Barion Pixel
Connect with us

A Szekszárdi Garay János Gimnázium XVI. alkalommal hirdeti meg

  „Az én Pannoniám”

Középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyét

  

Időpontja: 2024. március 19-én 10 órától

Helyszín: Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ Művészetek Háza vagy a DBU (Magyarországi Német Színház)

 

A jelentkezés feltételei:

 A találkozóra 9-13. évfolyamos középiskolás vers- és prózamondók jelentkezését várjuk (iskolánként max. 3 főt).

Nevezni lehet (három szöveget kérünk a versenyzőktől):

  • Egy Tolna megyéhez kötődő író vagy költő (pl. Illyés Gyula, Pákolitz István; Lázár Ervin, Garay János, Babits Mihály, Baka István, Csengey Dénes, Parti Nagy Lajos, Gacsályi József, Kis Pál István, a Pad folyóirat költői stb.) alkotásával.

 

 

  • Egy a kortárs magyar irodalomból választott verssel vagy prózával. (Kortársnak tekintjük az elmúlt 30 év alkotásait)

 

A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.

 

Nevezési határidő: 2024. február 12.

A jelentkezési lapot kérjük az intézményvezetővel aláíratni és szkennelve elküldeni a megadott e-mail címre (balomarianna@garayj.edu.hu).

A verseny háromfordulós

Fordulók:

  • Első forduló: iskolai verseny
  1. január végéig (a nevezni szándékozó iskolák rendezik meg). A legjobban szereplő 3 diákot nevezhetik a Kárpát-medencei verseny 2. fordulójába (a jelentkezési lappal egyidejűleg be kell küldeni egy videofelvételt a nevezett versmondókról, melyen a három választott vers közül az egyiket mondja el a diák). A felvételt egy tetszőleges Gmail fiók Drive felületére kell feltölteni és a „Megosztás” funkcióval elküldeni az balomarianna@garayj.edu.hu e-mail címre.

 

Jelentkezési határidő: 2024. február 12.

 

  • Második forduló: elődöntő (versvideó)

A versenyzők előadásáról készített videofelvétel, melynek beküldési határideje: 2024. február 12. A beküldött felvételek alapján a bírálóbizottság kiválasztja a döntő résztvevőit, erről e-mailben értesíti az oktatási intézményeket 2024. február 19-ig.

 

·         Harmadik forduló: döntő

  1. márc. 19-én a döntőbe jutott diákok ismét két fordulóban méretnek meg, az első fordulóban a még be nem mutatott két szövegből az általuk választottat mondják el, a következő fordulóban pedig a zsűri dönti el, hogy kiktől kívánja meghallgatni a harmadikként megadott verset vagy prózát.

 

Díjazás:

A döntőben részt vevők mindannyian ajándékkönyveket és emléklapokat kapnak. A legjobb előadókat a zsűri arany, ezüst és bronz fokozattal minősíti. Ezenkívül kiosztásra kerül egy Fődíj, egy Nívódíj, egy Tálentumdíj, valamint egy Reménység- és egy Közönségdíj is.

A felkészítők szintén oklevélben és könyvajándékban részesülnek.

 

Továbbjutási lehetőség:

A díjazottak 2024-ben a Versünnep Alapítvány által szervezett nemzetközi seregszemlén vehetnek részt a Pesti Vigadó Sinkovits Imre Kamara színpadán, ahol jutalmakban részesülnek, valamint a zsűri döntése alapján szakmai továbbképző táborba várják őket.

Nevezni a kitöltött jelentkezési lap, az adatkezelési nyilatkozat és a videofelvétel (google drive-ban) elküldésével lehet a balomarianna@garayj.edu.hu címen. Érdeklődni a +36/30- 526-8847-es telefonon vagy a balomarianna@garayj.edu.hu címen lehet.

 

Letölthető dokumentumok:

Versenyfelhívás.

Adavédelmi nyilatkozat.

To Top