Barion Pixel
Connect with us

Nemzeti VERSeny 2017

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete 2017-ben is meghirdeti a Kárpát-medencét felölelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét minden korosztály számára, nem hivatásos versmondók részére. A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése.

A NEMZETI VERSENY FACEBOOK OLDALÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

A verseny három fordulós. A jelentkezőknek az első fordulóban videót kell beküldeniük saját, rögzített versmondásukról, majd a továbbjutóknak videóklipet készíteniük, végül a döntő élőben zajlik a Nemzeti Színházban.

NEVEZÉSI FELTÉTELEK 2017

A VERSENY MENETE, FORDULÓI 2017

KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS MENETE 2017

ZSŰRI 2017

DÍJAK 2017

Díjakat az élő döntő versenyzői kapnak. Minden élő döntős versenyző emléklappal és tárgyjutalommal térhet haza, emellett a zsűri arany-, ezüst- és bronzminősítéseket nyújt át a versenyzőknek.

NEVEZÉSI LAP 2017

NYILATKOZAT TÖRVÉNYES KÉPVISELŐTŐL 2017

(A nevezési lapot a nemzetiverseny@gmail.com címre kel beküldeni.
Kérjük, hogy a nevezési lapot géppel töltsék ki, különös figyelemmel a nevezett versvideó linkjére, amit az e-mail testben külön is kérünk elküldeni!)

Kiskorú vagy gyámság alatt álló nevező esetén
a törvényes képviselő aláírt nyilatkozatát is kérjük beküldeni!

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész, producer, Nagy-Kálózy Eszter színművész és Szabó László kommunikációs szakember.

VÉDNÖK:

Vidnyánszky Attila
Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója


A rendezvénysorozat támogatója:
a Nemzeti Kulturális Alap

Médiapartnerek:
a Versmondó folyóirat, a vers.hu és a Magyar Teátrum folyóirat

To Top