Barion Pixel
Connect with us

Folytatódik a színész- és versmondó képzés

Hírek

Folytatódik a színész- és versmondó képzés

Idén megújult struktúrában várja a táborozókat a Magyar Versmondók Egyesülete nyári egyetemének számító Színház- és Versművészeti Tábor, amely a Neszmélyi Hajóskanzent és a környező közösségi tereket veszi birtokba július 8. és 15. között

A versmondók és színházi pályára készülő fiatalok három szekcióban tanulhatják a mesterséget, elismert színészektől, előadóművészektől, költőktől és rendezőktől. A táborba június 20-ig lehet jelentkezni. A szakmai program részleteit a vers.hu oldalon, a programok között tette közzé az egyesület.

 

Az egyhetes alkotóműhely vezetője Lutter Imre Radnóti- és Bánffy-díjas előadóművész, költő, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, a szekciókat vezető tanárok pedig az egyesület Radnóti-díjas alelnökei. Köztük van Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának színészmesterség tanára és a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Pataki András ugyancsak Jászai Mari-díjas rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, a kecskeméti Katona József Színház művészeti tanácsadója, Wiegmann Alfréd Csokonai-díjas rendező, az Első Magyar Versszínház és a Budapesti Versmondó Klub művészeti vezetője. Mellettük Komlóczi Zoltán és Móczár Bence színész-drámatanárok, Turczi István és Zalán Tibor József Attila-díjas költők, valamint Hegedűs Ildikó, a Győri Nemzeti Színház munkatársa vesz részt a munkában. Az egyhetes tábor végén a csoportok nyilvános bemutatókat tartanak.

Programok

A program szerint délelőtt tematikus előadások és foglalkozások, kora délután egyéni foglalkozások, délután csoportos tréning és próbák, este a próbák mellett vendégművészek előadásai várják a növendékeket. A Latinovits Színész Műhely egy komplett színházi alkotófolyamat révén segít a színészmesterség elsajátításában. A Bella István Versművészeti Szeminárium a versmondás és a versszínház módszertanát, az előadói technikákat és a versek színházi és előadóművészi feldolgozását ismerhetik meg, míg a Kiss László Gyermekversmondó Tábor a legkisebb korosztály számára jelent ugródeszkát a versmondásban és a személyiségfejlesztésben a dramatizált versalapú készségfejlesztés révén. Mindhárom csoport gyakorolja a színpadi viselkedés, a mozgás, a koncentráció, a hangképzés, légzés- és beszédtechnika módszereit. A több mint negyvenéves múlttal rendelkező táborok célja, hogy a magukban tehetséget érző fiataloknak segítsen a művészi kibontakozásban és felkészítse őket akár a felsőfokú művészi tanulmányaikra, pályájukra.

Bővebb információ a https://vers.hu/taborok/ és a facebook.com/verstaborok oldalon található, valamint a verstaborok@gmail.com címen és a 06 20 512 8004-es telefonon kérhető, Szennik Éva kommunikációs alelnöktől.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Hozd el a versed és elmondom!

  By

  Hozd el a versed és elmondom! – így szól a felhívás a Nemzetközi Könyvfesztivál október 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor zajló programjára, ahol egyszerre találkozhatnak az érdeklődők Lutter Imrével és Grecsó Krisztiánnal. Lutter...

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

To Top