Connect with us

Indulnak az idei versmondó versenyek

Hírek

Indulnak az idei versmondó versenyek

Tizenegyedszer mérik össze előadó-képességüket a magyarországi és határon túli középiskolások az Arany János Balladamondó Versenyen Nagykőrösön. Közben a Magyar Versmondók Egyesülete több hagyományos, és szezonális versenyt hirdet és támogat.

Az Így mondjátok Ti! elnevezésű országos prózamondó verseny alighanem az egyik legizgalmasabb találkozónak ígérkezik, az évfordulóját ünneplő két felejthetetlen humorú alkotóra, Örkény Istvánra és Karinthy Frigyesre emlékezve.

Ismét itt a kétévente megrendezett Illyés Gyula Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny, ahogy már szervezik Latinovits Versenyt is, utóbbi megújult környezetben, de a régi helyén, a felújított Balatonszemesi Latinovits Művelődési Házban várja majd a hazai és a határon túli versenyzőket.

Bővül az ország legnagyobb általános iskolai versmondó versenyének elődöntő sora. A Regösök Húrján regionális selejtezői között immár Nagyatád is részt vesz 2012-ben.

Márai Sándorra és kortársaira a Magyar írószövetség a Magyar Versmondók Egyesülete szakmai közreműködésével emlékezik, szavalóverseny keretében.

A tavaly indult, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület és az Eszterházy Károly Főiskola által szervezett Kálnoky László regionális versmondó verseny ezúttal is Egerben lesz, idén különösen aktuális, hiszen a költő pont 100 éve született.

Egy ciklus kihagyása után visszatér végre a Magyar Művelődési Intézettel közösen szervezett, országos József Attila vers-, próza- és énekmondó verseny is. A nagy múltú találkozó korábban a hagyományos tatabányai helyszín felújítási munkálatainak elhúzódása miatt volt kénytelen szünetelni.

A Nagy László versmondó verseny a költő fia, Nagy András grafikusművész autentikus felügyeletével és a Versmondók Egyesületének támogatásával 2012-ben is vája a versenyzőket.

Ám a sor itt nem ér véget: a repertoárban helyet kap a hazafias költészet versenye, a Csengey Dénes, a Tompa Mihály, a Vajda János, és később az MVE Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete rendezésében a Radnóti Miklós versmondó verseny is.

Idén sem maradnak saját találkozó nélkül a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének körében élők, több verseny előkészülete is zajlik.

A 14. Kaleidoszkóp VersFesztivál 2012-ben, a hagyományokhoz híven hivatásos és amatőr versenyzőket, társulatokat és együtteseket is fogad, több kategóriában. Újdonság, hogy bár a több napos rendezvény októberben lesz, a jelentkezés hamarosan megnyílik, és még a nyári időszak előtt be is zárul.

A versenyek felhívásai a vers.hu oldal Versmondó versenyek linkjén találhatók.

(fotó: fidelio)

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

 • Hírek

  Ellepik a filmesek Balatonszemest

  By

  147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18. és 21. között Balatonszemesen, ahol az...

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top