Connect with us

Kiket hallgattunk idén legtöbbször?

Hírek

Kiket hallgattunk idén legtöbbször?

Sokan töltötték végre családi körben a szentestét, de még mindig rengetegen voltak egyedül idén karácsonykor, ám a versek, a megszólaló költészet nagyon sok ember otthonában enyhítette a magány érzetét vagy emelte az ünnep fényét. Ez derül ki abból a sok ezer hozzászólásból, elküldött üzenetből, amiket Lutter Imre Facebook oldalán tettek közzé a legkülönbözőbb helyekről író kommentelők. A versművész YouTube csatornáján összeállított ünnepi versfüzért, valamint a közösségi oldalán tavaly szenteste élőben bemutatott vers kívánságműsorát összesen több mint 150 ezren nézték meg.

Tíz nagyon kedvelt és kevésbé ismert karácsonyi vers, valamint számos ünnepi hangvételű költészeti remek közül válogathattak az irodalom rajongói Lutter Imre YouTube csatornáján idén Karácsonykor, amit több mint 130 ezren nézték meg.

Sok esetben jókívánságként eljuttatva szeretteikhez az általuk kiválasztott karácsonyi verseket. A klasszikus költők közül Juhász Gyula, Ady Endre, József Attila, Nagy László és Weöres Sándor elragadó költeményeit hallgatták meg a legtöbben. A kortárs költők közül Szabó T. Anna, Buda Ferenc és Turczi István verse váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. A Magyar Versmondók Egyesületének elnöke a karácsonyi vers mindegyikét filmes formában, zenei illusztrációval ellátva, egy külön karácsonyi lejátszási listán tette elérhetővé a YouTube közösségi videómegosztó portálon:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLlVRX__I9AezBVm2nqZT9ySEhXOC0dB6k.

Emellett a Facebookon tavaly Szenteste 70 ezer ember által nézett, élőben sugárzott rendkívüli karácsonyi vers kívánság műsort. Amelyben az internetezők az ünnep apropóján kérhették a számukra fontos versek előadását és küldhették el szeretteiknek. Idén több mint húszezren nézték meg újra. Utóbbi mottója az volt, hogy „Küldj egy verset ajándékba szeretteidnek”. S mindössze 24 óra leforgása alatt több százan kértek és küldtek verset a szeretteiknek, családtagjaiknak, barátaiknak. Ezeket Lutter Imre és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, a Kávészünet zenekar, Huzella Péter, Molnár Ferenc Caramel, Cory a HappyGangből és Gerendás Péter tolmácsoltak prózai és zenei formában vegyesen. Akadt, aki gyermekeinek, unokáinak, mások hazai és határon túli települések egész lakosságának küldött ünnepi gondolatot. Vagy csak üzent, kérve egy verset, zsoltárt, imát, bölcsességet. A lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát egyedül és bárki meglephesse szeretteit a műsorban. Ez a kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy idén is szeretettel nézték vissza.

A karácsonyi versáradatot egyébként a Magyar Versmondók Egyesülete adventi szeretetcsomagjai előzték meg. Amiket rászoruló családoknak és egyedül élő, magányos embereknek juttattak el. Ezekben a csomagokban verseket, köteteket és hangoskönyveket, valamint egyedi fejhallgatókat és digitális eszközöket juttattak el sokakhoz. Annak érdekében, hogy a költészet révén az egyedüllét vagy a szegénység érzetét enyhíteni tudják.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  LÉTELEM – Lutter Imre versei

  By

  Június 10-én, az Ünnepi Könyvhét keretében, jelentős érdeklődés mellett jelent meg Lutter Imre Lételem című kötete. Ez az első olyan könyve a versművésznek, amely csak saját verseit tartalmazza. A Magyar Versmondók Egyesülete...

 • Hírek

  Mesék, mondák, történetek Moldvából

  By

  Az aranyréce. Mesék, mondák, történetek Moldvából címmel jelent meg a Hagyományok Háza gondozásában Iancu Laura gyűjteményének második, bővített kiadása Magyarfalu, valamint Lujzikalagor mesemondóinak szövegével és hanganyagával.

 • Hírek

  135 éve született Karinthy Frigyes

  By

  Százharmincöt éve, 1887. június 25-én született a múlt századi magyar irodalom egyik legeredetibb alakja, Karinthy Frigyes író, költő, humorista.

 • Hírek

  Balázsovits Lajos lett a Nemzet Színésze

  By

  Haumann Péter halálával tizenegyre csökkent a Nemzet Színészeinek a száma, ezért 2022. június 22-én, szerda délelőtt hagyományosan a Nemzeti Színházban gyűltek össze a Nemzet Színészei dönteni az új tagról.

 • Hírek

  Színházi alkotótábor Gyomaendrődön

  By

  Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a tavalyi nagysikerű esemény után idén augusztusban újra színházi alkotótábort szervez a színjátszással, színházcsinálással, színpadiszöveg-írással foglalkozó diákok, csoportok és csoportvezetők számára. Az ODE Egyetem legújabb képzése is itt...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top