Barion Pixel
Connect with us

Rejts egy költőt a cupcake-be!

Hírek

Rejts egy költőt a cupcake-be!

Egy kreatív, szabadidejükben verset költő kis csapat összeállt a Twitteren, hogy megosszák egymással a műveiket és a kedvenc költőiket. Mozgalom lett a szerveződésből, létre is hoztak egy oldalt, és útjára indítottak több kezdeményezést, melyek a költészet népszerűsítését tekintik fő céljuknak.

A Tweetspeakpoetry ma már sokkal több egy gyűjteménynél: célja felkelteni a fiatalabb és idősebb korosztály érdeklődését a költészet iránt. Áprilisban például, ami egyébként a költészet hónapja, van egy hét, amikor a diákok magukkal „viszik” kedvenc költőjüket a suliba. Az oldal segítségével bárki megtudhat a költőkről rengeteg érdekességet, sőt kinyomtathatók a róluk készült szellemes rajzok, amelyeket kedvükre színezhetnek a gyerekek, és az iskolatáskáik átlátszó zsebében hordhatják úgy, hogy mindenki láthassa.

Okoskonyha - 10 étel, amit muffin formában süthetsz, de nem muffin ...

Így aztán, ha valaki megkérdezi őket, hogy ki is van „velük”, rögtön tudnak mesélni róla. Ennek a líraian csodás hétnek az utolsó hétköznapja pedig arról szól, hogy a kedvenc idézetüket szintén kivágják, színezik és egy olyan süteménybe rejtik, ami szerintük jellemző a költőre. Persze ezt már aztán nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szívesen játsszák, hogy még ízesebb és színesebb legyen a költészet…
Ma van ennek a több szempontból is szexivé tett muffinnak a napja, úgyhogy mindent bele, süssetek színes sütiket, rejtsetek bele idézeteket, aztán a család meg hadd találgasson!

(forrás:vmn.hu)

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  16 éve halt meg Polcz Alaine

  By

  A háború borzalmai egész életén nyomot hagytak, mégis maradandót alkotott 

 • Hírek

  Térey János regényéből film lehet

  By

  A Káli holtak mozgóképes adaptációjának jogát Csáky Attila producer vásárolta meg, így várható, hogy a közeljövőben film készül a 2018-ban megjelent műből, amely Térey János első prózaregénye volt.

 • Hírek

  Fecske Csaba Illyés Gyula-díjat kapott

  By

  A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagozati díjátadóján Fecske Csaba költő "Illyés Gyula-díj – a Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi-díjában" részesült. Szívből gratulálunk az elismeréshez!

 • Hírek

  szabadakarat

  By

  A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben...

 • Hírek

  Meghalt Sohár Pál Ferenc műfordító

  By

  Életének 87. évében elhunyt a Balassi Műfordítói Nagydíj-as fordító, Kányádi Sándor és Faludy György műveinek angolra ültetője.

To Top