Barion Pixel
Connect with us

XVIII. IKERVÁRI VERSÜNNEP

IKERVÁRRÓL AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE!

FELHÍVÁS

A Magyar Versmondók Egyesülete és – együttműködő partnere – az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár ismét meghirdeti a

XXVIII. REGÖSÖK HÚRJÁN

országos vers – és prózamondó versenyt.

 

A „Regösök húrján” elnevezésű vers- és prózamondó verseny az általános iskolás tanulók legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, amelyet hagyományosan magas színvonalú találkozó keretében rendezünk meg. Várjuk a költészetet és szépprózát szerető fiatalokat, akik a vers és a próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken. A verseny felmenő rendszerű, az országban több helyszínen megrendezett regionális döntőkről jutnak tovább a zsűri által kiválasztottak a budapesti országos gálára. Az országos gálára hagyományosan a TEMI Fővárosi Művelődési Házban kerül sor.

A verseny és a jelentkezés feltételei:

  1. A versenyen a Nyugat-magyarországi régióból delegált, a korábbi eredményeik alapján kiemelkedő 10- 14 éves korú vers- és prózamondók vehetnek részt.
  2. A versenyzőknek kettő, egyenként 4 percnél rövidebb verssel vagy szépprózával kell készülniük,

szabadon válogatva a magyar népköltészetből, a magyar – és a világirodalomból. Kiemelten javasoljuk, hogy a választásnál – az életkori sajátosságok szem előtt tartásával vegyék figyelembe az évfordulós költőket és

írókat.

Korosztályi megkötés nélkül mesemondók jelentkezését is várjuk!

  1. A verseny két kategóriájának (5-6. és 7-8. osztályosok) legjobbjai a zsűri döntése alapján díjazásban részesülnek, ill. meghívást kapnak a Budapesten rendezendő országos gálára.
  2. Nevezési díj: nincs

 

Jelentkezés:

Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár – Pásti József igazgató (06-30/348 5286)

A jelentkezéseket (a lapok letölthetők: www.ikervarkultura.hu, ill. https://vers.hu/versenyek/ 2024. március 25-ig várják a szervezők az igazgato.kultura@gmail.com címen.

To Top