Barion Pixel
Connect with us

Győri Előadóművész Stúdió

Események

Győri Előadóművész Stúdió

A Győri Előadóművész Stúdió 1987-ben alakult meg a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ művészeti csoportjaként.

Vezetője: Z. Szabó László Kazinczy- és Radnóti-díjas tanár. Tagjai a „Kiváló együttes” címmel többszörösen kitüntetett Győri Ifjúsági Irodalmi Színpad, s annak jogutódja a – szintén „Kiváló együttes” címmel bíró – Győri Theátrum Színpad, országos versmondó versenyeket nyert versmondóiból kerültek ki. A tagok többsége dolgozó, felnőtt ember (pedagógus, mérnök, főiskolai hallgató) legtöbbjük Radnóti-díjas versmondó.

Az Előadóművész Stúdió tematikus műsoraival rendszeresen szerepelt a megye különböző településeinek művelődési intézményeiben, könyvtáraiban, író-olvasó találkozókon, általános – és középiskolákban rendhagyó irodalom órák keretében lépett fel. A Bartók Béla Megyei Művelődési Központban 1990 óta havonta egy alkalommal az általa létrehozott Pódium Presszó keretében verses-zenés pódium- műsorokkal lépett közönség elé. Kéthetente a szlovákiai magyar lakta településeken (dunaszerdahelyi járás) rendhagyó órák keretében alap-és középiskolákban szerepelt. Havonta egy alkalommal a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban mutatkozott be összeállításaival.

Z. Szabó László tanár 1992-ben bekövetkezett halála után a csoport vezetését Wenczel Imre tanár, drámapedagógus vette át.

A Magyar Versmondók Egyesülete Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete 1998-as megalakulása után az Előadóművész Stúdió az Egyesület keretében folytatta munkáját. Tagsága 10-12 fő, részben megújult. Vezetője: Popper Ferenc, az Egyesület elnöke.

Az Előadóművész Stúdió rendszeresen dolgozik, folytatja a kezdetekkor kialakított hagyományokat. Tematikus műsoraival, szerkesztett verses-zenés összeállításaival megyénk művelődési intézményeiben, könyvtáraiban, író-olvasó találkozókon, rendhagyó irodalom órákon lép fel. Műsoraikkal rendszeresen szerepelnek a dunaszerdahelyi Vámbéri Irodalmi Kávéházban. A dunaszerdahelyi és galántai járás alap- és középiskoláiban rendhagyó irodalmi órákon működnek közre.

Continue Reading
You may also like...

További Események

 • Táborok

  Kiss László Gyermekversmondó Tábor

  By

  Egy kellemes üdülés keretében, a vers- és prózamondás szakmai ismereteinek megalapozásán, illetve továbbképzésén kívül személyiségfejlesztő gyakorlatokat, műelemzéseket, irodalmi bemutatókat és rengeteg játékot tartalmaz.

 • Táborok

  Bella István Versművészeti Szeminárium

  By

  Ez egy alkotótábor, ahol az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkező fiatalok azt gondolják, hogy a vers, az irodalom, a színház nem szégyen, hanem segítség.

 • Táborok

  Latinovits Színész Felkészítő Műhely

  By

  Magyar Versmondók Egyesülete intenzív kurzust hirdet azon fiataloknak, akik a színházat vagy a pódiumművészetet leendő hivatásuknak tekintik, színésznek vagy előadóművésznek készülnek.

 • Táborok

  MAdT Vajdaság

  By

  A szervezők által – érthető okokból – konzekvensen MAdT táborként emlegetett amatőr és diákszínjátszó tábort a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezi meg Zentán, tizenöt és harminc...

 • Táborok

  Szép Szó Műhely Vajdaság

  By

  A Szép Szó Műhely a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete szervezésében, augusztus közepén ad otthont a verseket, versmondást kedvelő tizenegy és huszonöt év közötti fiataloknak Bácsfeketehegyen. A műhely célja, hogy segítse a versmondók...

To Top