Barion Pixel
Connect with us

A Fővárosi Nagycirkusz felsőfokú képzései

Hírek

A Fővárosi Nagycirkusz felsőfokú képzései

A Fővárosi Nagycirkusz hosszú évek előkészítő munkájával elérte, hogy szeptembertől felsőfokú, BA végzettséget adó szakok induljanak (Lovasakrobata, cirkuszi táncos, bohóc) a cirkuszművészet, az előadó-művészet eme különleges ága területén. 

Mitől egyedülálló?

A bohóc jelentheti a szereplőt, aki bohócként megjelenik a színpadon, de jelentheti a technikát is, amit az előadó alkalmaz a számában. A képzés során mindkettővel foglalkozunk. Az egyéni bohóckarakter kialakítását elmélyült, kreatív színészi munkával és eleven improvizációs eszköztár felépítésével valósítjuk meg. A technikák tanulásakor – a klasszikus rutinok és sztenderdek elsajátítása mellett – felfedezzük azokat a lehetőségeket, amelyekkel ez a tradicionális mesterség a mai kor nézőjét tudja megszólítani.

Fontos, hogy azok a fiatalok, akik pályaválasztás előtt állnak, vagy a korábbi években nem sikerült jól választani és pályamódosításon gondolkoznak, tudjanak erről az új lehetőségről.

 

Közelgő fontos eseményeink:
 1. A Budapest Kortárstánc Főiskolán szeptemberben induló bohóc szak PÓTFELVÉTELI időpontjai:

2023.06.19.

2023.08.16.

További információ:

https://tanc.org.hu/wp/felveteli-hirdetmeny-2023-24-tanevre/

 

 1. 2023. júl 7-9-ig FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ TÁBORT

tartunk, amelynek célja, hogy a felvételizőknek segítséget nyújtson a sikeres jelentkezéshez és a vágyott képzésre való felkészüléshez.

A tábor helyszíne: Szigetmonostor-Horány A Regatta Szabadidőközpont tökéletes környezetet biztosít a kreativitásnak és a cirkuszi művészetek szeretetének, miközben egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők megismerjék egymást és tapasztalatokat cseréljenek.

A tábor során kiváló oktatóink, akik tapasztalt szakemberek a cirkuszi művészetek területén, intenzív tréningeket és workshopokat tartanak. A programok közé tartoznak lovasakrobatika, bohócmesterség, cirkuszi tánc és egyéb releváns technikák. Az oktatás mellett lehetőséget adunk a résztvevőknek, hogy megmutassák tehetségüket és fejlődjenek a választott szakterületen. A részvétel regisztrációhoz kötött. A három napos tábor teljes díja 50.000 Ft. Ebből 30.000 Ft.-ot a Fővárosi Nagycirkusz átvállal és amennyiben a résztvevő szeptembertől valamelyik BKTF szakon folytatja tanulmányait, a fennmaradó 20.000 Ft.-os részvételi díj is visszajár a tanulónak.

A jelentkezési határidő: 2023. június 23.

https://tanc.org.hu/wp/felveteli-elokeszito-esemenyek/

A szeptemberben induló BA szakok önköltségesek, azonban a BKTF honlapján összegyűjtöttük leendő hallgatóink számára az ösztöndíj lehetőségeket.

Itt érhető el: https://tanc.org.hu/wp/21390-2/

A tandíj összege ne rettentsen el senkit! Feltétlenül segítünk megoldást találni egy kedvezőbb tandíj eléréséhez!

Levél felvételizőknek (2)

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

To Top