Barion Pixel
Connect with us

ÚJ BEMUTATÓINK 2023. 03.01 – 12.31 KÖZÖTT:

2 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

AZ APOSTOL

 

Mit mondhat Petőfi a ma generációinak? Tegyük fel másképp a kérdést! Mit mondhat egy 26 éves fiatal egy kamasznak? Mindkét kérdésre ugyanaz a válasz: rengeteget! Ha jól szólítja meg… Az Apostol című előadásban egy örök fiatal értelmiségit látunk a színpadon, aki a diákközönséggel együtt fejti meg Petőfi Sándor hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektál a mai kor dilemmáira, és az örök emberi kérdésekre. Vitatkozik, érvel és közben a nézők, mint befogadók, és aktív résztvevői az előadásnak, megismerhetik a világirodalom egyik kiemelkedő remekművét.

Főszerepben: Borbély Sándor Kaleidoszkóp díjas színművész, aki ezzel az előadással megnyert a 2018. évi Kaleidoszkóp Versfesztivált.

Petőfi Sándor Az apostol című elbeszélő költeményének versszínházi előadásával először az őrsújfalui kultúrházban lépett közönség elé határon túl. A produkció érdekessége, hogy egy ember áll a színpadon. ő minden és mindenki: az előadásban összesen 17 karaktert kelt életre egy személyben! Társai a játékban a diákok lesznek, akik aktív szereplőként kapcsolódnak be a nézőtérről, és folynak bele a játékba.

Szereplő: Borbély Sándor Kaleidoszkóp díjas színművész

 

2 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

To Top