Barion Pixel
Connect with us

A Firkin nyitotta a VersFesztivált

Hírek

A Firkin nyitotta a VersFesztivált

Október 12-től 17-ig birtokba veszi Pécset a vers. A Pécsi Ifjúsági Ház ad otthont a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválnak, Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjének. Nemzetközi ősbemutatók, egyszer látható előadások, koncerthegyek, mainstream és underground – így összegezhető a programkínálat.

Kedden este, a Firkin zenekar ír punk- és világzenei koncertjével sikeresen elindult az idei VersFesztivál. A FIRKIN a modern ír kocsmazene féktelenül vidám műfaját honosítja meg Magyarországon. Az őrült ír zenekart 2008 nyarán alapította Péter János fuvolás. A régi M.É.Z. és a Shannon.hu legjobb hangulatait hozta át a fuvolás új bandájába. Azzal a nem titkolt szándékkal állt össze ez a kitűnő képességű csapat, hogy lazítson, kikapcsoljon, megpörgessen, energiával és jókedvvel töltsön fel minden járót és kelőt. A sokak által már ismert ír nóták, mint például a Whiskey in the Jar, Wild Rover a FIRKIN előadásában friss, dinamikus ízt kapnak. A Pogues és Nyugat-Európában nagyon népszerű Flogging Molly,

Dropkick Murphys nyomdokain haladó – és slágereit is játszó – banda októbertől vágtázik a magyar ugaron és a külföldi réteken. Ezúttal a Kaleidoszkóp VersFesztivál nyitóestjén rázza bele a közönséget a művészetek, a zenei költészet, a jumpin’ világába. Ne maradj ki a buliból!!!

Vers zenében, színházban és filmen. A Kaleidoszkóp VersFesztivál színpadain ismert és népszerű művészek mellett hazai és határon túli, a színházi szakma által nagyra becsült alkotók, és művészi hivatást választó fiatal tehetségek is bemutatkoznak: 30 versszínházi előadás, 10 vers- és világzenei koncert, versfilmek és klasszikus- és kortárs versmondás is várja az érdeklődőket.

Részletes program: www.versfesztival.hu

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

 • Hírek

  Meghalt Sohár Pál Ferenc műfordító

  By

  Életének 87. évében elhunyt a Balassi Műfordítói Nagydíj-as fordító, Kányádi Sándor és Faludy György műveinek angolra ültetője.

To Top