Connect with us

Pataki András újabb kihívása

Hírek

Pataki András újabb kihívása

Három jelentkező közül Pataki Andrást választották meg a soproni képviselők a Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. Így a Soproni Petőfi Színház igazgatása mellett globális feladatot vállalt. Pataki András jelenleg is a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke, a soproni teátrum irányítása előtt pedig a Forrás Színház igazgató-rendezője volt.

Sopron város képviselőterstülete zárt ülésen tűzte napirendre, hogy kit válasszanak meg az elkövetkezendő öt évre a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. A posztra előzetesen hárman pályáztak, személyesen azonban ketten jelentek meg. A képviselők Pataki Andrásnak, a Petőfi Színház jelenlegi vezetőjének szavaztak bizalmat.

(Horváth Zoltánné, a jelenlegi ügyvezető igazgató megbízatása pedig közös megegyezéssel megszűnik). A Soproni Kommunikációs Központ Kft. igazgatója Harka Zoltán lett.Az új ügyvezető február 1-jétől töltheti be tisztségét a Soproni Petőfi Színházat és a Fertőrákosi Barlangszínházat is működtető intézmény élén. Pataki András a közgyűlés döntése után kiemelte: rendkívül széles körű feladatot kell ellátnia a színházi működéstől kezdve a művelődési ház mindennapi tevékenységének irányításáig.

Képtalálat a következőre: „liszt ferenc kulturális központ sopron

Ahhoz, hogy a legújabb kihívásoknak is megfelelhessen a szervezet, paradigmaváltásra van szükség filozófiájában – mondta. Majd hozzátette: a szolgáltatás mellett a közösség szolgálatának, a közérdek érvényesülésének, a nyitottságnak és a transzparenciának kell érvényesülnie a mindennapi működésben. A leendő ügyvezető az intézményen belül három nagy területet kijelölését tervezi, amelyek ügyeivel majd egy-egy igazgatóság foglalkozik, élükön a gazdasági, a közművelődési és a művészeti vezetővel.

A gazdasági igazgatóságon belül egy önálló értékesítési osztály alakul – tette hozzá Pataki András.

A Fertőrákosi Barlangszínház irányítása, a Soproni Petőfi Színházzal együtt a művészeti igazgató hatáskörébe kerül. Ez a feladatkör pedig magában foglalja a főrendezői teendőket is, amelyet Pataki András a jövőben is ellát majd.

Pataki András 2012 óta a Soproni Petőfi Színház igazgatója, főrendezője. Megbízatása a Pro Kultúra élén 2022. január 31-ig szól. Rátermetteségét a színház élén, sőt, a 15. jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztivál soproni megrendezésekor is bizonyította.

Képtalálat a következőre: „pataki andrás kaleidoszkóp

A Magyar Versmondók Egyesülete sikereket kíván szakmai alelnökének, és a jövében is segíteni fogja.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Izgalmas Caramel-dalokkal jön a MESTERKÓD

  By

  Tíz vadonatúj slágerrel mutatkozik be Molnár Ferenc Caramel a Mesterkód című romantikus musicalben december 3-án, szombaton este a Budapest Arénában. A produkció teljes zenei anyaga elérhetővé vált ma Caramel YouTube csatornáján.

 • Hírek

  Bertók László Költészeti Díj

  By

  Második alkalommal ítélte oda a kuratórium a Bertók Lászlóról elnevezett költészeti díjat, ezúttal Tóth Krisztina József Attila-díjas költő, író, műfordító eddigi életpályáját elismerve. Tóth Krisztina költőként az elmúlt három évtized magyar irodalmának élvonalába tartozik, nyolc...

 • Hírek

  Átadták a 2022. évi Radnóti-díjakat

  By

  Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Tóth Benedek Ernő Bujtor István-díjas versmondó kapta idén a Radnóti-díjat, amit a Magyar Versmondók Egyesülete a XVII. Radnóti Biennálén, ünnepélyes keretek...

 • Hírek

  Újra színpadon az ország legjobb versmondói

  By

  A pandémia miatti kényszerpihenő után, négy éves kihagyással, november első hétvégéjén a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét, azon belül a XXVII. Radnóti Miklós Vers- És...

 • Hírek

  Átadták a Szépírók Társasága idei díjait

  By

  2022. október 29-én, szombaton este adták át a Szépírók Társasága idei díjait. Szépirodalom kategóriában Ladik Katalin, értekező próza kategóriában Havasréti József kapta a Szépíró-díjat, a Junior Szépíró-díjat Láng Orsolya nyerte el, irodalomszervezői...

To Top