Connect with us

Ifjúsági előadások díjai

Hírek

Ifjúsági előadások díjai

Véget ért a 6. Gyermek- és Ifjúsági Szemle a Marczibányi téren. Május 10-én, kedden a zsűri – Ascher Tamás, Fodor Tamás, Pályi János – továbbá a Szemletanács – Szakall Judit és Sándor L. István – élményeik és véleményük elmondása után kiosztották a rendezvény támogatói által felajánlott díjakat.

A fesztiválon igazolódott a szemle jelmondata: A jó gyerekszínházat a felnőttek is szeretik! Nehéz lett volna eldönteni, hogy ki szórakozott jobban, a gyerekek vagy a szülők.

A Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle diplomáját kapták az alább felsorolt előadások::

Budapest Bábszínház Hajnali csillag peremén Tengely Gábor

Csavar Színház (Szlovákia) A nagyidai cigányok Gál Tamás

Káva Kulturális Műhely Apalabirintus Perényi Balázs

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Cyber Cyrano Vidovszky György

Manna Kulturális Egyesület Kicsi Nyuszi Hopp Hopp Pelsőczy Réka

Mesebolt Bábszínház A legkisebb boszorkány Rumi László

Nézőművészeti KFT A gyáva Scherer Péter

TintalóTársulás Bollár Kótyag és Mámori Nellike nagy találkozása Badacsonyi Angéla

Ziránó Színház A három kismalac Boráros Milada

A Millenáris díját kapta a TintalóTársulás, amely felkérés egy előadás megtartására. Az előadás címe: Bollár Kótyag és Mámori Nellike találkozása
Alkotók, tervezők: Sipos Katalin, Sisak Péter, Rumi Zsófia, Badacsonyi Angéla

A FIDELIO különdíját kapta a Mesebolt Bábszínház, amely 100.000 Ft értékű online megjelenést biztosít a Fidelio.hu internetes portálon.
Az előadás címe: A legkisebb boszorkány
Tervező: Boráros Szilárd, rendező: Rumi László

A Fővárosi Önkormányzat támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 150.000 Ft-os díjat adományozunk – egy nemzedék sajnálatos kulturális leépülésének abszurd ízekkel fűszerezett dokumentálásáért – a Manna Kulturális Egyesület, Kicsi Nyuszi Hopp Hopp című előadásáért.
Rendező: Pelsőczy Réka

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 150.000 Ft-os díjat adományozunk – a kortárs költészet elbűvölő, a térrel is élvezetesen játszó megelevenítéséért – a Budapest Bábszínház, Hajnali csillag peremén című előadásért
Rendező: Tengely Gábor, tervezők: Sipos Katalin, Sisak Péter

A Budapest II. Kerületi Önkormányzat támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 200.000 Ft-os díjat adományozunk – az egyre fajsúlyosabb megjelenésű drámapedagógiai munkáért – a Káva Kulturális Műhely, Apalabirintus című előadásáért.
Rendező: Perényi Balázs

A Raiffeisen Bank 300.000 Ft-os díját adományozzuk – a marionett hagyományt dinamikával, iróniával megújító előadásmódjáért – a Ziránó Színház, A három kismalac című előadásáért.
Rendező: Boráros Milada, bábok: Boráros Szilárd

A Raiffeisen Bank 300.000 Ft-os díját adományozzuk – a virtuális világban létrejövő kamasz dráma korszerű megjelenítéséért – a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, Cyber Cyrano című előadásáért.
Rendező: Vidovszky György

A Szemle két megosztott fődíjas előadása:
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a szakmai zsűri javaslatára 300.000 Ft-os fődíjat adományozunk – egy kínzóan tragikus társadalmi gondnak az érintett korosztály előtti személyes megéléséért – a Nézőművészeti KFT, A gyáva című előadásáért.
Rendező: Scherer Péter, játsszák: Kovács Krisztián és Scherer Péter

A Raiffeisen Bank 300.000 Ft-os fődíját adományozzuk – Arany János megrázó költeményének, a gyerekközönséget bölcs humorral együttjátszásra mozgósító, varázslatos megidézéséért – a Csavar Színház (Szlovákia), A nagyidai cigányok című előadásáért Gál Tamásnak.

Továbbá:
A szemletanács tagjai díszoklevelet adományoztak a Stúdió K Színháznak
Az aranykulcs, A sünteknős és A Kíváncsi kiselefánt című előadásokért.

 

Continue Reading
You may also like...

További Hírek

 • Hírek

  Alacsonyan szállnak a stukkerek

  By

  Nagy csinnadrattával indul a Bujtor Filmfesztivál. Bujtor Balázs rendőr Zsiguliján gurul majd be a vörös szőnyeg elé Kardos doktor, vagyis Kern András augusztus 18-án csütörtökön, a Bujtor István Filmfesztiválon.

 • Hírek

  162 éve született a sikerszerző Gárdonyi

  By

  1860. augusztus 3-án született és 1922. október 30-án hunyt el a rejtőzködő, sikerszerző Gárdonyi Géza, az Egri csillagok szerzője. Egyike volt a 20. század elejének túlérzékeny, „kivonuló” alkotóinak, magát „kövek alatt nőtt...

 • Hírek

  Montágh Imre tragikus végű élete

  By

  Kisgyerekként lágerbe terelték volna, de a szüleivel megszöktek a halálvonatról. Aztán mikor végre mindenki megismerhette a helyes beszéd Paganinijét, egy tragikus baleset elvette tőlünk azt az embert, akinek még tízezreket kellett volna...

 • Egyéb kategória

  Versmondóból kulturális vezető

  By

  A kultúráért dolgozik tovább, ám helyettes államtitkári pozícióban Pataki András Jászai Mari-díjas, Radnóti-díjas rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének szakmai alelnöke.

 • Hírek

  104 film a Bujtor István Filmfesztiválon

  By

  Augusztus 18-tól ellepik a filmesek Balatonszemest. 147 nevezett alkotás közül 104 film került be a XIII. Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába, s ezek közül 80 filmet meg is nézhet a közönség augusztus 18....

BEJELENTKEZÉS
EDDIGI VERSEIM
MEGOSZTOTT VERSEK
VERSMONDÓK KÖZÖSSÉGE


Facebook

Termékek

TOVÁBBI TERMÉKEK →

To Top