Connect with us

Pataki András újabb kihívása

Hírek

Pataki András újabb kihívása

Három jelentkező közül Pataki Andrást választották meg a soproni képviselők a Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. Így a Soproni Petőfi Színház igazgatása mellett globális feladatot vállalt. Pataki András jelenleg is a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke, a soproni teátrum irányítása előtt pedig a Forrás Színház igazgató-rendezője volt.

Sopron város képviselőterstülete zárt ülésen tűzte napirendre, hogy kit válasszanak meg az elkövetkezendő öt évre a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. A posztra előzetesen hárman pályáztak, személyesen azonban ketten jelentek meg. A képviselők Pataki Andrásnak, a Petőfi Színház jelenlegi vezetőjének szavaztak bizalmat.

(Horváth Zoltánné, a jelenlegi ügyvezető igazgató megbízatása pedig közös megegyezéssel megszűnik). A Soproni Kommunikációs Központ Kft. igazgatója Harka Zoltán lett.Az új ügyvezető február 1-jétől töltheti be tisztségét a Soproni Petőfi Színházat és a Fertőrákosi Barlangszínházat is működtető intézmény élén. Pataki András a közgyűlés döntése után kiemelte: rendkívül széles körű feladatot kell ellátnia a színházi működéstől kezdve a művelődési ház mindennapi tevékenységének irányításáig.

Képtalálat a következőre: „liszt ferenc kulturális központ sopron

Ahhoz, hogy a legújabb kihívásoknak is megfelelhessen a szervezet, paradigmaváltásra van szükség filozófiájában – mondta. Majd hozzátette: a szolgáltatás mellett a közösség szolgálatának, a közérdek érvényesülésének, a nyitottságnak és a transzparenciának kell érvényesülnie a mindennapi működésben. A leendő ügyvezető az intézményen belül három nagy területet kijelölését tervezi, amelyek ügyeivel majd egy-egy igazgatóság foglalkozik, élükön a gazdasági, a közművelődési és a művészeti vezetővel.

A gazdasági igazgatóságon belül egy önálló értékesítési osztály alakul – tette hozzá Pataki András.

A Fertőrákosi Barlangszínház irányítása, a Soproni Petőfi Színházzal együtt a művészeti igazgató hatáskörébe kerül. Ez a feladatkör pedig magában foglalja a főrendezői teendőket is, amelyet Pataki András a jövőben is ellát majd.

Pataki András 2012 óta a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője. Megbízatása a Pro Kultúra élén 2022. január 31-ig szól. Rátermetteségét a színház élén, sőt, a 15. jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztivál soproni megrendezésekor is bizonyította.

Képtalálat a következőre: „pataki andrás kaleidoszkóp

A Magyar Versmondók Egyesülete sikereket kíván szakmai alelnökének, és a jövében is segíteni fogja.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

 • Hírek

  Ellepik a filmesek Balatonszemest

  By

  147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol az...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top