Barion Pixel
Connect with us

Izgalmas videók: Versmondók 20

Hírek

Izgalmas videók: Versmondók 20

A következő napokban folyamatosan kerülnek be a Versrádió programjába a Magyar Versmondók Egyesületének húszéves jubileumi estjén készült felvételek, amelyek egy részét  a vers.hu is bemutatja főoldalán, a jobb alsó videó sarokban. A sort Galkó Balázs verstánca nyitja. A maratoni gálaest fellépőiről készült fotókat a versmondo.hu oldal galériájában nézhetik meg.

Költők, írók, színészek, előadóművészek és zenekarok is felléptek a Versmondók 20 különleges estjén. A felhőtlen szórakozás mellett irodalomtörténeti jelentőségű pillanatok szemtanúja lehetett a közönség. Baranyi Ferenc és Varró Dániel a Versmondók színpadán találkozott először személyesen, egymás műveit tolmácsolva, és irodalmi csemegének számít, ahogy Lackfi János édesanyjával, Mezey Katalinnal közösen lepte meg a családfőt, Oláh János költőt saját versével.

Közel hatszáz néző figyelte a változatos programot a Fővárosi Művelődési Házban április közepén. Az elkészült felvételek megpróbálják azt a fergeteges hangulatot visszaadni, amit a művészek és alkotók nyújtottak a klasszikus és a kortárs költészet legkülönbözőbb megszólaltatásával, megjelenítésével és színpadra állításával.

Galkó Balázs színművész az alábbi sorokat küldte Lutter Imrének:

„Köszönöm az estét!
Okos, érzelmes, pontos, szép volt,
Köszönöm a munkád, munkátok;
nem csak a tegnap estét, de az évek során végzettet.
Köszönöm, nem csak a magam nevében,
de annak a megszámlálhatatlan ember nevében is,
akik életét – bárha ők nem is tudják-,
de a versek, s a versek adta érzetek,
élmények befolyásol(ják)ták az életüket.”

A Versmondó folyóirat a nyár közepén megjelenő számában hosszabb összeállítással jelentkezik a Keltsd életre szakmai konferenciáról és a Versmondók 20 gálaestről. Ebben olvasható lesz a tag- és társművészeti szervezetek vezetőinek köszöntője, a konferencia előadásainak rövidített anyaga, a fellépők és a látot tprodukciók színes összefoglalója is.

A Jubileumi GálaEstről készült fotók
az alábbi linkre kattintva tekinthetők meg:

Versmondó folyóirat – Galéria – Versmondók 20 Jubileumi GálaEst

 

Juhász Magda költő, aki a közönség soraiban ült, a facebook-on köszönte meg az Egyesületnek a 20 éves jubileumi estet és azt, hogy Bella István Kossuth-díjas költőről, egykori tiszteletbeli elnökről külön is emlékeztek a fellépők.

“Szeretném megköszönni, hogy Bella István költőről is megemlékeztetek. Mikor megszólalt, könnyes lett a szemem,- gyerekkorunkban együtt nyaraltunk Sárkeresztúron. Később is össze-összefutottunk.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top