Connect with us

Búcsú verslemezzel a Radnóti-évtől

Hírek

Búcsú verslemezzel a Radnóti-évtől

A költő legismertebb versei ihlette zenékből állította össze a „Radnóti Miklós 100. születésnapjára” című lemezt, a 2006-os Kaleidoszkóp VersFesztiválon különdíjat nyert Tonett zenekar.

A kiadványon a száz éve született költő legismertebb versei hallhatók. A líraibb darabok közül való Keserédes, a Két karodban, a Decemberi reggel, a Téli napsütés, amelyekkel éles kontrasztot alkotnak a komorabb versek, például a Hetedik ecloga, az A la recherche, a Nyolcadik ecloga, a Sem emlék, sem varázslat vagy a Razglednicák.

A lemezen Bálint András a Hetedik eclogát, Hegedűs D. Géza A la recherche-t szavalja, Kézdy György a Nyolcadik eclogát és a Razglednicákat is előadja, Lukács Sándor a Levél a hitveshez című verset, Tarján Péter pedig a Sem emlék, sem varázslatot mondja el.

“Mindenki örömmel vállalta a felkérést, én pedig igyekeztem olyan verseket választani, amelyek legjobban illenek a színészekhez” – mondta Garai Róbert a cd szerkesztője, aki a Gyökér című verset adja elő a lemezen.

Az album magánkiadásban jelenik meg, és a bevétele teljes egészében az Élet Menete Alapítványt gazdagítja majd. “Mi így tisztelgünk a halálmenetben elpusztult költő emléke előtt” – indokolta a jótékony célú lemez születését a színész. Mint felidézte, az emlékműsor a Dara Vilmos, Deme-Farkas Rita, Hölzer Viki, Sólyom Tamás alkotta Tonett zenekar ötlete volt, ők kérték fel arra, hogy a megzenésített hét Radnóti-vers mellé mondja el a költő életpályáját.

“Nagyon sok iskolában jártunk ezzel a műsorral. Úgy tűnik, valóban Radnóti a fiatalok egyik kedvenc költője, megdöbbentő volt az a figyelem, koncentráció, amivel a dalokat hallgatták” – mondta a Garai Róbert.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top