Barion Pixel
Connect with us

Versrádió

www.versradio.hu

A Magyar Versmondók Egyesülete hosszas előkészítő munka után, 2006. április 8-án, a Költészet Napja tiszteletére megrendezett versdélutánján, a nyilvánosság előtt indította el Magyarország első, állandó versrádióját.

Az új tematikus honlap műsorát a látogató állítja össze: a www.versradio.hu internetes címre érkezve mindenki maga dönti el, mely szerző művét, mely előadót helyezi műsorba. A Versrádió oldalán klasszikus költők művei hallhatók klasszikus előadók tolmácsolásában, vagy kortárs szerzők verseit adják elő mai klasszisok. Megtalálhatók a versrendezvények legjobb előadói, a folyóirat-bemutatókon elhangzó művek, a Kaleidoszkóp VersFesztivál előadásai, írók és költők saját interpretációi, valamint a Magyar Versmondók Egyesülete hivatásos és pályakezdő művészei prózai műfajban éppúgy, mint verszenében. Interjúk készülnek megbecsült és közismert írókkal, költőkkel, kevésbé ismert, a pálya elején álló, ígéretes tehetségekkel, a vers- és prózamondó előadóművészet nagymestereivel.

A Versrádió a multimédia adta lehetőségek minél szélesebb tárházát kívánja hasznosítani: a hanganyagok mellett a Magyar Versmondók Egyesülete videó anyagokat is közzé tesz, egy-egy esemény közvetítésekor pedig fotók és írásos beszámolók is megtekinthetők majd. A felvételek folyamatosan készülnek. A szerkesztők arra is lehetőséget adnak, hogy a verskedvelők saját verseik hang- és videó anyagát vagy megzenésítéseiket is feltöltsék.

A Versrádió főszerkesztője Lutter Imre, szerkesztői Kiss László, Szennik Éva és Papp Kornél. Az online Versrádió 2010-ben elnyerte a Magyar Marketing Szövetség Az Év Honlapja Különdíját.

A Versrádió támogatója és stratégiai partnere:
a Klubrádió.

Partnereink:

Előadóművészi Jogvédő Iroda
Parnasszus Költészeti Műhely
Petőfi Irodalmi Múzeum
Spanyolnátha folyóirat
Versmondó folyóirat

 

 

To Top