Barion Pixel
Connect with us

Koccintással indul az idei VersFesztivál!

Hírek

Koccintással indul az idei VersFesztivál!

Nincs belépődíj, sőt, a kulturális csemegékre vágyó közönség még borravalót is kap a december 4-én, pénteken induló Kaleidoszkóp VersFesztiválon – így invitálja az Első Magyar Versszínház és a Magyar Versmondók Egyesülete a nagyérdeműt a versek kiemelt seregszemléjére. A VersFesztivál ezúttal három napos, a helyszín Budapest, a belvárosi Repeta Sarok (V. kerület, Curia u. 2.), és ha már pince és vers, a Versmondók szerint elmaradhatatlan a bordal, a koccintás hangulat.

Minden borul a háromnapos különkiadással jelentkező Kaleidoszkóp VersFesztiválon: előre isznak a medve bőrére december 4-én, pénteken este a költészet nagyjai. Versszínházi Kortársalgó helyett bortársalgóval indul a versek idei seregszemléje, ahol borul a hagyomány, mert borul beszélget mindenki: bornyelven szólnak a versek és a zene, borról és költészetről folyik a társalgás, Szakonyi Károly, Karafiáth Orsolya, Kukorelly Endre, Körtvélyessy Zsolt, Rátóti Zoltán és a Neil Young sétány zenekar: Huzella Péter, Tóth István és Jenei Szilveszter részvételével. A házigazda Turczi István, a Magyar Versmondók Egyesületének irodalmi alelnöke lesz, a vendégeket Szennik Éva kommunikációs alelnök, Lutter Imre fesztiváligazgató, ügyvezető elnök és Kiss László elnök fogadja, utóbbi maga is egy bor- és pezsgőlovagrend tagja, és a vendégek közé várják a Verskultúra Lovagját, Világosi Gábort, az Országgyűlés alelnökét.

Szombaton és vasárnap versszínházi produkciók szakítják meg a folyamatos versmondást: Turek Miklós, illetve az Első Magyar Versszínház egy-egy Radnóti-estet mutat be, Rékai Nándor Ady Endrét idézi meg a pódiumon, a KB35 Inárcs társulata pedig tavalyi fesztiváldíjas produkcióját, a Ki vagyok én? című Petőfi szerepjátékot viszi színpadra. A versenyprogramban ezúttal a versmondásé a főszerep, ahol Simorjay Emese színművész, az egykori Versmondó lány, Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője és Mátyás Zsolt Imre színművész, rendező, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tagja szemlézi a versmondókat. A GálaEsten fellép Kinizsi Ottó színész, Lutter Imre előadóművész, Bakos-Kiss Gábor színművész, valamint a legjobb versmondók és a zsűri is.
A Magyar Versmondók Egyesülete a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál közbenső évében visszaidézi a az elmúlt tíz évet, és azokat a kortársköltőket helyezi középpontba, akik lektorai voltak a Kaleidoszkóp Könyvsorozatnak, a fesztivál saját antológia-sorozatának. A program címe ezúttal tehát KaleidoszKópia, a helyszín Budapest, a belvárosi Repeta Sarok, a belépés ingyenes, mi több, még bor, vers és jókedv is jár a betérő vendégeknek! Részletes program a vers.hu oldalán, VersFesztivál címen található.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top