Barion Pixel
Connect with us

XXVII. RADNÓTI VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY

A Magyar Versmondók Egyesülete,

 a Radnóti Miklós Emlékbizottság és Irodalmi Társasággal

folytatott hosszú évtizedes együttműködés nyomán

2022-ben újra megrendezi a Radnóti-biennálét, azon belül a versenyek versenyét,

ez alkalommal a

XXVII.

RADNÓTI MIKLÓS

VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENYT

 

a Radnóti-díjak (felnőtt vers- és prózamondók),

valamint a Radnóti-diplomák (középiskolások),

mint az ország legjobb versmondói cím elnyeréséért.

A versenyek versenyére a magyarság legjobb versmondói kapnak meghívást, illetve jelentkezhetnek: kizárólag a  2019. január 1. és a 2022. október 15. közötti országos és határon túli magyar nyelvű vers- és prózamondó versenyek legjobb helyezést elért előadóinak – I-II-III. helyezett – részvételét, jelentkezését várjuk.

A versenyen hivatásos előadóművészek, Radnóti-díjjal korábban már elismert, valamint 16 év alatti versmondók nem vehetnek részt.

A versenyt két korcsoportban hirdetjük meg:
– 16-21 év között ifjúsági kategória
– 22 éves kortól pedig felnőtt kategória

A verseny időpontja: 2022. november 5-6.

Helyszín: Győri Nemzeti Színház

A jelentkezési lap ezen a linken keresztül online kitölthető

A jelentkezéseket 2022. október 20-ig tudjuk fogadni.

A versenyen való részvételre kizárólag meghívás útján, vagy annak hiányában a megjelölt időszakban valamely országos versmondó versenyen történt dobogós helyezést elért versenyzők nevezése révén van mód. Meghívás esetén is szükséges a nevezési lap beküldése, meghívás nélküli jelentkezés esetén a verseny és az elért helyezés igazolása, amely az oklevél fotójával, és a verseny linkjének megjelölésével történik. A szervezők a jelentkezéseket egyenként ellenőrzik, és akkor válik érvényessé, ha a jelentkező visszaigazolást kap róla.

Az előadóknak 3 művel kell készülnie: kötelezően egy Radnóti-verset, prózát vagy műfordítást; valamint a teljes magyar irodalomból két verset jelölhetnek meg repertoárként, amelyek közül az egyik klasszikus, a másik élő költő alkotása kell, hogy legyen.

A rendező szervek igény alapján biztosítják a szállást és az étkezést. Az útiköltség, valamint az 5000 Ft részvételi díj a jelentkezőt terheli. Szállást, kérésre, 3500 Ft-ért a tervek szerint a Széchenyi Egyetem felújított kollégiumában tudunk biztosítani szombat éjjelre 2-3 ágyas szobákban. A szombat esti vacsorát a szervezők biztosítják, míg az ebéd 2000 Ft/fő/ebéd áron vehető igénybe szombaton és vasárnap is. (A költségeket a küldő szervezet/intézmény átvállalhatja.) A program részeként a versenyzők Radnóti-előadást is láthatnak, és közösen ellátogatnak Abdára, a Radnóti-szobor megkoszorúzására, a költő kivégzésének helyszínére. Kísérőket, érdeklődőket szívesen látunk, korlátozott számban, a beérkezett jelentkezések függvényében. A nem versenyző látogatóknak minden önköltséges.

A részvételi díj, a szállás és az étkezés költségét az általunk küldött hivatalos visszaigazolás után szíveskedjenek csak átutalni, a Magyar Versmondók Egyesületének számlaszámára október 20-ig. A megjegyzés rovatba a versenyző nevét szükséges feltüntetni.
Számlaszám: MagNet Bank 16200106-11646259-00000000
IBAN HU57162001061164625900000000

MagNet Bank SWIFT kód: HBWEHUHB

A zsűrit öt Radnóti-díjas művész alkotja, rendezők, előadóművészek és költők. A versenyen a felnőtt kategóriában a kétévente odaítélt Radnóti-díjból és az ifjúsági kategóriában odaítélt Radnóti-diplomából is egy vagy két díj kerül átadásra. A Radnóti Biennálé keretében a tervek szerint a szervezők átadják a költőknek és a közművelődési szakembereknek, művészeknek járó Radnóti-díjat is.

Ezen hivatalos felhívás elsődleges forrása a www.vers.hu oldal. A verseny partnere a Győri Nemzeti Színház és Győr, valamint Abda Önkormányzata.

Budapest, 2022. szeptember

To Top