Barion Pixel
Connect with us

II. Asz-Falt Fesztivál

Versenyek

II. Asz-Falt Fesztivál

A TEMI Fővárosi Művelődési Háza a Magyar Szín-Játékos Szövetség szakmai támogatásával második alkalommal rendez előadó-művészeti fesztivált budapesti illetve Pest megyei amatőr középiskolás- és ifjúsági korú vers- és prózamondók (énekelt vers is), színjátszó társulatok, hangszeres együttesek, énekesek számára (25 éves korig).

Kötelező témabeli megkötés nincs, de az Erkel-Ferenc emlékévre és Kölcsey Ferenc születésének 220. évfordulójára emlékezve elsősorban olyan előadók jelentkezését várjuk, akik az 1825-1848 közötti időszak főbb eseményeit idézik fel, tükrözik a reformkor hangulatát, bemutatják az akkori ifjúság célkitűzései és a mai fiatalság élete közötti párhuzamokat.
A fesztiválra az alábbi feltételekkel, 4 kategóriában várjuk az együttesek, illetve egyéni fellépők jelentkezését.

1. Színjátszás:
2. Vers: Műsoridő: max. 10 perc
3. Ének: Műsoridő: max. 10 perc
4. Zene: hangszeres szóló, duó, vagy legfeljebb trió jelentkezését várjuk.

Műsoridő: max. 12 perc

Tekintettel a fesztivál kötött műsoridejére, a jelentkezők meghívásáról a szervezők döntenek.

A rendezvény ideje: 2010. április 17. 1000 óra

Helyszíne: TEMI Fővárosi Művelődési Háza, 1119 Budapest, Fehérvári út 47.

A produkciókat szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai a színjátszás és a többi előadó-művészeti műfaj képviselői és szakértői lesznek. A résztvevőknek lehetőségük nyílik a zsűrivel folytatott szakmai beszélgetésre. A színjátszó kategóriában szereplő produkciók saját kérésükre minősítést kaphatnak a MSZ-JSZ minősítő szakembereiből álló zsűritől. Az arany díjazottak az országos színjátszó fesztiválokon előminősítés nélkül vehetnek részt.

A fesztiválon bemutatkozó csoportok, illetve egyéni előadók úti- és egyéb költségeit nem áll módunkban megtéríteni.

A fesztiválra jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap visszaküldésével lehet.

Jelentkezési határidő: 2010. március 1. hétfő

A fesztivállal kapcsolatban bővebb felvilágosítás Kungl Jankától kérhető a 203-38-68/128 számú telefonon, illetve a janka.kungl@fmhnet.hu e-mail címen.

Continue Reading
You may also like...

További Versenyek

 • Versenyek

  Pilinszky János II. verseny

  By

  Jelentkezési határidő: 2021. május 1. Balatonkenese Közművelődési Intézmény és Könyvtára, a Magyar Versmondók Egyesületével és a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal együttműködésben, Pilinszky János születésének 100. halálának 40. évfordulója alkalmából megrendezi a Pilinszky János...

 • Versenyek

  V. Baranyi Ferenc szavalóverseny

  By

  A pilisi könyvtár a Gubányi Károly Általános Iskolával közösen V. alkalommal szervezi meg a Baranyi Ferenc szavalóversenyt, ezúttal a járvány miatt online középiskolások és felnőttek részére.

 • Versenyek

  Országos Piliszky János versmondó verseny – Balatonkenese

  By

  Szeretettel hívjuk az irodalom iránt érdeklődőket, úgy a versenyzőket és kísérőiket, mint a kedves versbarátokat. A balatonkenesei Közművelődési Intézmény és Könyvtár 2019. október 19-én, szombaton, 9:00-17:00 óra között megrendezi az I. ORSZÁGOS...

 • Versenyek

  “A Szó becsülete”

  By

  Regionális vers– és prózamondó verseny Wacha Imre tiszteletére Töltéstaván. Két kategóriában lehet indulni:általános iskola felső tagozatos (5.-8. évfolyam) és nyugdíjaskorú. FELHIVÁS 2020 JELENTKEZÉS „A szó becsülete” regionális vers– és prózamondó verseny KISS...

 • Versenyek

  “REGÖSÖK HÚRJÁN…” – TÁLTOS VILÁG

  By

  Lehetőség nyílik a páratlanul gazdag magyar költészet mellett a tradíciókra épülő helyi mesevilág népszerűsítésére, megjelenítésére.

To Top