Hírek

Pataki András lett az Újszínház főrendezője

Az Újszínház főrendezői posztját Pataki András Jászai Mari-díjas rendező tölti be december elsejétől – tájékoztatta a budapesti intézmény az MTI-t.

Published on

Az Újszínház közleményében kiemeli, hogy közismert és elismert rendezőt Dörner György, az Újszínház igazgatója kérte fel a pozícióra.

Mint felidézik, a főrendező bemutatása után arra kérte kollégáit, induljanak el egy közös úton, mint fogalmazott, „legyünk együtt jó útitársak”.

„A VI. kerületi teátrumban május óta nincsenek előadások, mert a mellettük lévő épületet szállodává alakítják, amely miatt meg kellett bontani a két ingatlan közös falát.
Ám úgy tűnik, a tervezett januári kezdés helyett már decemberben kinyitnak, az év végén ugyanis egy klasszikus kabaréesttel várja vissza a Dörner György vezette Újszínház a nézőit” – írta meg a Blikk.

„Már megtartottuk az olvasópróbát, igaz, a házi színpadon, mert a nagyszínpad egyelőre még mindig nem került vissza a helyére” – árulta el az egyik munkatárs, aki egyébként azt is elmesélte, az egész társulat szerepet kap a szilveszteri előadásban ezzel is szimbolizálva azt, hogy az egész színház újraindul.

„Ez egy klasszikus kabaré lesz, tele sanzonokkal, kuplékkal, kabaréjelenetekkel, szerintem imádni fogják a nézők” – tette hozzá a kolléga.

Forrás: szinhaz.online.hu

Exit mobile version