Connect with us

Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

Hírek

Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

A főpróbák javában zajlanak, a Caramel, Nika, Palcsó Tamás, Lutter Imre, Szulák Andrea, Trokán Péter és Bakos-Kiss Gábor főszereplésével bemutatkozó előadás finom hangzásvilágot és izgalmas történetet ígér.

Az elmúlt hét leforgása alatt három dalpremiert is tartottak Caramel és alkotótársai, s a rádiókban futó slágerek mellett vadonatúj számokat ismerhet meg a közönség a Mesterkód musical bemutatóján a Papp László Budapest Sportarénában december 3-án. A produkció minden zenei eleme Caramel szerzeménye, amelyek fel is kerültek a YouTube videomegosztó portálra és itt érhetők el:

https://youtube.com/playlist?list=PLQGmx09G9wSCXGe8Wfqe7Z4T2LDTU33Es

A dalok különlegessége, hogy szövegük nem ritkán versekkel fonódik össze, és van köztük pop, rock, hip-hop stílusban készült dal, sőt akusztikus és szimfonikus kísérettel bíró zene is. Nagyívű dalokkal lép színpadra Caramel és hatalmasat énekel Nika, Palcsó Tamás, Szulák Andrea és Bakos-Kiss Gábor, miközben Lutter Imre énekes rapper szerepben is feltűnik. A produkciót virtuális díszlet és koreográfia erősíti. A főpróbahéten megállás nélkül dolgoznak a színészek, csoportos szereplők, táncosok, Olt Tamás rendező és Fejes Kitty koreográfus irányításával.

A 2022. év különleges produkciójának szánják az alkotók a Mesterkódot, amit szerelem musicalnek is hívnak, mert a boldogságkeresést és a szerelem örökkévalóságát mutatja be, izgalmas fordulatokon keresztül.  Az emberek lelkének adatait gyűjtő és feldolgozó, úgynevezett Lélekstatisztikai Hivatal szerelmi csalódásoktól sebzett munkatársa, akit Palcsó Tamás alakít, megalkot egy operációs rendszert, amit Lélekdonor 2-nek nevez el. A mesterséges intelligenciát, akit Lutter Imre személyesít meg, arra kéri, hogy keresse meg számára a boldogságot, elsősorban a gazdagság révén. Azonban a számítógépes program a szerelmet mutatja az egyetlen lehetséges útnak, és időutazások révén kulcsfontosságú jeleneteket varázsol elő a fiatalember múltjából és jövőből. A boldogságkeresés másik főszereplője Nika (Veres Mónika), aki Palcsó hivatali kolléganőjét játssza. A parádés szereposztás része két kaposvári színészhallgató, Balaskó Bence és Német Klára is.

Az előadás egyik üzenete, hogy az adatokra és elemzésekre épülő, gépiesített világunkban mennyire fontosak az emberi kapcsolatok, a valódi találkozások és az érzelmek, amiben a költészet és az őszinteség lehet a kulcs. A musicalt Olt Tamás, Váradi R. Szabolcs, Caramel és Lutter Imre jegyzi.

A jelmezeket az X-Faktor 5. évadának második helyezettje, a képzőművészettel foglalkozó Horányi Juli tervezte, a díszlet Wilhelm Judit munkája. Az előadás producerei fontosnak tartották, hogy az értékteremtés nem pusztán a produkcióban megjelenő Petőfi-versek révén, hanem a csoportos jeleneteknél és az egyedi koreográfia létrehozásakor is megjelenjen, ezért az előadásban aktívan közreműködnek a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium Színészképző növendékei.

A musical különlegessége, hogy egyszeri előadás lévén kizárólag december 3-án látható a Mesterkód, amelyben 17 év után először áll újra közös színpadra Caramel és Palcsó Tamás, a Megasztár 2. szériájának két egykori döntőse, ráadásul éppen ott, ahol annak idején a karrierjük elindult, a Budapest Arénában. A Fővárosi Művelődési Házban, a Magyar Versmondók Egyesületénél zajló főpróbák még egy hétig tartanak. Az előadást a Petőfi-bicentenárium keretében a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 Ideiglenes Kollégiuma és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja, kommunikációs partnerként a Petőfi Kulturális Ügynökség is közreműködik. A képek az előadás részpróbáin készültek.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Ismeretlen Kölcsey-verset tett közzé az OSZK

  By

  A költő a szöveget igyekezett olvashatatlanná tenni, de ez nem sikerült. Eddig ismeretlen vers is szerepel Kölcsey Ferenc azon digitalizált kéziratai között, amelyeket a Hymnus című költemény bicentenáriuma alkalmából tett közzé az Országos...

 • Hírek

  Közös évzáró, díjátadó gála

  By

  Közös évzáró díjátadó gálát tartott a hazai színház- és pódiumművészet, valamint a drámapedagógia alapjait gondozó négy országos szakmai szervezet, a Magyar Szín-Játékos Szövetség, a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Magyar Versmondók Egyesülete és...

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

To Top