Barion Pixel
Connect with us

Izgalmas videók: Versmondók 20

Hírek

Izgalmas videók: Versmondók 20

A következő napokban folyamatosan kerülnek be a Versrádió programjába a Magyar Versmondók Egyesületének húszéves jubileumi estjén készült felvételek, amelyek egy részét  a vers.hu is bemutatja főoldalán, a jobb alsó videó sarokban. A sort Galkó Balázs verstánca nyitja. A maratoni gálaest fellépőiről készült fotókat a versmondo.hu oldal galériájában nézhetik meg.

Költők, írók, színészek, előadóművészek és zenekarok is felléptek a Versmondók 20 különleges estjén. A felhőtlen szórakozás mellett irodalomtörténeti jelentőségű pillanatok szemtanúja lehetett a közönség. Baranyi Ferenc és Varró Dániel a Versmondók színpadán találkozott először személyesen, egymás műveit tolmácsolva, és irodalmi csemegének számít, ahogy Lackfi János édesanyjával, Mezey Katalinnal közösen lepte meg a családfőt, Oláh János költőt saját versével.

Közel hatszáz néző figyelte a változatos programot a Fővárosi Művelődési Házban április közepén. Az elkészült felvételek megpróbálják azt a fergeteges hangulatot visszaadni, amit a művészek és alkotók nyújtottak a klasszikus és a kortárs költészet legkülönbözőbb megszólaltatásával, megjelenítésével és színpadra állításával.

Galkó Balázs színművész az alábbi sorokat küldte Lutter Imrének:

„Köszönöm az estét!
Okos, érzelmes, pontos, szép volt,
Köszönöm a munkád, munkátok;
nem csak a tegnap estét, de az évek során végzettet.
Köszönöm, nem csak a magam nevében,
de annak a megszámlálhatatlan ember nevében is,
akik életét – bárha ők nem is tudják-,
de a versek, s a versek adta érzetek,
élmények befolyásol(ják)ták az életüket.”

A Versmondó folyóirat a nyár közepén megjelenő számában hosszabb összeállítással jelentkezik a Keltsd életre szakmai konferenciáról és a Versmondók 20 gálaestről. Ebben olvasható lesz a tag- és társművészeti szervezetek vezetőinek köszöntője, a konferencia előadásainak rövidített anyaga, a fellépők és a látot tprodukciók színes összefoglalója is.

A Jubileumi GálaEstről készült fotók
az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg:

Versmondó folyóirat – Galéria – Versmondók 20 Jubileumi GálaEst

 

Juhász Magda költő, aki a közönség soraiban ült, a facebook-on köszönte meg az Egyesületnek a 20 éves jubileumi estet és azt, hogy Bella István Kossuth-díjas költőről, egykori tiszteletbeli elnökről külön is emlékeztek a fellépők.

„Szeretném megköszönni, hogy Bella István költőről is megemlékeztetek. Mikor megszólalt, könnyes lett a szemem,- gyerekkorunkban együtt nyaraltunk Sárkeresztúron. Később is össze-összefutottunk.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

 • Hírek

  Meghalt Sohár Pál Ferenc műfordító

  By

  Életének 87. évében elhunyt a Balassi Műfordítói Nagydíj-as fordító, Kányádi Sándor és Faludy György műveinek angolra ültetője.

 • Hírek

  Tolnai Ottó kapta a Vilenica-díjat

  By

  Tolnai Ottó Kossuth-díjas magyar írónak és műfordítónak, az egyetemes magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alkotójának ítélték az idei Vilenica-díjat – jelentette be a kitüntetés kuratóriuma 2023. június 7-én Ljubljanában a sajtótájékoztatón. A rangos elismerést...

To Top