Barion Pixel
Connect with us

Kiket hallgattunk idén legtöbbször?

Hírek

Kiket hallgattunk idén legtöbbször?

Sokan töltötték végre családi körben a szentestét, de még mindig rengetegen voltak egyedül idén karácsonykor, ám a versek, a megszólaló költészet nagyon sok ember otthonában enyhítette a magány érzetét vagy emelte az ünnep fényét. Ez derül ki abból a sok ezer hozzászólásból, elküldött üzenetből, amiket Lutter Imre Facebook oldalán tettek közzé a legkülönbözőbb helyekről író kommentelők. A versművész YouTube csatornáján összeállított ünnepi versfüzért, valamint a közösségi oldalán tavaly szenteste élőben bemutatott vers kívánságműsorát összesen több mint 150 ezren nézték meg.

Tíz nagyon kedvelt és kevésbé ismert karácsonyi vers, valamint számos ünnepi hangvételű költészeti remek közül válogathattak az irodalom rajongói Lutter Imre YouTube csatornáján idén Karácsonykor, amit több mint 130 ezren nézték meg.

Sok esetben jókívánságként eljuttatva szeretteikhez az általuk kiválasztott karácsonyi verseket. A klasszikus költők közül Juhász Gyula, Ady Endre, József Attila, Nagy László és Weöres Sándor elragadó költeményeit hallgatták meg a legtöbben. A kortárs költők közül Szabó T. Anna, Buda Ferenc és Turczi István verse váltotta ki a legnagyobb érdeklődést. A Magyar Versmondók Egyesületének elnöke a karácsonyi vers mindegyikét filmes formában, zenei illusztrációval ellátva, egy külön karácsonyi lejátszási listán tette elérhetővé a YouTube közösségi videómegosztó portálon:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLlVRX__I9AezBVm2nqZT9ySEhXOC0dB6k.

Emellett a Facebookon tavaly Szenteste 70 ezer ember által nézett, élőben sugárzott rendkívüli karácsonyi vers kívánság műsort. Amelyben az internetezők az ünnep apropóján kérhették a számukra fontos versek előadását és küldhették el szeretteiknek. Idén több mint húszezren nézték meg újra. Utóbbi mottója az volt, hogy „Küldj egy verset ajándékba szeretteidnek”. S mindössze 24 óra leforgása alatt több százan kértek és küldtek verset a szeretteiknek, családtagjaiknak, barátaiknak. Ezeket Lutter Imre és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, a Kávészünet zenekar, Huzella Péter, Molnár Ferenc Caramel, Cory a HappyGangből és Gerendás Péter tolmácsoltak prózai és zenei formában vegyesen. Akadt, aki gyermekeinek, unokáinak, mások hazai és határon túli települések egész lakosságának küldött ünnepi gondolatot. Vagy csak üzent, kérve egy verset, zsoltárt, imát, bölcsességet. A lényeg az volt, hogy senki ne érezze magát egyedül és bárki meglephesse szeretteit a műsorban. Ez a kezdeményezés annyira jól sikerült, hogy idén is szeretettel nézték vissza.

A karácsonyi versáradatot egyébként a Magyar Versmondók Egyesülete adventi szeretetcsomagjai előzték meg. Amiket rászoruló családoknak és egyedül élő, magányos embereknek juttattak el. Ezekben a csomagokban verseket, köteteket és hangoskönyveket, valamint egyedi fejhallgatókat és digitális eszközöket juttattak el sokakhoz. Annak érdekében, hogy a költészet révén az egyedüllét vagy a szegénység érzetét enyhíteni tudják.

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

To Top