Barion Pixel
Connect with us

Pataki András lett az Újszínház főrendezője

Hírek

Pataki András lett az Újszínház főrendezője

Az Újszínház főrendezői posztját Pataki András Jászai Mari-díjas rendező tölti be december elsejétől – tájékoztatta a budapesti intézmény az MTI-t.

Az Újszínház közleményében kiemeli, hogy közismert és elismert rendezőt Dörner György, az Újszínház igazgatója kérte fel a pozícióra.

Mint felidézik, a főrendező bemutatása után arra kérte kollégáit, induljanak el egy közös úton, mint fogalmazott, „legyünk együtt jó útitársak”.

Lemondott Pataki András felelős helyettes államtitkár

„A VI. kerületi teátrumban május óta nincsenek előadások, mert a mellettük lévő épületet szállodává alakítják, amely miatt meg kellett bontani a két ingatlan közös falát.
Ám úgy tűnik, a tervezett januári kezdés helyett már decemberben kinyitnak, az év végén ugyanis egy klasszikus kabaréesttel várja vissza a Dörner György vezette Újszínház a nézőit” – írta meg a Blikk.

„Már megtartottuk az olvasópróbát, igaz, a házi színpadon, mert a nagyszínpad egyelőre még mindig nem került vissza a helyére” – árulta el az egyik munkatárs, aki egyébként azt is elmesélte, az egész társulat szerepet kap a szilveszteri előadásban ezzel is szimbolizálva azt, hogy az egész színház újraindul.

„Ez egy klasszikus kabaré lesz, tele sanzonokkal, kuplékkal, kabaréjelenetekkel, szerintem imádni fogják a nézők” – tette hozzá a kolléga.

Forrás: szinhaz.online.hu

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Második kiadás: Ünnepi Könyvhét

  By

  Június 16-án, vasárnap délelőtt 11 órakor találkozhatnak a nézők és az olvasóközönség Lutter Imrével az Ünnepi Könyvhéten, Budapesten, a Vörösmarty téren, ahol két legutóbbi könyvének második kiadását dedikálja, és verset is mond.

 • Hírek

  Átadták a Latinovits-díjat Balatonszemesen

  By

  Egész hétvégés megemlékezést tartott a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete Balatonszemesen, ahol a színészkirály halálának évfordulójához közeledve középiskolás és felnőtt versmondók tolmácsolták a klasszikus és kortárs magyar költészet elementáris...

 • Hírek

  Meghalt Tompos Kátya

  By

  Hosszan tartó betegség után, 41 évesen, péntek hajnalban elhunyt Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész. A hírt Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója közölte az Indexszel, valamint azt is,...

 • Hírek

  XIV. Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen

  By

  117 film közül 85 jutott be a versenyprogramba a XIV. Bujtor István Filmfesztiválon. Az alkotásokról és a filmfesztivál kísérő programjairól exkluzív környezetben, az Origo Filmstúdióban adtak hírt a főszervezők, a Latinovits Emlékmű...

 • Hírek

  Kulka János lett a Nemzet Színésze

  By

  Kulka János Budapesten született 1958. november 11-én, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Ma a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották meg...

To Top