Barion Pixel
Connect with us

XVI. IKERVÁRI VERSÜNNEP

IKERVÁRRÓL AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBE!

FELHÍVÁS

A Magyar Versmondók Egyesülete és – együttműködő partnere – az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár ismét meghirdeti a

XXVI. REGÖSÖK HÚRJÁN

     országos vers – és prózamondó versenyt.

A „Regösök húrján” elnevezésű vers- és prózamondó verseny az általános iskolás tanulók legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, amelyet hagyományosan magas színvonalú találkozó keretében rendezünk meg. Várjuk a költészetet és szépprózát szerető fiatalokat, akik a vers és a próza tolmácsolásához tehetséget éreznek, és kipróbálták magukat iskolai versenyeken. A verseny felmenő rendszerű, az országban több helyszínen megrendezett regionális döntőkről jutnak tovább a zsűri által kiválasztottak a budapesti országos gálára. Az országos gálára hagyományosan a TEMI Fővárosi Művelődési Házban kerül sor.

A verseny és a jelentkezés feltételei:

  1. A versenyen a Nyugat-magyarországi régióból delegált, a korábbi eredményeik alapján kiemelkedő 10-14 éves korú vers- és prózamondók vehetnek részt.
  2. A versenyzőknek kettő, egyenként 4 percnél rövidebb verssel vagy szépprózával kell készülniük, szabadon válogatva a magyar népköltészetből, a magyar – és a világirodalomból. Kiemelten javasoljuk, hogy a választásnál – az életkori sajátosságok szem előtt tartásával – vegyék figyelembe az évfordulós költőket, írókat.

Korosztályi megkötés nélkül mesemondók jelentkezését is várjuk!

3. A verseny két kategóriájának (10-12 és 13-14 évesek) legjobbjai a zsűri döntése alapján díjazásban részesülnek.
4. Nevezési díj: nincs
5. Az alsó tagozatos iskolások részére – e rendezvény keretén belül – külön kategóriában és más feltételekkel – tehetségkutató versmondó találkozóra kerül sor.

A regionális döntő időpontja: 2022. április 07. (csütörtök) 14:00

HelyszíneIkervári Batthyány Lajos Művelődési Ház  – Ikervár, József A. u. 85. Tel:06-30/3485286

A zsűri elnöke: WIEGMANN  ALFRÉD az  Első  Magyar Versszínház művészeti vezetője

 

Jelentkezés:

Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház és Könyvtár – Pásti József igazgató (06-30/348 5286)

A jelentkezéseket (a lapok letölthetők: www.ikervarkultura.hu, ill.  itt 2022. március 25-ig  várják a szervezők az igazgato.kultura@gmail.com  címen.

 

To Top