Barion Pixel
Connect with us

A Fővárosi Nagycirkusz felsőfokú képzései

Hírek

A Fővárosi Nagycirkusz felsőfokú képzései

A Fővárosi Nagycirkusz hosszú évek előkészítő munkájával elérte, hogy szeptembertől felsőfokú, BA végzettséget adó szakok induljanak (Lovasakrobata, cirkuszi táncos, bohóc) a cirkuszművészet, az előadó-művészet eme különleges ága területén. 

Mitől egyedülálló?

A bohóc jelentheti a szereplőt, aki bohócként megjelenik a színpadon, de jelentheti a technikát is, amit az előadó alkalmaz a számában. A képzés során mindkettővel foglalkozunk. Az egyéni bohóckarakter kialakítását elmélyült, kreatív színészi munkával és eleven improvizációs eszköztár felépítésével valósítjuk meg. A technikák tanulásakor – a klasszikus rutinok és sztenderdek elsajátítása mellett – felfedezzük azokat a lehetőségeket, amelyekkel ez a tradicionális mesterség a mai kor nézőjét tudja megszólítani.

Fontos, hogy azok a fiatalok, akik pályaválasztás előtt állnak, vagy a korábbi években nem sikerült jól választani és pályamódosításon gondolkoznak, tudjanak erről az új lehetőségről.

 

Közelgő fontos eseményeink:
 1. A Budapest Kortárstánc Főiskolán szeptemberben induló bohóc szak PÓTFELVÉTELI időpontjai:

2023.06.19.

2023.08.16.

További információ:

https://tanc.org.hu/wp/felveteli-hirdetmeny-2023-24-tanevre/

 

 1. 2023. júl 7-9-ig FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ TÁBORT

tartunk, amelynek célja, hogy a felvételizőknek segítséget nyújtson a sikeres jelentkezéshez és a vágyott képzésre való felkészüléshez.

A tábor helyszíne: Szigetmonostor-Horány A Regatta Szabadidőközpont tökéletes környezetet biztosít a kreativitásnak és a cirkuszi művészetek szeretetének, miközben egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők megismerjék egymást és tapasztalatokat cseréljenek.

A tábor során kiváló oktatóink, akik tapasztalt szakemberek a cirkuszi művészetek területén, intenzív tréningeket és workshopokat tartanak. A programok közé tartoznak lovasakrobatika, bohócmesterség, cirkuszi tánc és egyéb releváns technikák. Az oktatás mellett lehetőséget adunk a résztvevőknek, hogy megmutassák tehetségüket és fejlődjenek a választott szakterületen. A részvétel regisztrációhoz kötött. A három napos tábor teljes díja 50.000 Ft. Ebből 30.000 Ft.-ot a Fővárosi Nagycirkusz átvállal és amennyiben a résztvevő szeptembertől valamelyik BKTF szakon folytatja tanulmányait, a fennmaradó 20.000 Ft.-os részvételi díj is visszajár a tanulónak.

A jelentkezési határidő: 2023. június 23.

https://tanc.org.hu/wp/felveteli-elokeszito-esemenyek/

A szeptemberben induló BA szakok önköltségesek, azonban a BKTF honlapján összegyűjtöttük leendő hallgatóink számára az ösztöndíj lehetőségeket.

Itt érhető el: https://tanc.org.hu/wp/21390-2/

A tandíj összege ne rettentsen el senkit! Feltétlenül segítünk megoldást találni egy kedvezőbb tandíj eléréséhez!

Levél felvételizőknek (2)

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Kovács András Ferenc Költészeti Díj

  By

  A 2000 eurós pénzjutalommal járó Kovács András Ferenc Költészeti díjat évenként egyszer adják át a szakmai kuratórium döntése alapján.

 • Hírek

  A költészet élmény, segítség, menedék

  By

  Lutter Imrét versek keltik, s versekkel fekszik – számára minden egyes nap a költészet ünnepe. Zelk Zoltán gyerekverseivel érkezett meg a költészet Lutter Imre életébe, aki már nagyon fiatalon ráébredt arra, hogy...

 • Hírek

  ÚJ HELYEN, KESZTHELYEN!

  By

  Új helyen, Keszthelyen rendezi meg 2024. augusztus 22-től 25-ig a Bujtor István Filmfesztivált a Latinovits Emlékmű Alapítvány és a Magyar Versmondók Egyesülete. A sokszínű fesztivál a filmes kínálat és a vörös szőnyegen...

 • Hírek

  Megdöbbentő történeteket őriznek a falak

  By

  A mai napig őrzi Ady Endre emlékét az a budapesti ház, ahol haláláig élt legendás költőnk. Az első emeleti, erkélyes lakás a pesti Veres Pálné utca 4-6. szám alatt található, és legfőbb...

 • Hírek

  Ellopták Radnóti szobrát Pannonhalmáról

  By

  A fekvő üreges bronzszobrot felfeszítették és a nyakrésznél eltörték, a fejet ott hagyták.

To Top