Barion Pixel
Connect with us

Fényt hagyni magunk után… – Győr

„FÉNYT HAGYNI MAGUNK UTÁN…”

Versenyfelhívás

A Győri Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete a Jaurinum Összművészeti Fesztivál keretében meghirdeti a „Fényt hagyni magunk után…” elnevezésű versmondó versenyt.

A versenyre várják a hazai és határon túli, költészetet szerető fiatalokat, továbbá az idősebbeket, akik kedvet és tehetséget éreznek, hogy a versek gondolatiságán át megmutassák hitüket, érzéseiket

 

A verseny helyszíne: Győri Nemzeti Színház

Időpontja: 2022. június 26. vasárnap, 10:00 óra

 

A jelentkezők a magyar költészet gazdag tárházából olyan művekkel készülhetnek, melyeknek témája a hit, a vallás bensőségessége, a lélek természete, a belülről építkező gondolati világ varázslatossága, a bizalom, a szeretet ereje.

A versenyzők két, egyenként 4 percnél nem hosszabb magyar verssel jelentkezhetnek:

  1. a klasszikus költészet egy darabja
  2. kortárs költők egy műve

Kortárs költőnek tekintjük a ma élő vagy az elmúlt tíz évben elhunyt, elismert (költészeti folyóiratokban publikált, nem magánkiadású kötetekkel rendelkező) költőket.

 

A jelentkezők két korcsoportban (15–21 és 22 év felettiek) fognak versenyezni. A versmondók mindegyike díjazásban részesül, a kategóriák legjobbjai a zsűri döntése alapján különdíjat vihetnek haza. A versenyen nyújtott teljesítményt rangos szakemberekből álló testület értékeli, és segítséget nyújt az előadók további művészi fejlődéséhez.

 

A versenyre 2022. június 3-ig lehet jelentkezni a versenyhez tartozó NEVEZÉSI LAPON, valamint a Győri Nemzeti Színház oldaláról is letölthető.

A jelentkezési lapokat erre az e-mail címre kérjük beküldeni: versmondoversenyek@gmail.com

Információ kérhető e-mailen ugyanitt.

 

A verseny médiapartnere a Versmondó folyóirat.

To Top