Barion Pixel
Connect with us

“Kortárs Hangon”

Versenyek

“Kortárs Hangon”

FELHÍVÁS

“KORTÁRS HANGON”

XI. meghívásos irodalmi pályázat  egyeti főiskolai hallgatók részére

Nemzetközi Irodalmi Pályázat

A A pályázat célja:

Az elmúlt tíz év pályázati tapasztalataira építve továbbra is biztosítani szeretnénk a tehetséggondozás fórumát az önkifejezés, véleményformálás irodalmi igényű megfogalmazására. Nem titkolt célkitűzé­sünk, hogy pályázatunk a Kárpát-medence magyar nyelven tanuló egyetemistáinak egyik anyanyelv­ápoló fóruma lehessen.

Ebben az évben először a legjobbakkal (a nyertesekkel mindenképpen) egy 3-4 napos tehetséggondo­zó alkotóműhelyben gondozzuk szakmai fölkészültségüket kortárs költőink segítségével.

A Kortárs Hangon évek óta ápolja, erősíti kapcsolatait az elszakított területek hallgatóival, rendszeres pályázóink és nyerteseink között megtalálhatók Komárom, Nyitra, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvá­sárhely, Csíkszereda Egyetemein magyar nyelven tanuló hallgatók, hívjuk és várjuk Kárpátalja, Be­regszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, az Eperjesi Főiskola hallgatóit is.

A megvalósítás fórumai:

A Kortárs Hangon pályázat meghívásos formában működik. Meghirdetése egyetemi-, sajtó-, szemé­lyes kapcsolatokon keresztül, a pályázatokról már megismert hallgatók meghívásával történik. A be­érkezett pályaműveket a fölkért szakmai zsűri értékeli és a díjazottak körét, valamint a Költészet Napra megjelenő válogatott hallgatói kötet szereplőit kiválasztja. A zsűri elnöke: Serfőző Simon, Jó­zsef Attila díjas, Balassi emlékkarddal kitüntetett költő, drámaíró. A pályázók személyre szóló szak­mai értékelést kapnak. A megjelenő kötetet valamennyi pályázó és az egyetemük megkapja. A 2015-ös, XI. kötetet az egri és a nagyváradi vizuális művészeti szakos hallgatók – a pályázat gondolatkörét kifejező – képei teszik értékesebbé. Az évek során, pályázatunkon részt vett hallgatók közül többen önálló kötettel, rendszeres publikálással vannak jelen a kortárs irodalomban, de a képanyaggal pályá­zók, vagy a kötet képszerkesztői közül is többen szerepeltek sikerrel nemzetközi pályázatokon, pro­jektekben. Egy pályázónk, fölterjesztésünkre Junior Príma díjat kapott.

Az eredményhirdetés sajtó-nyilvános esemény, Tv fölvétel készül, s minden lehetséges fórumot igyekszünk kihasználni a megjelenésre.

 

Kortárs Hangon Szakmai Műhely:

A határon túli kapcsolatokat azzal is erősíteni kívánjuk, hogy ez évben az eredményhirdető, díjátadó gálaestet Nagyváradon tartjuk, melynek folytatásaként kerülne sor a nyertesek (15-20 fő) részére kor­társ költőink segítségével a Kortárs Hangon Szakmai Műhelyre 3-4 napos időtartamban – vezetője: Turczi István, József Attila díjas, Magyar Köztársaság Babérkoszorú-díjjal elismert költő, drámaíró, műfordító, az idei Príma Primisszima díj kategória nyertese, a Magyar Versmondók Egyesületének irodalmi alelnöke. Ezzel is segítenénk a tehetséggondozás irodalmi-, írástechnikai-, tartalmi-, formai szakmai ismeretek elmélyítésének megvalósulását.


Jónás Zoltán,

EKF nyugalmazott kulturális igazgatója
a projekt managere

 

Continue Reading
You may also like...

További Versenyek

 • Versenyek

  Pilinszky János II. verseny

  By

  Jelentkezési határidő: 2021. május 1. Balatonkenese Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Magyar Versmondók Egyesületével és a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal együttműködésben, Pilinszky János születésének 100. halálának 40. évfordulója alkalmából megrendezi a Pilinszky János...

 • Versenyek

  V. Baranyi Ferenc szavalóverseny

  By

  A pilisi könyvtár a Gubányi Károly Általános Iskolával közösen V. alkalommal szervezi meg a Baranyi Ferenc szavalóversenyt, ezúttal a járvány miatt online középiskolások és felnőttek részére.

 • Versenyek

  Országos Piliszky János versmondó verseny – Balatonkenese

  By

  Szeretettel hívjuk az irodalom iránt érdeklődőket, úgy a versenyzőket és kísérőiket, mint a kedves versbarátokat. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár 2019. október 19-én, szombaton, 9:00-17:00 óra között megrendezi az I. ORSZÁGOS...

 • Versenyek

  “A Szó becsülete”

  By

  Regionális vers– és prózamondó verseny Wacha Imre tiszteletére Töltéstaván. Két kategóriában lehet indulni:általános iskola felső tagozatos (5.-8. évfolyam) és nyugdíjaskorú. FELHIVÁS 2020 JELENTKEZÉS „A szó becsülete” regionális vers– és prózamondó verseny KISS...

 • Versenyek

  “REGÖSÖK HÚRJÁN…” – TÁLTOS VILÁG

  By

  Lehetőség nyílik a páratlanul gazdag magyar költészet mellett a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére.

To Top