Connect with us

Koccintással indul az idei VersFesztivál!

Hírek

Koccintással indul az idei VersFesztivál!

Nincs belépődíj, sőt, a kulturális csemegékre vágyó közönség még borravalót is kap a december 4-én, pénteken induló Kaleidoszkóp VersFesztiválon – így invitálja az Első Magyar Versszínház és a Magyar Versmondók Egyesülete a nagyérdeműt a versek kiemelt seregszemléjére. A VersFesztivál ezúttal három napos, a helyszín Budapest, a belvárosi Repeta Sarok (V. kerület, Curia u. 2.), és ha már pince és vers, a Versmondók szerint elmaradhatatlan a bordal, a koccintás hangulat.

Minden borul a háromnapos különkiadással jelentkező Kaleidoszkóp VersFesztiválon: előre isznak a medve bőrére december 4-én, pénteken este a költészet nagyjai. Versszínházi Kortársalgó helyett bortársalgóval indul a versek idei seregszemléje, ahol borul a hagyomány, mert borul beszélget mindenki: bornyelven szólnak a versek és a zene, borról és költészetről folyik a társalgás, Szakonyi Károly, Karafiáth Orsolya, Kukorelly Endre, Körtvélyessy Zsolt, Rátóti Zoltán és a Neil Young sétány zenekar: Huzella Péter, Tóth István és Jenei Szilveszter részvételével. A házigazda Turczi István, a Magyar Versmondók Egyesületének irodalmi alelnöke lesz, a vendégeket Szennik Éva kommunikációs alelnök, Lutter Imre fesztiváligazgató, ügyvezető elnök és Kiss László elnök fogadja, utóbbi maga is egy bor- és pezsgőlovagrend tagja, és a vendégek közé várják a Verskultúra Lovagját, Világosi Gábort, az Országgyűlés alelnökét.

Szombaton és vasárnap versszínházi produkciók szakítják meg a folyamatos versmondást: Turek Miklós, illetve az Első Magyar Versszínház egy-egy Radnóti-estet mutat be, Rékai Nándor Ady Endrét idézi meg a pódiumon, a KB35 Inárcs társulata pedig tavalyi fesztiváldíjas produkcióját, a Ki vagyok én? című Petőfi szerepjátékot viszi színpadra. A versenyprogramban ezúttal a versmondásé a főszerep, ahol Simorjay Emese színművész, az egykori Versmondó lány, Wiegmann Alfréd rendező, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője és Mátyás Zsolt Imre színművész, rendező, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tagja szemlézi a versmondókat. A GálaEsten fellép Kinizsi Ottó színész, Lutter Imre előadóművész, Bakos-Kiss Gábor színművész, valamint a legjobb versmondók és a zsűri is.
A Magyar Versmondók Egyesülete a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál közbenső évében visszaidézi a az elmúlt tíz évet, és azokat a kortársköltőket helyezi középpontba, akik lektorai voltak a Kaleidoszkóp Könyvsorozatnak, a fesztivál saját antológia-sorozatának. A program címe ezúttal tehát KaleidoszKópia, a helyszín Budapest, a belvárosi Repeta Sarok, a belépés ingyenes, mi több, még bor, vers és jókedv is jár a betérő vendégeknek! Részletes program a vers.hu oldalán, VersFesztivál címen található.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top