Barion Pixel
Connect with us

Győri Versmondó Stúdió

Események

Győri Versmondó Stúdió

A Magyar Versmondók Egyesülete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete 1998-ban alakult meg. Ekkor kezdte meg munkáját a Versmondó Stúdió, az egyesület bázisintézményében, a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban.

Tagjai: általános, középiskolás és főiskolás versmondók, akik rendszeres továbbképzéssel, képzett tanárok, versmondók irányításával ismerkednek az előadó-művészet rejtelmeivel. A Stúdiónak jelenleg 19 nyilvántartott tagja van. A Stúdió tagjai eddig is eredményesen szerepeltek a különböző helyi, megyei, országos versmondó versenyeken. Közreműködnek az iskolai, városi ünnepségeken, valamint az Egyesületünk által szervezett rendhagyó irodalom órákon, író-olvasó találkozókon, könyv-bemutatókon.

A hetenkénti, rendszeres foglalkozások keretében a Versmondó Stúdión belül folyó műhelymunka erősítésével (műelemzés, beszédtechnikai képzés, előadó-művészeti eszközök tanítása stb.) a Stúdió tagjait intenzív munka segítségével a versmondó versenyeken való eredményes szereplésre készítik fel az Előadóművész Stúdió tagjai. A Versmondó Stúdió legjobbjai az Előadóművész Stúdió utánpótlását adják. Közülük 5-8 fő rendszeresen közreműködik a megye és a határon túli rendhagyó irodalom órák programjaiban.

A Versmondó Stúdió mindenkit szeretettel vár szerdánként 17- 19 óra között a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Győr, Czuczor G. u. 17.).

A stúdió munkájában bárki részt vehet 10 éves kortól kezdve.
Hozd magaddal gépelve, vagy olvasható írással rögzített versedet, prózádat. Segítünk a felkészülésben: szövegértelmezésben, előadás kidolgozásában.

(Kivételes esetben, ha „hihetetlenül” tehetséges vagy, lehetsz fiatalabb is!)

Szaktanácsot adnak az Előadóművész Stúdió tagjai, pedagógusok, előadóművészek, gyakorlott versmondók.

Continue Reading
You may also like...

További Események

 • Táborok

  Kiss László Gyermekversmondó Tábor

  By

  Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

 • Táborok

  Bella István Versművészeti Szeminárium

  By

  Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

 • Táborok

  Latinovits Színész Felkészítő Műhely

  By

  Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

 • Táborok

  Szép Szó Műhely Vajdaság

  By

  A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók...

To Top