgatója kérte fel a pozícióra.

Mint felidézik, a főrendező bemutatása után arra kérte kollégáit, induljanak el egy közös úton, mint fogalmazott, „legyünk együtt jó útitársak”.

Lemondott Pataki András felelős helyettes államtitkár

„A VI. kerületi teátrumban május óta nincsenek előadások, mert a mellettük lévő épületet szállodává alakítják, amely miatt meg kellett bontani a két ingatlan közös falát.
Ám úgy tűnik, a tervezett januári kezdés helyett már decemberben kinyitnak, az év végén ugyanis egy klasszikus kabaréesttel várja vissza a Dörner György vezette Újszínház a nézőit” – írta meg a Blikk.

„Már megtartottuk az olvasópróbát, igaz, a házi színpadon, mert a nagyszínpad egyelőre még mindig nem került vissza a helyére” – árulta el az egyik munkatárs, aki egyébként azt is elmesélte, az egész társulat szerepet kap a szilveszteri előadásban ezzel is szimbolizálva azt, hogy az egész színház újraindul.

„Ez egy klasszikus kabaré lesz, tele sanzonokkal, kuplékkal, kabaréjelenetekkel, szerintem imádni fogják a nézők” – tette hozzá a kolléga.

Forrás: szinhaz.online.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Elhunyt Czakó Gábor, a nemzet művésze

  By

  Családja jelentette be, hogy szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg Czakó Gábor. 82 éves volt.

 • Hírek

  Átadták az idei Balassi Bálint-emlékkardot

  By

  A XVI. századi európai költészet kiemelkedő alakjára, Balassi Bálintra emlékezve huszonnyolcadik alkalommal adták át a magyar alapítású nemzetközi díjat, a Balassi Bálint-emlékkardot, melyet idén Fekete Vince költő és Abdallah Abdel-Ati Abdel-Szalam Mohamed...

 • Hírek

  Meghalt Szurdi Miklós

  By

  73 éves korában meghalt Szurdi Miklós, a magyar művészvilág egyik meghatározó alakja. Halálhírét Pásztor László erdőkertesi polgármester jelentette be.

 • Hírek

  Meghalt Grétsy László

  By

  Az ország legismertebb és legkedveltebb nyelvésze 91 éves volt. Grétsyt országon ismertté és népszerűvé a Vágó Istvánnal közösen vezetett Álljunk meg egy szóra című nyelvművelő műsor tette híressé.

 • Hírek

  A szeretet versei a kultúra napján

  By

  Különleges estével ünnepli a magyar kultúra napját a Himnusz születése apropóján a Magyar Versmondók Egyesülete és a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ.

To Top